Borta med Bengt

13 January 2018 | Praia Da Vitoria
04 January 2018 | Praia Da Vitoria
01 January 2018 | Praia Da Vitoria
30 December 2017 | Praia Da Vitoria
26 December 2017 | Praia Da Vitoria
21 December 2017 | Praia Da Vitoria
17 December 2017 | Praia Da Vitoria
06 December 2017 | Praia Da Vitoria
01 December 2017 | Praia Da Vitoria
01 December 2017 | Praia Da Vitoria
28 November 2017 | Praia da Vitoria
27 November 2017 | Praia Da Vitoria
27 November 2017 | Praia Da Vitoria
27 November 2017 | Praia Da Vitoria
23 November 2017 | Praia Da Vitoria
22 November 2017 | Praia Da Vitoria
06 November 2017 | Praia Da Vitoria

Roligt med radio och kamin!

13 January 2018 | Praia Da Vitoria
BILD: Så blev det (läg märke till vindhastigheten)

9 januari 2018, tisdag
Äntligen har alla paket kommit fram, lådorna med radion kom först och sedan fick vi gå till posten för att hämta pumpen till kaminen. Den hade kommit bort men som tur var hittade de den på postkontoret. Sedan började det 'roliga' med att spola igenom värmesystemet med vattenslangen för att få ut de sista föroreningarna ur slangarna. Efter detta fyllde vi på med glykolblandning och började lufta systemet. I början hade vi ingen cirkulation på grund av stora mängder luft men bit för bit, det tog FYRA dagar, fick vi ut luften och i glykolblandningen. Vi tände kaminen av och till för att få fart på luften men inte förrän den fjärde dagen av i princip non-stopp arbete med luftningen fick vi värme i alla element. Gott!

kamin3
Kaminen sprider en go värme!

Efter det började vi med monteringen av vår ICOM M802 transceiver. Kabeldragningen är ett rent helvete eftersom dessa måste hållas så långt från andra kablar som möjligt. I princip är det inte uppnåbart på en liten båt men vi har gjort vårt bästa. Antennen sitter fint, Elisabeth gick uppför masten och fixade det, och DSC antennen sitter på aktern. Den tjocka COAX-kabeln mellan Tunern och Transceivern är dragen, ävenså kontrollkabeln. Couterpoisen (antennjord) är på plats.

km

En liten vedkamin, 'The Spitfire', är beställd i England. Den ska monteras i doghouset.

13 januari 2018, lördag
Radion är installerad och fungerar som den ska. Det har tagit nästan en vecka av borrande, kabeldragningar (9 stycken), montering av två antenner och fastskruvning av radiolådan (den väger 5 kg och ska skruvas fast ordentlig) och enheter. Samtidigt passade vi på att storstäda under akterkojen (lite yuck!) och i de diverse skåp där kablarna drogs igenom. Vi fick flytta plottern åt sidan för att få plats med radiokontrollenheten och högtalaren. En liten hylla fick sågas till och monteras för detta ändamål.

radio
Ove ska vara med!

Sedan kom det som i princip tog ännu mera tid: nämligen installeringen av programvara på datorn, koppla ihop Pactormodemet med radion och datorn och få NMEA 0183 meningar med GPS och UTC till radion. Vår Icom M802 kräver vissa NMEA-meningar för att ta emot position och UTC (tid) och den apparaten som vi har till GPS/AIS, en Icom MA500-TR skickade förstås inte 'rätt' mening så efter ett par timmars pillande med små små kablar kopplade vi ihop radion med plottern istället (Lowrance HDS 10) och vips så visade radion både position och UTC (tid). De används när man skickar till exempel automatiska nödmeddelanden. Vädret den dagen var inte hjälpsamt heller, det blåste upp till 30 m/s från sidan så Bengt lutade ibland mer än 10 grader.

radio2
Vinden är här mer än 25 m/s

Nu skulle Pactormodemet lära sig prata med datorn för att kunna skicka mail över radion. Programmet på datorn heter Sailmail och det hade vi redan använt till satellittelefonen men det gillade självklart inte att prata med vårt modem så efter ett par timmar, igen, tog vi bort Airmail från datorn och installerade om det och nu ville det funka bra. Vi kopplade upp oss mot den Europeiska airmail-basstationen i Belgien och det gick fint. Proceduren är att man skriver sina mail i airmail-programmet, skickar de via pactormodemet till radion som sänder de till en airmail-basstation som i sin tur skickar mailen vidare. På det här sättet kan man också ta emot mail via en särskild adress, och begära till exempel väder- och GRIB-filer. Kostnader för det är US$ 275,- per år. Det är också möjligt att uppdatera bloggen på det här sättet. Sen var det bara att snygga till kabeldragingen och börja lyssna på radion.

Ove leker!

04 January 2018 | Praia Da Vitoria

Praia da Vitoria, 1 januari 2018

01 January 2018 | Praia Da Vitoria
BILD: Fyrverkeriet kom väldigt nära.

Det blev inga nyårslöften och Gott Nytt År-önskningar i natt. Fyrverkeriet började prick midnatt och vi rusade ut ur båten för att hålla koll på sotflagor och brinnande pappersbitar som regnade ner på båten. Med hjälp av vattenslangen hölls kapellet och annat brännbart vått för att inte få hål i det. Det skjuts nämligen upp fyrverkerier på kajen 50 meter framför båten och när vindriktningen är 'fel', som (3243 skrev Ove eftersom han hoppade på datorn, hmmm) i natt, blåser allt över oss och de andra båtarna (och ramlar ner). Joakim från 'Sabrina' hade varnat oss så vi var förberedda. Förra året började det brinna i ett båtkapell så nu var brandkåren (Bombeiros) på plats med mycket folk som gick runt med brandsläckare på bryggorna (lägg märke till att jag inte skriver brandmän). Helt galet det här. Det finns mycket brännbart i och runt marinan men partytältet (model xxxxl) med barerna finns bakom marinan så folk kan gå fram och tillbaka med glaset i handen och se på skådespelet.

Brandkåren kom i full mundering och det gick inte att se om de var män eller kvinnor. Viktigt är att det inte heller, det handlar om kompetens. Hen var de i alla fall inte. Även Jesus är, som tur är, en man här. Själva Gud har mer med andlighet att göra och den har inget kön. Jag läste svenska nyheter härom dagen där Svenska Kyrkan annonserade att de ska kalla Jesus för hen. Ett ovanligt korkat inlägg i könsrollsdebatten, som om det skulle ändra hur folk tänker. Förändringsarbete ska ske underifrån, från folket, genom att visa respekt för alla, oavsett kön, religion, ras, sexuell tillhörighet eller dylikt. Genom det här visar kyrkan att den inte har det. Sådana här uttalanden ger uppmärksamhet men inte mycket mer. Människor verkar vara som kor som går efter bonden från fält till fält så länge det finns något att äta. 'Panem och circenses', ett spel för gallerierna.

Kyrkan ska inte blanda in sig i politiken och ska den var en makt, ska den vara en andlighetens makt som står på människans sida. Politiskt och ekonomiskt har kyrkan varit en stormakt i hundratals år och inte har den blivit fattigare för det. Samtidigt har de 'frälst' vildar, negrer och annat icke 'vitt' folk med oerhört hårda och grymma metoder. Det är ju vi 'vita' som representerar Gud, eller hur?

Vi ska segla till Sydamerika i år och där har Spanjorer och Portugiser (katoliker) härjat. Se mitt blogginlägg 'Mycket vill ha mer' om folkmord i Amerika. Engelsmännen (protestanter) har decimerat Nordamerikas befolkning och även i Patagonia har de härjat fritt bland 'vilda' för att få dem att acceptera kristendomen. Charles Darwin's bok 'The voyage of the Beagle' är ett bra exempel på detta. Här pratas det fritt om 'vildar', att ha en mission för att sprida kristendomen och de plundrade gravar. Visst får man tänka på att det var andra tider då men utgångspunkten har alltid (och är fortfarande) de 'vitas'. Teomani kallas det med ett fint ord eller som Bernard Moittesier, den franska seglare, brukade säga: 'We are all a bunch of monkeys'. Vad andra folk tyckte eller hur de levde var överhuvudtaget inte viktigt.

yaghanEtt folk som inte finns längre.

De olika folken, Yámana, Alacaluf, Haush, Tehuelches och Selk'nam, som bodde där är utrotade. Det var stolta folk som skapade sig ett liv i ett av världens hårdaste klimat. Den sista Yámana, Christina Calderon, bor i ett litet hus i Puerto Williams och tar betald för att bli fotograferad.

2018 blir ett spännande år för oss, Patagonien väntar. Bengt ska ligga kvar här i Marina da Praia da Vitoria tills i början av juni då vi äntligen, äntligen kan ge oss ut på havet igen. Förberedelsen för den här resan började när vi kom hit i juni förra året (2017) och börjar så småningom ta slut. Vi väntar på paket med nya pumpar, radion och en liten vedkamin. Ove ska få lite mer sprutor och ett chip så han kan följa med till bland annat Chile och Nya Zealand, där de har stränga regler angående tillfällig import av djur. Bengt ska tas upp i maj för att få botten och skrovet målat, nya zinkanoder och en skrovgenomföring, som har fastnat, skall bytas ut. Sedan seglar vi till nästa ö, Sao Miguel, där livflotten ska besiktas och storseglet förstärkas inför den kommande långseglingen. Sedan .......havet.
Vessel Name: Bengt
Vessel Make/Model: Bruce Roberts 44 offshore
Hailing Port: Wallhamn, Sweden
Crew: Elisabeth and Wim
About:
Vi är Wim och Elisabeth, båda i 50-års ålder som träffades vintern 2011. Tillsammans har vi sex barn. Segling, havet och öar är det som lockar oss. Hamnar undviker vi så mycket som möjligt. Vi ligger helst på svaj. [...]
Extra:
Vem är Bengt? Bengt är en Bruce Roberts 44 Offshore som byggdes av Bengt Matzén Stockholm mellan 1987 och 2001. Bengts dröm var att segla jorden runt men det blev aldrig av. Vi köpte båten av hans dödsbo och gav den namnet som en hommage till honom. Bengt är byggd i stål och inredningen [...]
Social:
Bengt 's Photos - Bilder (Main)
Photos 1 to 12 of 12
1
AEbelö, denmark
Bohuslän, sweden
Langör, samsö, denmark
The doghouse
new rudder
Bohuslän, sweden
upp the mast
plattform
AEbelö, denmark
Dyvig, denmark
björnholmen
Avernakö, denmark
 
1
38 Photos
Created 21 December 2017
25 Photos
Created 24 June 2017
204 Photos
Created 24 June 2017
41 Photos
Created 20 June 2017
31 Photos
Created 5 June 2017
25 Photos
Created 1 May 2017
19 Photos
Created 15 March 2017
67 Photos
Created 25 February 2017
49 Photos
Created 12 January 2017
14 Photos
Created 17 November 2016
80 Photos
Created 30 September 2016
18 Photos
Created 19 September 2016
39 Photos
Created 14 August 2016
33 Photos
Created 14 August 2016
25 Photos
Created 26 July 2016
40 Photos
Created 9 July 2016
12 Photos
Created 1 July 2016
Danmark
19 Photos
Created 25 June 2016
4 Photos
Created 22 December 2015

Om oss

Who: Elisabeth and Wim
Port: Wallhamn, Sweden

Här är vi idag