Allan & Per - World Cruising

Gaster information

20 May 2011
Per Horn
Information
Kære kommende gast! Vi har i nedenstående samlet noget af den information, vi anser for vigtig i forbindelse med en gasteplads på Enjoy.
Læs den, og stil endelig alle de spørgsmål du måtte lyste.

Alle er gaster
Alle der er så heldige, at sejle med på Enjoy, vil være gaster på båden og fungere som en integreret del af besætningen. Det vil sige, at alle er med til at del alle udgifter til båden, kost og evt. fælles udflugter - det er beskrevet lidt mere detaljeret lidt længere nede i dette skriv.
Desuden vil alle indgå i den daglige vagtplan, med sejlads, nattevagter, køkkentjeneste og rengøring - og selvfølgelig hjælper vi alle til når vi skal lægge til og sejle fra en havn. Med de eksotiske paradis øer vi besøger, er det meget sjældent vi lægger til i en havn, i stedet kaster vi normalt anker et godt sted!
Vi er en sejlbåd på langtur, og ikke et krydstogtsskib! Vi har ikke sejlads hver nat, med daglig ankomst til et nyt og spændende sted næste morgen - ofte sejler vi en længere strækning, hvorefter vi bliver i samme bugt i en længere periode. Det giver mulighed for at få et godt indblik i de lokale kulturelle forhold, giver tid til at lære øen at kende, og ikke mindst tale med de mennesker vi møder!
Vi sejler normalt vestover ved hver sejlads, og kommer derfor ikke retur til den samme bugt, havn eller ø flere gange.

Vil du med, finder vi en destination, som du kan komme til med fly, og passer nogenlunde ind i nedenstående sejlplan - derfra får vi resten til at falde på plads :O)

Sejlplan
Europa:
Vi rejste fra København den 30. juli, sejlede nord på, op til, og ud gennem, Limfjorden til Vesterhavet og sagde farvel til Danmark der.
Herfra fortsatte vi sydpå, gennem Den Engelske Kanal, til Isle of Wight, over Biscayen og til La Curona, i Spanien.
Videre til Portugal og endelig Cadiz, hvor turen går mod Afrika.

Atlanterhavet:
Via Marokko og De Kanariske Øer, til Kap Verde til Caribien, gennem Panama kanalen til Stillehavet.
Sommer og sensommer var Europa og Afrika. Afrejse fra Kap Verde medio november, over Atlanten. Vi fejrede en dejlig Jul i Caribien, og startede på turen over Stillehavet i februar 2012.

Stillehavet:
Fra Panama City til Galapagos, over Stillehavet til Polynesien, Samoa, Mikronesien, og omkring Ny Guinea op mod Singapore evt. Thailand.
Virkelig spændende områder med alt det bedste Stillehavet byder på. Skønne øer og atoller, snorkle og dykker muligheder langt ud over det sædvanlige.
Palmestrande vi normalt kun ser på postkort, kæmpe koralrev med enorme bølger som er vidt berømte i surfer kredse.

Det er muligt at påmønstre mange steder undervejs. Er der en lufthavn, kan du flyve dertil, og vi kan samle dig op!

Vi har naturligvis en rejseplan, men kun få faste datoer, da vi planlægger alle detaljer i samarbejde med gaster undervejs:

- Rarotonga (Cook Island): 30. juni
- Chuuk/Truk Is. (Caroline Ridge): 5. oktober

Fra Singapore lader vi båden transportere gennem Suez til Marmaris i Tyrkiet.

Middelhavet:
Sommeren 2013 skal vi nyde i Middelhavet. Fra Tyrkiet tager vi på ø-hop på alle de Græske øer.
Derfra videre til Malta og Italien, og ikke mindst Spanien. Her besøger vi bl.a. Mallorca og Ibiza, før vi slutter af med Gibraltar, og endelig siger farvel til Spanien i Cadiz.

Atlanten og hjem:
Fra Spanien går vi via Lissabon og Portugal op gennem Biscayen til Frankrig og den Engelske Kanal. Det sidste stykke hjem er via Kilerkanalen og op til København.
Et spændende stykke med mulighed for at opleve den sagnomspundne Biscay, se Kanal øerne nord for Frankrig, White Cliffs of Dover og spændende kanal sejlads.

Bliver helt forpustet over den mængde af oplevelser vi allerede har fået, og dem der venter!

Vi vil forsøge at tilpasse den overordnede sejlplan til individuelle ønsker for vores gaster, så godt som det kan lade sig gøre.

Gaster
Vi følger normale retningslinjer for betaling for gaster. Dvs. vi deles om udgifter til båden, pt. kr. 200,00 pr. dag - det vil sige at gaster ombord på Enjoy, er udgift neutrale for båden! Derudover deler vi udgiften til havneafgift, indklarering og mad, vel mellem kr. 30,00 og kr. 120,00 om dagen.

I udgifterne til båden er inkluderet selve båden og vedligehold af denne, div. reparationer, båd forsikring, div. sikkerhedsudstyr, mv. Desuden har vi komplet dykker udstyr om bord, som kan benyttes i rimeligt omfang.
Gaster dækker selv udgifter til evt. slik, alkohol, chokolade, mv. Aftale er gyldig når depositum, er indbetalt på vores konto.

Links til andre skibes retningslinjer for langturssejlads og gaster:
• http://1off.dk/index.php/1020099
• http://www.amazingtravel.dk/index.php?wkategori=Vaerd-at-
• http://www.sy-condor.dk/articles.php?cat_id=1
• http://www.daniashjemmeside.dk/index.php?menu1=5
• http://www.celticavenger.dk/gasterdansk.htm
• http://www.hazekbh.dk/wordpress/?page_id=211
• http://suntrip.wordpress.com/bes%c3%a6tningen/
• http://www.anaconda-sailing.com/
• http://www.orbitonline.dk/db/user/index.asp

Båd
Vores båd er en Dufour 425, udstyret med alt det vi har fundet nødvendig: Sikkerhedsudstyr, bl.a. redningsveste, sikkerhedsliner, nødraketter, EPIRP med GPS, VHF DSC med GPS, redningsflåde til 8 personer og satellit telefon til nød opkald; alverdens GPS udstyr.
Et nyt Rocna anker er også kommet på!

Og så har vi masser af plads i kabyssen (så meget plads der nu kan være til 4 personer på en 42,5 fods båd), men det meste af tiden opholder vi os udenfor i det dejlige cockpit. Der er jo sol og sommer ombord.

Gaster har egen kahyt med toilet og bad. Og selvfølgelig har vi en lille dinghy (gummi båd) med motor.

Ren luksus!

Desuden har vi komplet snorkle og dykker udstyr til 2 personer inkl. kompressor.
Selvfølgelig har vi også fiskegrej ombord, så vi kan fange vores egen aftensmad (uhmm!) - vores favorit er Poisson Cru (som det hedder i Polynesien - Ota Ika er navnet på Tonga), lækker, lækker tun marineret i lime, med grønsager og rå kokosmælk - uhm!

En masse værktøj og reservedele, så vi kan reparere det meste undervejs, og et par computere, hvor vi kan følge lidt med i resten af verden, når vi ellers har mulighed for netværksdækning.

En rigtig lækker båd, som vi glæder os til skal være vores hjem til sensommeren 2013, hvor vi gerne skulle være hjemme igen!

Dig
Vi vil gerne have en eller to gaster med af gangen. Der er plads til seks personer, men vi har reserveret den sidste kahyt, til dykker udstyr, buddy board og diverse lager plads.

Vi stiller ikke specielle krav til dig som gast, ud over at I skal kunne sove to sammen, i samme kahyt, og være ikke ryger. Men kan du Græsk, Italiensk eller Spansk og evt. reparere en Volvo motor, gør det da ikke noget!

Om du har sejlet før, er intet krav, vi skal nok sørge for, at du lærer det fornødne undervejs. Det at leve og befinde sig på en båd, stiller selvfølgelig også lidt krav til din fysiske formåen, og vi går ud fra du er raks og rørig.
En meget vigtig egenskab er, at vi selvfølgelig alle skal være sociale, tolerante og parate til at få vores lille sejlersamfund til at fungere på den plads, der er til rådighed.

Os
Allan, der er kaptajn, har sejlet i ca. 35 år, siden han som ung teenager i Hadsund købte sin første båd. Som fast co-pilot har jeg sejlet i sommerferien de seneste 15 år, og er ved at lære det!

Naturligvis har vi begge duelighedsbevis, desuden Yacht Skipper 3, så vi kan lidt meteorologi, brandslukning og førstehjælp. Et SRC (VHF radio) bevis er det også blevet til.

Hvad gør vi herfra...?
Læs på vores blog: http://www.sailblogs.com/member/worldcrusing , og kontakt os endelig for flere oplysninger.

Skriv til os, så ser vi, hvad vi kan finde ud af.

Kaptajn, Allan Andersen, FTLF medlem nr. 18.607, allan@andersen.org
Fast co-pilot, Per Horn, FTLF medlem nr. 18.608, perhornrasmussen@mail.dk

-----------------------------------
Citater, FORENINGEN TIL LANGTURSEJLADSENS FREMME
"Andel i fællesudgifter aftales med den enkelte båd. men det er FTLF's opfattelse, at de månedlige udgifter totalt set ikke må overstige kr. 8.000. Andel af bådens driftsudgifter kan anslås til ca. kr. 150 til 250 pr. døgn, hertil kommer på delebasis mad, havnepenge og diesel, således man alt i alt må regne med en månedlig udgift på ca. kr. 6.000 til­ 8.000."

"..depositum..., som ikke refunderes såfremt gast udebliver eller melder afbud senere end 1 måned før påmønstring.
Det indbetalte beløb anvendes forlods til dækning af de første ca. 14 dage, man er om bord.

Disse første 14 dage er at betragte som en gensidig "prøvetid", hvor skipper og gast har mulighed for at se hinanden an og beslutte, om det er en god ide at fortsætte den fælles sejlads.

Som gast skal du være opmærksom på, at det er skippers ansvar, at du ved afmønstring forlader landet eller opnår opholdstilladelse hos myndighederne; derfor er det kutyme, at gasten deponerer sin returbillet eller et beløb svarende til en returbillet hos skipperen."

Kaptajnen på Enjoy sender dig et "Boarding Card", når du har sendt dine rejse oplysninger - det kan muligvis lette din adgang i div. lufthavne.

Rejse til og fra båden
Håndteres og betales fuldt ud af gasten. FTLF kan give råd og vejledning omkring visum, rejsebureau mv.

Forsikring
Gast står selv for evt. forsikringer under hele rejsen.
Forsikring af båden og ansvarsforsikring er kaptajns ansvar.

Hensigts erklæring omkring aftale
Det er vigtigt at pointere, at gaster ikke betaler for turen, men det er en fælles sejltur, hvor vi deles om alle udgifter.
"Jeg betaler ikke noget, vi deles om udgifterne"

Personlige gast oplysninger
Navn:
Adresse:
Tlf.:
E-mail:
Stilling/uddannelse:
Sprog kundskaber:
Gift/single:
Ikke-ryger. Ja!
Specielle madvaner:
Særlige kvalifikationer:
Evt. allergier/sygdomme:
Navn, adresse, e-mail og telefon nummer på kontakt i land:
Anden relevant information af personlige oplysninger:

Sejler erfaring
Sejlet med andre langtursbåde:
Ejer af en sejlbåd (type):
Hvor mange år har du sejlet:
Hvor mange år har du været medlem af FTLF:
Kan du
• Binde de mest anvendte knob og knuder?
• Splejse tovværk?
• Splejse wire?
• Bjerge sejl?
• Rebe sejl?
• Give sejladsanvisninger til rorsmand?
• Modtage sejladsanvisningers om rorsmand?
• Styre efter kompas?
• Navigere terrestrisk?
• Navigere astronomisk?
• Anvende PC-navigation?
• Håndterer en dieselmotorer?
• Andre relevante kvalifikationer?
Vessel Name: S/Y Enjoy
Vessel Make/Model: Dufour 425
Hailing Port: Svanemøllen, København
Crew: Allan Andersen, Per Horn Rasmussen
About: Allan er kaptajn, Per Horn er 1. Styrmand.
Extra: Vi er i fuld gang med turen gennem Middelhavet.
S/Y Enjoy's Photos - Main
20 Photos
Created 4 March 2014
15 Photos
Created 4 March 2014
13 Photos
Created 15 August 2013
3 Photos
Created 15 August 2013
6 Photos
Created 15 August 2013
71 Photos
Created 2 August 2013
14 Photos
Created 11 July 2013
27 Photos
Created 6 July 2013
9 Photos
Created 23 June 2013
20 Photos
Created 23 June 2013
20 Photos
Created 23 June 2013
7 Photos
Created 23 June 2013
11 Photos
Created 23 June 2013
1 Photo
Created 23 June 2013
20 Photos
Created 23 June 2013
3 Photos
Created 23 June 2013
19 Photos
Created 23 June 2013
20 Photos
Created 23 June 2013
1 Photo
Created 23 June 2013
6 Photos
Created 2 May 2013
14 Photos
Created 2 May 2013
13 Photos
Created 1 May 2013
15 Photos
Created 30 April 2013
14 Photos
Created 29 April 2013
26 Photos
Created 26 April 2013
20 Photos
Created 14 April 2013
20 Photos
Created 14 April 2013
10 Photos
Created 5 April 2013
16 Photos
Created 7 March 2013
20 Photos
Created 7 March 2013
5 Photos
Created 7 March 2013
8 Photos
Created 7 March 2013
19 Photos
Created 7 March 2013
74 Photos
Created 7 February 2013
55 Photos
Created 7 February 2013
111 Photos
Created 2 February 2013
101 Photos
Created 28 January 2013
22 Photos
Created 27 January 2013
20 Photos
Created 22 December 2012
75 Photos
Created 22 December 2012
19 Photos
Created 22 December 2012
117 Photos
Created 22 December 2012
7 Photos
Created 22 December 2012
60 Photos
Created 22 December 2012
58 Photos
Created 22 December 2012
84 Photos
Created 18 November 2012
101 Photos
Created 8 October 2012
80 Photos
Created 21 September 2012
27 Photos
Created 21 September 2012
28 Photos
Created 31 August 2012
45 Photos
Created 16 August 2012
37 Photos
Created 16 August 2012
75 Photos
Created 7 August 2012
94 Photos
Created 21 July 2012
20 Photos
Created 11 July 2012
25 Photos
Created 29 June 2012
16 Photos
Created 10 June 2012
30 Photos
Created 10 June 2012
40 Photos
Created 10 June 2012
19 Photos
Created 24 May 2012
24 Photos
Created 19 May 2012
40 Photos
Created 19 May 2012
73 Photos
Created 25 April 2012
27 Photos
Created 23 April 2012
50 Photos
Created 23 April 2012
5 Photos
Created 21 April 2012
59 Photos
Created 14 April 2012
6 Photos
Created 14 April 2012
95 Photos
Created 7 March 2012
21 Photos
Created 5 March 2012
34 Photos
Created 5 March 2012
65 Photos
Created 4 March 2012
20 Photos
Created 16 February 2012
16 Photos
Created 16 February 2012
16 Photos
Created 16 February 2012
15 Photos
Created 16 February 2012
3 Photos
Created 16 February 2012
24 Photos
Created 16 February 2012
3 Photos
Created 16 February 2012
44 Photos
Created 16 February 2012
52 Photos
Created 31 December 2011
11 Photos
Created 31 December 2011
79 Photos
Created 31 December 2011
9 Photos
Created 31 December 2011
60 Photos
Created 15 December 2011
40 Photos
Created 14 December 2011
68 Photos
Created 5 December 2011
48 Photos
Created 5 December 2011
20 Photos
Created 12 November 2011
18 Photos
Created 12 November 2011
38 Photos
Created 25 October 2011
20 Photos
Created 25 October 2011
10 Photos
Created 25 October 2011
57 Photos
Created 15 September 2011
1 Photo
Created 3 September 2011
4 Photos
Created 30 August 2011
8 Photos
Created 30 August 2011
25 Photos
Created 30 August 2011
23 Photos
Created 30 August 2011
Billeder fra afrejsen.
1 Photo | 2 Sub-Albums
Created 3 August 2011
Katalog billeder af vores båd.
19 Photos
Created 19 April 2011

Who: Allan Andersen, Per Horn Rasmussen
Port: Svanemøllen, København