SailBlogs
Bookmark and Share
Allan & Per - World Cruising
Gaster information
Per Horn
05/20/2011

Information
Kære kommende gast! Vi har i nedenstående samlet noget af den information, vi anser for vigtig i forbindelse med en gasteplads på Enjoy.
Læs den, og stil endelig alle de spørgsmål du måtte lyste.

Alle er gaster
Alle der er så heldige, at sejle med på Enjoy, vil være gaster på båden og fungere som en integreret del af besætningen. Det vil sige, at alle er med til at del alle udgifter til båden, kost og evt. fælles udflugter - det er beskrevet lidt mere detaljeret lidt længere nede i dette skriv.
Desuden vil alle indgå i den daglige vagtplan, med sejlads, nattevagter, køkkentjeneste og rengøring - og selvfølgelig hjælper vi alle til når vi skal lægge til og sejle fra en havn. Med de eksotiske paradis øer vi besøger, er det meget sjældent vi lægger til i en havn, i stedet kaster vi normalt anker et godt sted!
Vi er en sejlbåd på langtur, og ikke et krydstogtsskib! Vi har ikke sejlads hver nat, med daglig ankomst til et nyt og spændende sted næste morgen - ofte sejler vi en længere strækning, hvorefter vi bliver i samme bugt i en længere periode. Det giver mulighed for at få et godt indblik i de lokale kulturelle forhold, giver tid til at lære øen at kende, og ikke mindst tale med de mennesker vi møder!
Vi sejler normalt vestover ved hver sejlads, og kommer derfor ikke retur til den samme bugt, havn eller ø flere gange.

Vil du med, finder vi en destination, som du kan komme til med fly, og passer nogenlunde ind i nedenstående sejlplan - derfra får vi resten til at falde på plads :O)

Sejlplan
Europa:
Vi rejste fra København den 30. juli, sejlede nord på, op til, og ud gennem, Limfjorden til Vesterhavet og sagde farvel til Danmark der.
Herfra fortsatte vi sydpå, gennem Den Engelske Kanal, til Isle of Wight, over Biscayen og til La Curona, i Spanien.
Videre til Portugal og endelig Cadiz, hvor turen går mod Afrika.

Atlanterhavet:
Via Marokko og De Kanariske Øer, til Kap Verde til Caribien, gennem Panama kanalen til Stillehavet.
Sommer og sensommer var Europa og Afrika. Afrejse fra Kap Verde medio november, over Atlanten. Vi fejrede en dejlig Jul i Caribien, og startede på turen over Stillehavet i februar 2012.

Stillehavet:
Fra Panama City til Galapagos, over Stillehavet til Polynesien, Samoa, Mikronesien, og omkring Ny Guinea op mod Singapore evt. Thailand.
Virkelig spændende områder med alt det bedste Stillehavet byder på. Skønne øer og atoller, snorkle og dykker muligheder langt ud over det sædvanlige.
Palmestrande vi normalt kun ser på postkort, kæmpe koralrev med enorme bølger som er vidt berømte i surfer kredse.

Det er muligt at påmønstre mange steder undervejs. Er der en lufthavn, kan du flyve dertil, og vi kan samle dig op!

Vi har naturligvis en rejseplan, men kun få faste datoer, da vi planlægger alle detaljer i samarbejde med gaster undervejs:

- Rarotonga (Cook Island): 30. juni
- Chuuk/Truk Is. (Caroline Ridge): 5. oktober

Fra Singapore lader vi båden transportere gennem Suez til Marmaris i Tyrkiet.

Middelhavet:
Sommeren 2013 skal vi nyde i Middelhavet. Fra Tyrkiet tager vi på ø-hop på alle de Græske øer.
Derfra videre til Malta og Italien, og ikke mindst Spanien. Her besøger vi bl.a. Mallorca og Ibiza, før vi slutter af med Gibraltar, og endelig siger farvel til Spanien i Cadiz.

Atlanten og hjem:
Fra Spanien går vi via Lissabon og Portugal op gennem Biscayen til Frankrig og den Engelske Kanal. Det sidste stykke hjem er via Kilerkanalen og op til København.
Et spændende stykke med mulighed for at opleve den sagnomspundne Biscay, se Kanal øerne nord for Frankrig, White Cliffs of Dover og spændende kanal sejlads.

Bliver helt forpustet over den mængde af oplevelser vi allerede har fået, og dem der venter!

Vi vil forsøge at tilpasse den overordnede sejlplan til individuelle ønsker for vores gaster, så godt som det kan lade sig gøre.

Gaster
Vi følger normale retningslinjer for betaling for gaster. Dvs. vi deles om udgifter til båden, pt. kr. 200,00 pr. dag - det vil sige at gaster ombord på Enjoy, er udgift neutrale for båden! Derudover deler vi udgiften til havneafgift, indklarering og mad, vel mellem kr. 30,00 og kr. 120,00 om dagen.

I udgifterne til båden er inkluderet selve båden og vedligehold af denne, div. reparationer, båd forsikring, div. sikkerhedsudstyr, mv. Desuden har vi komplet dykker udstyr om bord, som kan benyttes i rimeligt omfang.
Gaster dækker selv udgifter til evt. slik, alkohol, chokolade, mv. Aftale er gyldig når depositum, er indbetalt på vores konto.

Links til andre skibes retningslinjer for langturssejlads og gaster:
• http://1off.dk/index.php/1020099
• http://www.amazingtravel.dk/index.php?wkategori=Vaerd-at-
• http://www.sy-condor.dk/articles.php?cat_id=1
• http://www.daniashjemmeside.dk/index.php?menu1=5
• http://www.celticavenger.dk/gasterdansk.htm
• http://www.hazekbh.dk/wordpress/?page_id=211
• http://suntrip.wordpress.com/bes%c3%a6tningen/
• http://www.anaconda-sailing.com/
• http://www.orbitonline.dk/db/user/index.asp

Båd
Vores båd er en Dufour 425, udstyret med alt det vi har fundet nødvendig: Sikkerhedsudstyr, bl.a. redningsveste, sikkerhedsliner, nødraketter, EPIRP med GPS, VHF DSC med GPS, redningsflåde til 8 personer og satellit telefon til nød opkald; alverdens GPS udstyr.
Et nyt Rocna anker er også kommet på!

Og så har vi masser af plads i kabyssen (så meget plads der nu kan være til 4 personer på en 42,5 fods båd), men det meste af tiden opholder vi os udenfor i det dejlige cockpit. Der er jo sol og sommer ombord.

Gaster har egen kahyt med toilet og bad. Og selvfølgelig har vi en lille dinghy (gummi båd) med motor.

Ren luksus!

Desuden har vi komplet snorkle og dykker udstyr til 2 personer inkl. kompressor.
Selvfølgelig har vi også fiskegrej ombord, så vi kan fange vores egen aftensmad (uhmm!) - vores favorit er Poisson Cru (som det hedder i Polynesien - Ota Ika er navnet på Tonga), lækker, lækker tun marineret i lime, med grønsager og rå kokosmælk - uhm!

En masse værktøj og reservedele, så vi kan reparere det meste undervejs, og et par computere, hvor vi kan følge lidt med i resten af verden, når vi ellers har mulighed for netværksdækning.

En rigtig lækker båd, som vi glæder os til skal være vores hjem til sensommeren 2013, hvor vi gerne skulle være hjemme igen!

Dig
Vi vil gerne have en eller to gaster med af gangen. Der er plads til seks personer, men vi har reserveret den sidste kahyt, til dykker udstyr, buddy board og diverse lager plads.

Vi stiller ikke specielle krav til dig som gast, ud over at I skal kunne sove to sammen, i samme kahyt, og være ikke ryger. Men kan du Græsk, Italiensk eller Spansk og evt. reparere en Volvo motor, gør det da ikke noget!

Om du har sejlet før, er intet krav, vi skal nok sørge for, at du lærer det fornødne undervejs. Det at leve og befinde sig på en båd, stiller selvfølgelig også lidt krav til din fysiske formåen, og vi går ud fra du er raks og rørig.
En meget vigtig egenskab er, at vi selvfølgelig alle skal være sociale, tolerante og parate til at få vores lille sejlersamfund til at fungere på den plads, der er til rådighed.

Os
Allan, der er kaptajn, har sejlet i ca. 35 år, siden han som ung teenager i Hadsund købte sin første båd. Som fast co-pilot har jeg sejlet i sommerferien de seneste 15 år, og er ved at lære det!

Naturligvis har vi begge duelighedsbevis, desuden Yacht Skipper 3, så vi kan lidt meteorologi, brandslukning og førstehjælp. Et SRC (VHF radio) bevis er det også blevet til.

Hvad gør vi herfra...?
Læs på vores blog: http://www.sailblogs.com/member/worldcrusing , og kontakt os endelig for flere oplysninger.

Skriv til os, så ser vi, hvad vi kan finde ud af.

Kaptajn, Allan Andersen, FTLF medlem nr. 18.607, [email protected]
Fast co-pilot, Per Horn, FTLF medlem nr. 18.608, [email protected]

-----------------------------------
Citater, FORENINGEN TIL LANGTURSEJLADSENS FREMME
"Andel i fællesudgifter aftales med den enkelte båd. men det er FTLF's opfattelse, at de månedlige udgifter totalt set ikke må overstige kr. 8.000. Andel af bådens driftsudgifter kan anslås til ca. kr. 150 til 250 pr. døgn, hertil kommer på delebasis mad, havnepenge og diesel, således man alt i alt må regne med en månedlig udgift på ca. kr. 6.000 til­ 8.000."

"..depositum..., som ikke refunderes såfremt gast udebliver eller melder afbud senere end 1 måned før påmønstring.
Det indbetalte beløb anvendes forlods til dækning af de første ca. 14 dage, man er om bord.

Disse første 14 dage er at betragte som en gensidig "prøvetid", hvor skipper og gast har mulighed for at se hinanden an og beslutte, om det er en god ide at fortsætte den fælles sejlads.

Som gast skal du være opmærksom på, at det er skippers ansvar, at du ved afmønstring forlader landet eller opnår opholdstilladelse hos myndighederne; derfor er det kutyme, at gasten deponerer sin returbillet eller et beløb svarende til en returbillet hos skipperen."

Kaptajnen på Enjoy sender dig et "Boarding Card", når du har sendt dine rejse oplysninger - det kan muligvis lette din adgang i div. lufthavne.

Rejse til og fra båden
Håndteres og betales fuldt ud af gasten. FTLF kan give råd og vejledning omkring visum, rejsebureau mv.

Forsikring
Gast står selv for evt. forsikringer under hele rejsen.
Forsikring af båden og ansvarsforsikring er kaptajns ansvar.

Hensigts erklæring omkring aftale
Det er vigtigt at pointere, at gaster ikke betaler for turen, men det er en fælles sejltur, hvor vi deles om alle udgifter.
"Jeg betaler ikke noget, vi deles om udgifterne"

Personlige gast oplysninger
Navn:
Adresse:
Tlf.:
E-mail:
Stilling/uddannelse:
Sprog kundskaber:
Gift/single:
Ikke-ryger. Ja!
Specielle madvaner:
Særlige kvalifikationer:
Evt. allergier/sygdomme:
Navn, adresse, e-mail og telefon nummer på kontakt i land:
Anden relevant information af personlige oplysninger:

Sejler erfaring
Sejlet med andre langtursbåde:
Ejer af en sejlbåd (type):
Hvor mange år har du sejlet:
Hvor mange år har du været medlem af FTLF:
Kan du
• Binde de mest anvendte knob og knuder?
• Splejse tovværk?
• Splejse wire?
• Bjerge sejl?
• Rebe sejl?
• Give sejladsanvisninger til rorsmand?
• Modtage sejladsanvisningers om rorsmand?
• Styre efter kompas?
• Navigere terrestrisk?
• Navigere astronomisk?
• Anvende PC-navigation?
• Håndterer en dieselmotorer?
• Andre relevante kvalifikationer?

| | More
Båden er hjemme...
Per Horn
05/09/2011

... efter en dejlig sejltur!

Vi hentede båden i Holyhead, Wales, sejlede syd omkring Lands End, gennem Den Engelske Kanal, og videre til Oestende, Belgien.
Vi mødte delfiner flokke, som legede omkring os flere gange undervejs - det havde vi først forventet flere tusinde kilometer længere sydpå. Det samme gør sig gældende med morild, som vi så under hver natsejllads langs kysten i UK.

Flot syn da vi sejlede forbi 'The White Cliffs of Dover' i morgenlyset!

Da vejret var for hårdt, og med modvind, valgte vi at gå gennem Holland via 'Standing Mast Route'. En speciel oplevelse, med et andet indblik i Holland, end vi normalt får som turister. Flere steder sejlede vi bogstaveligt gennem folks baghaver, få meter fra deres små byggekroge.

Sjov og anderledes tur, men det kræver tålmodighed! Der er mange timers ventetid ved de mange broer og sluser...
Specielt turen gennem Amsterdam var spændende! Første sluse 'Port of Amsterdam' åbner kl. 24:00, hvorefter vi sejler i kortege gennem byen, og bliver efter ca. 1½ time sluppet ud på den anden side af centrum. Vi var 5 både der fulgtes ad - ville meget nødigt gennemføre turen en sommernat, hvor der er op til 25 både i kortegen! Der er ikke megen plads, når vi venter mellem de enkelte broer.
Det var specielt sjovt, da vi sejlede gennem Amsterdam dagen før Dronningens fødselsdag. Og det er noget de fejrer i Holland! Alle der kan gå og stå, er klædt i orange, og fester dagen og natten igennem.

Da vi kom længere nord på, var der ikke vand nok i kanalerne, og vi sejlede ud i Nordsøen, hvor vinden var stilnet af og drejet i den rigtige retning, hvorfor vi fortsatte hjem via Kieler Kanalen.

Møns klint har jeg længe ønsket at se fra vand siden. Flot var det! Meeen, vi var sejlet forbi de imponerende klinter ved Dover for få dage siden...
Dejligt at være retur i København, efter en meget god og flot hjemtur. Det er første gang, vi begge har prøvet at sejle flere dage, og nætter, i træk, med vagtplan til at dække natsejlads. Både i starten, hvor vi var tre til at sejle båden, og til slut hvor vi kun var to personer, brugte vi 3 timers vagt. Det fungerede glimrende.

Skøn tur med masser af sol om dagen, så vi kunne sejle i shorts, og hammer koldt om natter, hvor vi var meget glade for vores super varme overlevelsesdragter og det indbygget oliefyr i båden!

Nu glæder vi os til næste tur - den bliver en hel del længere!!!

Vi får i løbet af kort tid opdateret denne blog med information til eventuelle gaster, omkring forhold og muligheder for gaster + en overordnet rejseplan.

| | More
Båden er i hus...
Per Horn
04/12/2011, Holyhead

...og vi sejler S/Y Enjoy hjem i Påsken!

Den sidste store milepæl er sat; vi har fået handlet båd, og skal nu bare have den sejlet hjem og rigget endelig til.

Der mangler vel også lidt maling hist og her, før vi kan følge vores sejleplan!

30. juli: Afgang fra Svanemølle havn
August: Den Engelske Kanal og Frankrig
September: Spanien, Portugal og Casablanca i Afrika
Oktober: Lanzarote, Cap Verde og Atlanterhavet
November: Caribien

Vi glæder os!
Allan og Per Horn

| | More
Så kom vi så langt ...
Per Horn
03/16/2011

... at vi nu, er klar med planlægning af vores sejltur jorden rundt, og søger gaster via foreningen FTLF - www.ftlf.dk.

Vi regner med at forlade København i slutningen af juli, sejle nord på, op til, og ud gennem, Limfjorden til Vesterhavet og sige farvel til Danmark nede omkring Esbjerg og Fanø.
Herfra sejler vi sydpå, gennem Kanalen, til Isle of Wight, over Biscayen, til Portugal, hvor vi holder en pause på 3 dage, for at nyde byen. Endelig går til Cadiz, og over mode Afrika.
Herfra via Kap Verde til Caribien, gennem Panama kanalen før turen går til Galapagos, over Stillehavet til Fiji og den mængde af oplevelser der venter her.

Sommer og sensommer bliver Europa og Afrika. Afrejse fra Kap Verde planlægges til medio november, så vi efter en tur over Atlanten, kan fejre Jul i Caribien.
Vi har selvfølgelig en langt mere detaljeret plan, så kontakt os endelig hvis du er interesseret.

Turen fra Fiji, via Borneo, det Indiske Ocean, Maldiverne og Cape Town venter vi med, at planlægge detaljeret til vi er kommet tættere på.

Vores båd er en Dufour 425, udstyret med alt det vi har fundet nødvendig: Sikkerhedsudstyr, bl.a. EPIRP med GPS, redningsflåde og satellit telefon til nød opkald; alverdens GPS udstyr; et nyt Rocna anker skulle gerne komme på; masser af plads i kabyssen (så meget plads der nu kan være i en 42,5 fods båd); eget lukaf til gasterne med eget toilet og selvfølgelig en lille dinghy så vi kan ro i land!
Desuden har vi komplet dykker udstyr til 2 personer inkl. kompressor, så vi kan dykke, hvor vi måtte få lyst.

Vi vil meget gerne have 2 gaster med, specielt over de store strækninger! Men også gerne på andre strækninger af turen.
Vi stiller ikke specielle krav til dig som gast, ud over at I skal kunne sove to sammen, i samme kahyt, og helst være ikke ryger. Men kan du Spansk og evt. reparere en Volvo motor gør det da ikke noget!
Om I har sejlet før, er intet krav, vi skal nok sørge for I lærer det fornødne undervejs.
Og så skal vi selvfølgelig alle være sociale, tolerante og parate til at få vores lille sejlersamfund til at fungere på den plads, der er til rådighed.

Vi regne med, at benytte Langturssejlernes anbefalinger (www.ftlf.dk) vedr. dækning af udgifter for gaster. Det vil sige 200 kr om dagen for fællesudgifter til båd (forsikring, brændstof, forbrug, mv.), og vi derud over deles om maden, vel mellem 80 og 120 kr. om dagen.

Allan, der er kaptajn, har sejlet i ca. 35 år, siden han som ung teenager i Hadsund købte sin første båd. Som gast - og nu Gnist! - har jeg sejlet i sommerferien de seneste 14 år, og er ved at lære det!
Naturligvis har vi begge duelighedsbevis, desuden Yacht Skipper-3, så vi kan lidt meteorologi, brandslukning og førstehjælp og et SRC (VHF) bevis til mig.

Kontakt FTLF for flere oplysninger, og skriv til os, så ser vi, hvad vi kan finde ud af.
Kaptajn, Allan Andersen, FTLF medlem nr. 18.607.
Fast gast, Per Horn, FTLF medlem nr. 18.608.

Desuden skal vi have båden sejlet hjem fra Frankrig, formentlig i Påsken 2011. Skal du med her, så skriv endelig.

Hilsen
Allan og Per
[email protected]
[email protected]

| | More

 

 
Who: Allan Andersen, Per Horn Rasmussen
Port: Svanemøllen, København
View Complete Profile »
 
 
 
 

 
Powered by SailBlogs