SailBlogs
Bookmark and Share
Allan & Per - World Cruising
Martinique
Per Horn
12/14/2011

En del sight seeing rundt i de forskellige mulige havne, for at finde ud af hvor svenskerne lå - vi havde ikke fået ordentlig besked af dem - og fandt dem da heller ikke! Endte i La Lazaret, et feriekompleks meget i stil med Øer ved Æbletoft. Der var en del turist butikker og et par restauranter i havnen, men ellers ikke meget at komme der for. Dagen efter så vi, at lige på den anden side af tangen (dvs. efter en gåtur på ca. 40 meter), var der en strand, med mulighed for at kaste anker - og alt her var meget mere som det skulle være ifølge vores Martinique drømme! Der må vi over igen senere.
Den 12. december sejlede vi til Fort de France, for at tage afsked med Niels og Jens Henrik, efter en fantastisk tur sammen over Atlanten.

Det var selvfølgeligt lidt vemodigt at sige farvel.Men dejligt vi har båden for os selv, indtil Line og Mikkel dukker op om et par dage, for at blive her Julen over :O)

På sejladsen gennem Caribien, fik Allan den ide, at han ville vaske vores kapok hynder i en balje. Vi andre havde ikke været så godt til at tage dem ind om natten, og undlade, at sætte os på dem i våde badeshorts, så de var blevet en del tilsaltede, så en rengøring kunne være tiltrængt. Nu her 7 dage senere, og en tur i den lokale tørretumbler, er de måske ved at overveje om de vil blive tørre igen! Og med lidt held får de, måske, deres oprindelige form igen, inden vi er ude af Stillehavet!
Husk! Indlæg til Wipikidia under Kapok: Washing - dont'!

Line og Mikkel ankom den 16. december :O) Vi hentede dem på kajen, og efter en nat i Fort de France, sejlede vi over til La Lazaret igen. Her skulle vi fikse svenskernes anode - da vi har dykker udstyr - og, da vi nu var i gang skiftede vi også vores på Enjoy. Vi blev efterfølgende budt på sukkerkage på Antilla. Lennarts specialitet!
Om aftnen sneg Lennart og Bengt sig væk fra kvinderne ombord, med en falske whisky, og aflagde os et sidste besøg. De deler holdet op i to og fortsætter syd over, hvor vi går mod Dominica - dvs. nord på.

Line og Mikkel var meget begejstrer for stranden ved La Lazaret, men det blev kun til en kort svømmetur, da vi lettede anker den 18. efter vi havde fået vand i havnen.
Turen var Mikkels debut som gast med nattevagt. Det gik nu uden problemer - de to turtelduer var selvfølgelig sammen på dækket hele natten!

| | More
St. Vincent
Per Horn
12/14/2011

St. Vincent
På St. Vincent blev vi igen mødt af en mooring bøje udlejer. Men han ville nu snyde os for meget! Så vi endte med en plads hos SunSails marina, hvor der både er vand, strøm, net og bad :O)
En hel del mere civilisation end Bequia - dvs. mere vestlig og ingen krydstogts skibe, der dagligt ligger til her.
Dejlig havn, som nævnt med masser af faciliteter, bruser med masser af vand, hjælpsomt personale, og en Belgier som fortalte os om et par unge fyre, som var meget billige med reparation af sejl. Lige nu er vores storsejl, genua, spinnaker og Lazy Jack derfor til reparation.

Vi fik en aftale med Harold, en taxa chauffør, som kørte os op til vulkanen til en trekkingtur til toppen. Fantastisk flot vandretur! Vi gik gennem 3 forskellige vækst zoner, først en helt tæt jungle, hvor vi gik på smalle, smalle bjergrygge, og så ned på junglen, derefter en natur der stadig var meget stejl, med høje slanke 'paraply' palmer, og til slut lav krat bevoksning, i en, stadig stejl, slagger lignende jordbund.

Der var meget stejlt, en luftfugtighed en del højre end et Tyrkisk dampbad, og varmt! Og lige så meget som opstigningen var smuk og flot - så var den lige så stejl. Så der blev brustet en del på vej op. Men vi fik til sidst kom alle mand op. Og det til en fantastisk udsigt over hele vulkan krateret, lodrette klipper flere hundrede meter ned til en lille sø i bunden. Der var hele tiden en larm fra krateret, som vi ikke kunne stedfæstne. Men til slut kunne vi se støv skyerne fra et mindre stenskred, som blev ved og ved!

Turen ned igen gik lidt hurtigere, men vi kunne da mærke vores knæ, de næste par dage! Og havde en væske balance, der lige skulle justeres.

Retur i havnen, fik vi hentet og monteret vores sejl, vasket båden og fyldt vant i alle tanke, før vi kastede fortøjningerne lige før solnedgang. En meget rolig tur nordpå mod Martinique, hvor vi sejlede lidt for meget med motor, da vi jo helst skulle frem inden den 12. december.

| | More
Grenadines - Tobago Cays
Allan/Per
12/09/2011

Union Island
Et lille døgn tog det at sejle fra Barbados til Union Island, som er én af øerne i den lille øgruppe Grenadine. Hovedårsagen til, at vi tog til Union Island, er at det er et af de steder, at vi kan indklarere (det dækker vel mest over at de skal holde øje med hvem der kommer til øerne - men vel mest over at der samtidig skal betales et deklareringsgebyr (i dette tilfælde kr. 300). Og forlader du øgruppen, og besøger en anden ø, og derefter kommer igen - Ja - så skal vi igennem hele møllen igen. Men sådan er der.)
Vores egentlige mål for Grenadines, som ligger mellem Grenada og Martinique, er den lille samling af koraløer, Tobago Cays. Hertil ankom vi efter en overnatning i Clifton på Union Island. Et rent paradis. Rent Bounty land!

Tobago Cays
Her lå vi for anker sammen med ca. 40 andre både. Besøgte de omkring liggende småøer. Et rigtig godt sted at snorkle. For at gøre det kort, er her hvad det kunne iagttages i vandet: Stort set alt!

Vi så flere små og store rokker, med korte og lange haler og mange farver. En enkelt havslange på ca. 40 cm. Masser af havskildpadder, enkelt vis eller i små grupper. Selvfølge fisk i mange farver og størrelser, en enkelt blæksprutte og en lille haj!
På land mødte vi et pelikan par, mange flotte, men meget sky, leguaner på mellem 30 cm. og 60 cm. i størrelse, diverse fugle, her iblandt en kolibri, en lille frygtsom, men sulten, landskildpadde og en energisk eremitkrebs.

Petit Tabac

Ved en tur i gummibåd til en af de andre små øer, Petit Tabac, så vi en havareret flydel - eller måske en del fra en raket? Det lokale politi, som ankom til stedet relativt hurtigt, endte med, at tage over...! Vi må undersøge lidt mere omkring teksten på vragdelen, når vi får Internet igen.

Petit Tabac er for øvrigt en af Pirate Of The Caribbean film lokationer, ligesom flere andre steder omkring Grenadines.

Petit Bateau
Onsdag den 7. lettede vi anker, efter at have nydt Niels hjemmebagte morgenbrød, og sejlede ca. 30 minutter, for at kaste anker på den anden side af Petit Bateau. Så vi ligger nu næsten midt i sejlrenden (?) mellem Petit Bateau og Petit Rameau, 4 meter oven over den største rokke vi endnu har mødt, som åbenbart bor her!
Hen under aften kom der dog en franskmand, som placerede sig foran os - og han var midt i sejlrenden!

Dagen dykke på revet, modstrøm så det tog ca. 20 minutter at forsøge at svømmer d over revet, og 2 minutter retur til gummibåden!
Aftensmaden blev nydt på stranden, hvor 'Desperado' havde logget os ind, og Patricia - big fat lady, som 'Desperado' kaldte hende - lavede de lækreste lobsters til os. Namnam! Frisk frugt til dessert og kødelig hvidvin til maden - denne gang til en rimelig pris :O)

Om morgenen, hvor vi gjorde klar til opbrud, med retning mod Bequia, nød vi indkøbe croissanter og bananbrød. Køb af 'Old Man River', og frisk bagt af hans kone - her blev vi godt nok snydt! Igen! Vi må lære, altid at spørge om prisen før vi bestiller!
Midt under morgenmaden, så Per en større fisk der sprang ca. 800 meter fra båden. Råbte op så hele båden kikkede, og ca. 5 sekunder senere sprang den igen. Det kunne ny tydeligt ses at det var en rokke! En kæmpe stor rokke, der sprang ca. 1 meter op over vandet?

Bequia
En kort sejltur, 23 sømil, før vi kastede anker ved Bequia. I brochurer over øen, læste vi at det drejede sig om en hvedebrødsdageferieø! Da vi ankom, syntes vi nærmere det lignede en ø, hvor mange gamle hippier er gået i stå!
De sorte indfødte tog ikke så godt i mod os som ellers, og det var nærmest de hvide sejlere, der var Port Elisabeths trass.

Gasterne gik på en gang shopping i byen, mens Allan og jeg løb en tur. Ikke så varmt som på Barbados, men holdt da op, hvor er her mange stejle, stejle bakker at løbe op ad!

Afgang 9. december, efter morgenmad, med retning mod St. Vincent.

| | More
Barbados
Per
12/05/2011

Jubii - Barbados
Efter vi blev fortrolige med igen, at gå på en "ikke gyngende grund", åbnede der sig en smuk ø! Og en rig ø. Sammenlignet med Kap Verde, er der mange flere penge mellem hænderne på folk her. Men priserne er næsten de samme alligevel. Og med supermarkeder med masser af varer på hylderne - et rent slaraffenland!

En af de første ting, som røg i indkøbsvognen var Aunt Jemima's mix til amerikanske pandekager med tilhørende sirup. Præcis lige som vi gerne ville kunne lave dem selv. De stod ikke længe på lager på båden. Allerede dagen efter blev den tilberedt til morgenmad. Uhmm!

De første par dage på øen, slentrede vi bort, med masser af svømmeture i det meget blå, og meget varme vand. Mange små turer ind i byen, lidt cafe og restaurant besøg - i det hele taget gjorde vi hvad vi kunne, for at falde ind i stemningen her. Utrolig søde og venlige mennesker med overskud over alt. Rigtig god stemning. Ikke underligt, at mange godt kan lide Caribien.
Befolkningen på Barbados er altså overvejende et flot folkefærd. Også selv om at udbuddet af kolonialvarer er eksploderet og nu er kommet nærmere de amerikanske varer med masser af sukker og kalorier i.

Som på Kap Verde blev vi kendt omkring vores strand, og hilste på flere kendte dagligt. De 'handlende' her, kunne tilbyde alle former for fest-remedier! Det kunne jo være...?
De tilbød det hele! Hvidt, grønt, rødt, speed og coke! Men kunne dog også forstå manglende interesse. Og så var det bare "Okay mannnnnn" og så videre.

Fem dejlige dage blev det til på Barbados. Dagen inden afrejse, fik Niels og Jens Henrik provianteret så rigeligt, samtidig med at Allan og Per tjekkede ud hos immigrationsmyndighederne.

Begge opgaver var en lang proces, ca. 2 timer for at tjekke ud, og 3 timer for at købe ind. Dog skal det siges, at både Allan og jeg blev sendt i den toldfrie et par gange for at købe spiritus til et par lokale, som arbejder på havnen! Lovligt? Hmmmnnn. Venligt? Helt sikkert?
Det var i hvert fald svært at sige nej på grund af den store gæstfrihed og venlighed, som vi i dagene var blevet mødt med. Og de blev i hvert fald meget glade for at kunne supplere en flaske eller flere til aftenens festlige lag.

Vi havde egentlig planlagt at sejle fra øen fredag den 3. december, om aftnen. Men pga. vores indkøb og immigration udsatte vi til lørdag. Så fik vi også tid til en guidet tur rundt på Barbados, og Per deltog i 10 km. Barbados Run lørdag eftermiddag - Come for the run, stay for the fun!
Turen rundt på øen forgik i en lille minibus, med en meget flink og venlig chauffør. Slet ikke samme type som da vi kørte op til vaskeriet! Flot minirugbrød og chaufføren havde flere guldudsmykninger på hans fortænder. Jo - det var som at være der selv! ;-)
På turen så vi de flotte rigmands villaer lange vestkysten, den store havn på den nordlige del af øen (fortrinsvist for store - meget store - motorbåde). Luksus hotellet, som Tiger have fuldt booket til sit bryllup. Et lille slot af et hotel, som stod færdig for ca. 5 år siden, men endnu ikke taget i brug (?), og en af de små Country Clubs.
Kørte derefter tværs over øen, for at komme til det højeste punkt, hvor hele vestkysten kan ses. Forinden skulle vi dog lige omkring en meget lokal bar, for at smage Mount Gay Rum. Per skulle 'kun' have øl, da han som sagt skulle løbe senere på dagen. Der blev bestilt 3 rum, men det blev naturligvis serveret i en hel falske til forsamlingen. Samtidig blev der konverseret med de lokale, hvor en var meget interesseret i en tjans på båden!
Sekunder før det højeste punkt, udbrød James, vores chauffør, at vi skulle lukke øjnene. Vupti, så var vi ude af den jungle lignende skov, og havde et pragtfuldt view ud over hele øen! Smukt!
Naturligvis var den også en 'kunstner' der, som solgte lidt af sine 'egne' produktioner af halskæder, armbånd mv.. Flotte varer, hvor ingredienserne var muslinger, hajtænder, perler og meget andet. Der blev indkøbt lidt. Måske var det rommen som gjorde sin virkning? Men det var flotte sager!
Ud over at James også hjalp os med at få vores flaskegas fyldt, gjorde vi gjorde holdt flere steder undervejs. Bl.a. ved en sukkerrørsmark, hvor vi smagte på de friske sukkerrør. På trods af at de ser meget tørre ud, smager de som uparfumeret marshmallows, men med en meget porøs træstruktur. Og meget saftigt!
Under vores Atlanterhavs overfart, havde vi snakket en del om det tang der var i vandet. Ingen af os var klar over, der ville være søgræs her. Vi troede det kun voksede i Sargassohavet, omkring Bermuda. James fortalte, at det tang vi kunne se på stranden var helt nyt. Det var det første år de overhovedet havde set det. Mon der er noget om den globale opvarmning?

Senere på dagen var det meget sjovt at være med i løbet, som var virkeligt flot arrangeret. Fredag var der Run for Fun, lørdag 10 og 3 km, og afslutning søndag med ½ og hel maraton. Flot markeret rute, med alle km. mærker, start til tiden, afskærmet for alt trafik - helt eksemplarisk!
Per kom igennem blandt den første tredjedel, på trods af den manglende træning de sidste 4 måneder, men det var meget varmt! Godt løbet!!

En af de sidste dage, hvor Per ventede få minutter på de andre, smuttede han omkring nabo restauranten til vores stamrestaurant Lobster Alive. Den var en del anderledes! Ville blot tjekke om vi skulle spise der, og blev straks inviteret indenfor, selv om de have lukket! Skulle da lige smage en Mount Gay Rum! Jeg skulle selv hælde op, og tog kun en bundskraber! Det syntes kromutter var pjattet, så hun tog affære og fyldte glasset! Helt! Det ville jo være uhøfligt ikke at drikke det (som om det var en option!), så jeg fik en snak med klientellet, som jeg nu så alle var meget påvirkede - ligeså påvirket som kromutter! Men fik da et par historier med på vejen, omkring sejlads, restaurant og Barbados! Et helt lille eventyr på 6 minutter!
Og så var jeg beruset de næste par timer! Både af rommen og endnu engang af den utroligt gæstfrie tilgang der er til fremmede på øen!

Igen var det en sjov følelse, da vi sagde farvel. En helt ukendt ø for få dage siden, nu en ø, som vi selvfølgelig ikke kender, men dog en ø, hvor vi har fået et meget godt indblik i kulturen og de sorte mennesker der bor der - kun den sorte del af befolkningen! De hvide opholdt sig ikke meget i Bridgetown, ud over de ældre Amerikanere vi så, da vi besøgte den lokale Yacht Klub.

Som en af de taxa chauffører vi kørte med sagde, Barbados er det smukkeste sted i verden!

Union Island
Af sted fra Barbados efter mørkets frembrud, med retning mod Union Island. Ca. 120 SM til de næste trope øer og Tobaco Cays.
En rolig tur, dog med alt for megen motor sejlads, da der ikke var megen vind.

Ankom til Union Island kort tid før sol nedgang, og blev selvfølgelig mødt af en venlig indbygger i bås, dom kunne gelejde os hen til den nærmeste mooring bøje. Samtidig ville han gerne sælge os noget diesel - det skal jo løbe rundt!
Allan smuttede i land, men immigrationen var lukket for i dag, men han kunne jo lige tjekke diesel prisen i land. Der var dog ikke noget der tydede på at bådsmanden ville snyde os!

| | More
Over Atlanten
Allan/Per
11/30/2011

Den første lange tur over Atlanten
Niels gik allerede den første dag i gang med at skrive sin egen personlige log over sejl turen. For senere at kunne skelne de enkelte dage fra hinanden. Den ide greb vi med det samme, da vi er enige i, at der nok ikke sker de store hændelser de næste mange dage. Ud over en masse sejlads, masser af blåt, blåt vand, div. fisk - en masse små dagligdags ting, men ikke noget epokegørende der virkelig vil markere de enkelte dage.

Onsdag 16/11, dag 1 på vej til Barbados
Afrejse kl. 18.30. Forsinket, da vi opdagede, at formiddagens optankning af vand ikke smagte særlig godt. Et rent helt, da vi normalt (jo - det gør vi fra nu af) ikke tjekker vandet. Vi havde for 4 dage siden tanket op - og dette vand fejlede intet. På Kap Verde, bruger man afsaltet havvand til drikkevand. Ganske fint - men i dag, havde de vist glemt at rense filteret - Vandet smagte i hvert faldt noget saltet!
Desuden skulle vi inden omkring rigtigt mange små mini-markeder, før vi havde fået provianteret tilstrækkeligt.
Og ikke ok med det, så kom der et film hold ed på Enjoy for at filme! De var ved at lave en reklame for et Cabo Verde musik mix, "CV Mix - you can't loose it". Filmen kan ses på YouTube: .

Lennart bød på hjemmebagt svenskerkage og kaffe, vi fik sen frokost/tidlig aftensmad, og så var det af sted.

Vagtplanen blev lagt - nattevagt på 4 x 3 timer, dag vagt på 3 x 4 timer. Køkkentjans så den der har morgen vagten, afslutter med morgenmad. Det giver mulighed for at evt. brød bagning kan passes ind i løbet af vagten med hævning og tid i ovnen. Ham der kokkerere til aftensmaden, er også i sving med frokost dagen efter, så evt. rester bliver brugt her.
Det skulle alt i alt sikre, rotation i vagtplanen, og ikke for lange nattevagter.

Dagens menu: Kylling med pomfritter.

Torsdag, 17/11, dag 2 på Atlanten
Heldig så vi her delfiner til Niels' store begejstring. Det er som altid en kæmpe oplevelse første gang delfinerne kommer op på siden af båden og leger med os!
Niels, som i øvrigt bedst kunne lide at opholde sig på dækket den første tid, tilberedte frokost bl.a. bestående af nyfangede flyvefisk (som havde fanget sig selv ved at flyve op på dækket!).
Flyvefisk ser vi masser af hele tiden. Sjovt at se de små fisk på mellem 15 og 20 cm., med deres sølvskinnende bug og svagt lyseblå vinger, flyve op til 100 meter over vandet - og somme tider meget tæt på båden, og hen over den!

Efter lidt vindstille i de tidlige nattetimer, har vi haft jævn vind hele dagen, ca. 19 KN fra nord øst, og lidt skyer, så vi kunne sejle med biminien (solsejlet) pakket sammen.

Aftenens drama udgjorde sig i cockpittet, hvor Per lå og tog par armbøjninger. Der lød et lille skrig, hvorefter jeg (Allan) fra kahytten kunne høre en flyvefisk der lå på dørken og sprællede. Den blev meget sprællende hjulpet over bord. Hænder og dørk var fylde med flyvefiske skæl - og det lugter ikke så godt!! Bedre blev det ikke, da jeg senere skulle på toilettet, og tråde på en flyvefisk, der var fløjet ind gennem det åbentstående koøje. Heller ikke på toilettet lugtede der nu godt. Så noget af nattevagten gik derefter med at rengøre hele badeværelset!!!

Dagens menu: Koteletter med ris og tomat/karry-flødesovs.

Fredag, 18/11, dag 3 på Atlanten
Et par både meget langt ude i kimingen i løbet af natten, 6 flyvefisk til frokost, sammen med en lille tun - Mnnnnn!
... og lige før frokosten skulle laves kom der en tun springende forbi! Efterfulgt af en guldmakrel! Som bed på! Selv om vi tog genuaen ind, for at mindske farten, lykkedes det dog ikke at få den ind på både! Øv!
Men en lækker flyvefisk/tun sandwich blev det!

En dejlig dag, de blev afsluttet med Allans burgere med pomfritter i cockpittet! Det er dejligt at sejle!

Lørdag, 19/11, dag 4 på Atlanten
Natten til lørdag bød på et ordentligt regnskyl. Og god vind. Vores gennemsnitshastighed siden start er nu på 6.7 knob (sømil i timen).

Lørdag morgen startede med lækker omelet, som blev kreeret af Jens Henrik. Super dejligt at kunne sidde i cockpittet med en vind på 10 m/s og stadig synes, at det er dejlig varmt og så endda langt ude på Atlanten.
Frokost bestod af en lækker nyfanget guldmakrel perfekt stegt af Per!

Allan fik hentet nye GRIB filer - vejrmeldingen giver fortsat samme vind, retning og styrke. Og sådan skulle det gerne blive ved indtil Barbados.

Dagen blev afsluttet med Beuf a la Jens Henrik. Vi blev enige om, at det nok er de færreste, der lige tror, at vi lige nu sidder og spiser en dejlig bøf med bløde løg, lækker sovse, hvide kartofler og garniture af tomat og gulerod julien. Lækkert! ;-)

Søndag, 20/11, dag 5 på Atlanten
Natten til søndag, trak det op til uvejr. I den ellers månelyse nat, kunne jeg se, at det der var sort, godt kunne blive endnu mere sort! Der hvor vi agter ude tidligere kunne se kimingen (overgangen fra himmel til hav), var der bare sort. Og vindstødene begyndte at tage til. Genuaen (foresjlet) blev fluks rullet helt ind, så vi kun havde storsejlet oppe. Hellere møde uvejret med lidt mindre sejlgarderobe oppe.
Heldigvis blev det kun til nogle vindstød med op til 30 knob (15 m/s). Resten forblev mellem 20 og 25 knob. Og da vi jo sejler med vinden, føltes det ikke så slemt.

Morgen vagten blev fra Allan overdraget til Niels, som havde vagten fra kl. 05.00 til 08.00, hvorefter han sørgede for morgenmad til båden.

Vejret er i dag gråt og overskyet og småregn ser ud til at skulle være et tema for hele dagen. Mon ikke der skulle blive tid til en enkelt mail og en enkelt film.

Søndag formiddag - Gennemsnitshastigheden siden Kap Verde ligger stadig på 6,7 knob. Vældig fint i betragtning af, at vi om natten ofte ruller genuaen ind, for at give ro på båden, så dem der skal sove, får en god søvn, så de er klar når de skal på vagt. Specielt når vi sejler på plat lens, kan genuaen stå uroligt og kan larme en del under dæk.

Søndag eftermiddag - Solen trængte i formiddags igennem og gjorde filmplaner til skamme. Lidt svarere vind, som har gjort, at vores gennemsnitshastighed nu er faldet til 6,65 knob. Håber, at eftermiddagens genakker-sejlads, har rettet lidt op på gennemsnittet, så vi lidt over midnat passerer 1/3 markeringen på kortet.

Mandag, 21/11, dag 6 på Atlanten
Med en havtemperatur på 35,9 grader, er det blevet svært at bevare pessimismen ;-) Det eneste, at vi kan være lidt utilfredse med, er at vi indtil nu har haft så god en vind, at det ikke ville være rigtig forsvarligt, at hoppe i Atlanten fra båden. Men i det øjeblik, at vinden kommer ned i nærheden af de 10 knob, er det sikker som vist, at vi hurtigt får sejlene ned og hopper i baljen! Det gode ved den fine vind, er at (hvis den holder) vi kommer til Barbados flere dage før end beregnet.

En rolig nat med fin vind, så tempoet holder! Vores gennemsnitsfart er p.t. 6.56 knob. Månen stod op ca. 02:30 - lille nymåne, utrolig flot. Og for øvrigt med 'skålen' vendende nedad på disse breddegrader.

Jens Henrik gjorde et stort arbejde, under sin midnatsvagt, at afsøge kimingen hele vejen rundt, for evt. lanternelys, der kunne markere an anden båd. Vi skal jo holde øje med Svenskerne!
Vi fik dog i går regnet ud, at hvis en af de 7 svenske både, skulle fange os dag, skulle de holde en gennemsnitsfart på omkring 10 knob. Og det er hurtigt, når de, som vi, sejler med en plat lens.

Morgenvagten oplyste, at der heller ikke lige før solopgang, var lanterner fra andre både at skimte! ;-)

En guldmakrel på 64 cm. blev til et kongeligt frokost måltid, med kølig hvidvin, løgkompot og et touch af balsamico kaviar - skønt tilberedt og serveret af Kaptajnen! Og dertil var der i øvrigt nybagt grovbrød, som Niels havde bagt for inden.

Inden dagen var omme, viste termometeret vandtemperatur på 36,4!!

Gennemsnitsfart siden Kap Verde 6,58 knob.

Tirsdag, 22/11, dag 7 på Atlanten
Dejlig lun morgenvagt - solen stod op ca. 7:00. Smukt og dejligt! Efter morgenmad tog vi alle en dukkert midt i Atlanten! Det er altså en spøjs oplevelse! Stadig lidt skræmmende, men dejligt!

Lidt senere på dagen sprang skødeholderen til gennakken desværre, da den var hængt forkert op. Heldigvis skete der ikke andet end wiren sprang, genakker og genakkerstrømpe blev våde. Men øv alligevel - endnu en manglende reservedel, og ingen genakker sejlads før vi har fået den!

Onsdag, 23/11, dag 8 på Atlanten
Stille og rolig nat med skiftende vindstyrke fra svag til frisk vind.

Onsdag morgen kl. 08.00 passerede vi halvvejen!! Og havtemperaturen er nu steget til 36,9! Der blev serveret en lille tapas menu til frokost, fulgt op af hjemmebagt chokoladekage.
Uhmm! Per havde virkelig forstået, at hælde den næsten færdig blandede kage op i bageformen!

Vi passerede et enkelt andet skib i dag! Det er jo helt underligt, at et andet skib kan give anledning til at 'vagten' råber op, så vi alle kommer på dæk! Men det er det første, vi ser i 8 dage - utroligt!

Ud over det har vi kun SMS kontakt med Svenskerne, som har en del problemer med at følge med os, indsige indhente os! Ja, så var vi da et par stykker som kontaktede vores familier i dag, for at fortælle, at vi er halvvejs over

Torsdag, 24/11, dag 9 på Atlanten
Dejlig morgen med nybagte boller, som Niels havde lavet på sin morgenvagt! Og det sidste af chokolade kagen til eftermiddagskaffe...

Vind og veje holder sig nu konstant på 3. dag!

Fredag, 25/11, dag 10 på Atlanten
Stadig damme vind, både hvad angår styrke og retning...

Vores ene fiskekrog blev bidt af i løbet af dagen og den anden tabte vi. Så nu har vi en grøn blæksprutte, vi forsøger med.
Og så venter vi på at vores fiske lykke vender!

Nybagt rugbrød med frikadeller og remulade til frokost - uhmmm!

Lørdag, 26/11, dag 11 på Atlanten
Smuk, smuk sol opgang! ¾ af strækningen gennemført. Vi har SMS'et mere med svenskerne, de har knap så megen held med vejret, og sakker længere og længere bagud. Og er stadig langt sydpå (?) i forholde til den direkte rute vi har valgt.

5 små flyvefisk fundet på dækket, og en stor som nærmest fløj op i skødet på Jens Henrik. Her kunne vi virkelig se, hvor flot en fugl, øhh fisk det er!

Vi hoppede atter engang en tur den store balje før frokost - den lille familie skal jo vaskes! Og med en vandtemperatur, som nu er oppe på 37,9 grader, er det ren fornøjelse at hoppe i det utrolig klare og meget blå vand.

Søndag, 27/11, dag 12 på Atlanten
Natten bød på rigelig med vind. Vi var vel oppe på 28 knob. Men den lå dog mest på omkring 14-20 stykker. Genuaen blev rullet ind, så der kom mere ro på båden.

Morgenen startede rigtig dejligt med nybagt brød, som Jens Henrik havde bagt på sin morgenvagt! Uhmm.

På de nye vejr filer, kan vi se at tirsdag vil vinden vende, samtidig med at den næsten forsvinder. Meget udsædvanligt for årstiden! Skyldes måske et større uvejr længere oppe mod Bermuda.
Godt vi med vores nuværende sejlads vil være i havn den tirsdag den 29. tidligt om morgenen.
Det lidt usædvanlige vejr, kan også være årsag til svenskernes lidt utraditionelle sejlrute fra Kap Verde.
Det vil vi få klarhed over, når vi om få dage ankommer til Barbados.

Mandag, 28/11, dag 13 på Atlanten
Igen en nat med noget frisk vind Genuaen blev atter rullet næsten helt ind. Herud over, byder dagen på kobberbryllup < 3 som af geografiske forhold nok ikke bliver det store tilløbsstykke ;-)

Den antagelse blev dog bragt til skamme i løbet af dagen...

Allan og jeg fik et lille glas på dækket ved vagtskifte kl. 02:00. Og gaver blev det også til :O) Dagen efter sang Niels og Jens Henrik morgensang for os, "Det er så yndigt at følges ad", og serverede hjemmebagt morgenbrød! Vi blev jo ganske overrasket, "Vi viste slet ikke der kom nogen!".
På trods af regnvejr, fik vi morgenmad på dækket og flere gaver. Og gasterne serverede endda champagne til sundowner! :O)

Væddemål i gang omkring hvornår vi i morgen vil få landkending - inkl. fyrtårn - og efterfølgende diskussion om tidspunkt er sat på nuværende klokke, eller vi skal ændre klokken minus en time til Barbados tid...!

Tirsdag, 29/11, dag 14 på Atlanten, og ankomst til Barbados
I det tidlige morgenlys dukkede Barbados op af skydækket. Ca. kl. 07:30 fik vi landkending, så det var Niels der vandt vores lille væddemål.

Efter lidt radio kommunikation og guide op til indeklareringsstedet, fortøjede vi for helt inde for enden af industrihavnen, Ca. kl. 11:00 sprang Allan i land for at besøge havne kontor og immigrations myndighederne. Kom retur efter ca. en time hvor gasterne havde været i gang med at rengøre båden. Som Allan sagde til toldmyndighederne, da de spurgte hvorfor de ikke kunne se de 3 andre besætningsmedlemmer, "I have ordered them to clean the deck below!".
Heldigvis have han Cola med retur, så vi kunne restituere os lidt. Og så kom tolderen hen til os igen - kaptajnen skulle melde sig på kontoret. Nu! Der var et kontor mere hvor Allan skille udfylde en blanket - det blev til 3 ens blanketter hos de 3 forskellige myndigheder!
Men, alt i alt brugte han kun 1½ time - forholdsvist hurtigt!

Vi stak syd på igen og fandt en morning bøje, hvor vi endelig kunne fortøjer os kl. 14. Alt i alt 2159 sømil over Atlanten! 13 dage med en gennemsnits hastighed på 6,7 knob i timen. Ikke dårligt!

Efter vi havde badet en lille time i det 38 grader varme vand, tog vi gummi båden i land med alt vores vasketøj. En taxi tur til vaskeriet, præcist som vi ville tro det skulle være - meget højt musik, fuld fart frem, over for fuldt optrukket og hornet i bund!
Som der stod på taxa chaufførens bagrude "Why Worry - Goods in control"!

Aftnen blev afsluttet med drinks på Lobster bar, da vi skulle have afregnet de væddemål, som havde en taber der turde stå ved at han havde tabt...! Og så en tur ud i regnvejr, retur til Enjoy

Herlig Atlanterhavs sejlads!

| | More
Cabo Verde
Per Horn
11/15/2011

Sao Vincent, lørdag 5. november
Ca. 10 SM før vi kom til Mindelo Marina, havnen på Sao Vincent, så vi 3 rygfinner i bølgerne. Det var 3 store spækhuggere der svømmede gennem vandet - vi så dem på nogen afstand flere gange, før de forsvandt bagud i horisonten! Spændende!

I havnen blæste der meget op, idet der er en masse fald vind hen over øen. Men heldigvis kunne vil sejle stille og roligt om i vinden og lægge til ved en flyde ponton. Lige ved siden af 3 svenske gutter, som vi efterfølgende har talt en del med.
De ældre svenske herrer havde for øvrigt på deres tur hertil passeret øen Hierro i Gran Canaria. Lidt for tæt på! De blev jaget bort! De havde godt nok set at vandet var noget anderledes, nærmest lidt grumset og uroligt. Hvad de ikke vidste, var at der er en vulkan der bobler under havets overflade her! Vi har efterfølgende læst i Danske aviser, at Gran Canaria er ved at blive udvidet med en ø yderligere...?

Sao Vincent er meget forskelligt fra Gran Canaria. Landskabet er nogenlunde det samme, men så holder ligheden op! Vi er så heldige, at der helt uvant har været regnvejr for 3 uger siden, så det hele er meget grønnere end normalt for denne årstid. Her plejer kun at være gråt og brunt! Og så er det et meget Afrikansk ø! Flotte sorte indbyggere, og et par enkelte hvide iblandt - og det er næsten altid sejlere.
Der er meget fattigdom på øen, meget tiggeri, og et meget lille vare udvalg i dagligvare butikkerne.

Rune har en kammerat, hvis onkel bor her på øen. Onkel John tilbød at vise os øen, og vi fik en spændende køretur! Deres egen lille Coco Cabana beach midt i byen! Golfbaner som den eneste af sin slags i verden ikke har grønne greens men ler-røde! Kæmpe bunker af høstede sneglehuse på standen - Bozou som er en dejlig snack! Lavabjerge langs vandet med sammenfaldne sider og skarpe skær ud i vandet! En superlækker strand med 4 til 7 meter høje surfer bølger! Og endelig øens tidligere fængsel, anbragt med en fantastisk udsigt på det højeste punkt i byen Mindelo, som nu er ved at blive bygget om til kasino.

Santo Antao
Onkel John anbefalede os en tur til øen Santo Antao, og arrangerede straks med en bekendt, at han skulle køre os rundt der onsdag! Det var intet indre end en fantastisk oplevelse! Først nordpå langs vandet, med pauser i de små byer. En utrolig by helt på nord spidsen af øen, Ponto do Sol - her kom en snorkel dykker op af vandet med ca. en meter line fyldt med fisk i alle farver! Hjemturen forgik hen over øen, med hårnålesving der slår alt, jeg har oplevet i Norge tidligere med flere længder. Samtidig med de skarpe sving og de meget dramatiske bjerg formationer, var der tale om fald på flere hundrede meter, somme tider på begge sider af vejen samtidig! Et enkelt sted holdt vi ved et gammelt vulkan krater, med et lodret fald på ca. 400 meter (det kan ses på billederne, at Allan gør hvad han kan for at holde fast ved en stor sten i vejsiden, da han kikker ud over afgrunden :O)

Trætte og mætte af indtryk tog vi færgen retur til Mindelo, hvor aftensmaden stod på lokal Pizza.

Santo Antao. Igen...
Efter vi er blevet bekendt med byen, er vi efterhånden ved at kunne finde madvarer ok til at proviantere til den fortsatte Atlanterhavstur. Det er blot med at finde de rigtige ting hos de rigtige købmænd og markeder. Flere varianter af kartofler, mango og papaja og en ost, der er en variant over gede-mocarella-parmesan-fetaost og så dåseleverpostej!

Vi er i flere henseender ved at blive kendte på øen. Mange af de indbyggere vi efterhånden har talt med, hilser vi på rundt i hele by billedet - og da de er et meget gæstfrit, hjælpsomt og venligt folkefærd, er der rigtigt mange vi har hilst på! Og flere vi ikke har talt med, har åbenbart hørt om os alligevel!
På en bytur fredag aften, talte vi med flere fyrer på en bar, som åbenbart havde hørt om os bl.a. fra medarbejderne i havnen. I øvrigt den bar som tilfældigvis var samlingssted for byens ladyboys!
Det blev til for megen grog den aften!

Efter anbefaling fra nogle franskmænd planlagde vi sejltur tur til Santo Antao igen. Her skulle være en flot strand med mulighed både for snorkling og dykning - og en restaurant med et anbefalesværdigt grill tagselvbord ejet af en Amerikaner.
Vi kom dog aldrig i land! Vi var ikke helt sikre på at vi havde fundet den rigtige strand/restaurant da vi skulle lægge for anker, og pålandsvinden var lige lidt forstærk til vi ville vove det! Afstanden til stranden fra ankerpladsen ville være ca. 20 meter pga. de meget stejle bjerge, både over og under vandet.
Så vi hoppede en tur i det nu 35 grader varme vand, og returnerede til Mindelo.

Og så er det Atlanten igen!
Vores gast Rune afmønstrede mandag for at flyve hjem til Zürich. Niels Weber er netop ankommet fra et 5 grader varmt Danmark, og syntes det er overvældende her :O)
Vi stikker i morgen onsdag den 16. nov. over Atlanten. Regner med at være fremme om 16 til 21 dage, men det kan jo blive senere, i tilfælde der er vindstille undervejs.

| | More

Nyere indlæg ]  |  [ Tidligere indlæg ]

 

 
Who: Allan Andersen, Per Horn Rasmussen
Port: Svanemøllen, København
View Complete Profile »
 
 
 
 

 
Powered by SailBlogs