SailBlogs
Bookmark and Share
Allan & Per - World Cruising
Dominica, Gouadeloupe
Per
12/24/2011

Har sejlet et par dage, med ophold undervejs ved dejlige Terre de Haut, en ø ved Guadeloupe, hvor vi nød byen, Bourg, og en super dejlig strand på sydsiden.
Ved Bourg tabte vi en masse ting i vandet; Først bådshagen da vi skulle have fat i mooring bøjen - flød til alt held ovenpå; gummibåden røg i og ville stikke til havs, da vi ville sænke den forsigtigt ned - Allan fik den dog indfanget; og endelig et par dykkerbriller med snorkel fortsatte ned på bunden af ca. 9 meter vand - Mikkel kunne heldigvis se dem på bunden, og fik dem samlet op :O)

Dominica er en flot og meget frodig og grøn ø. Desværre blev den sidst i 70'erne udsat for en Orkan (året efter løsrivelsen fra England) Det var vist en værre orkan, for det flød stadig med affald i gaderne - eller også skyldes det den lokale befolknings noget tilbagelænede holdning til livet. Jaaaa maaaannnnnnn! ;-) Jo - der bliver vist røget nogle stråhatte! ;-)

I dag er det Juleaftensdag, og vi planlægger hvordan vi skal fejre dagen. Line og Mikkel har haft alt Julemaden med - så den er i hus - og de har været i gang med at pyntet båden med små Julekugler! Dejligt!

Selvfølgelig ringede vi til familien om eftermiddagen, for at ønske alle en glædelig Jul derhjemme.

Skøn Julemiddag med and, flæskesteg, rødkål, brunsovs, brunede kartofler, risalamande og sågar hjemmelavet marcipanbrød. Intet manglede på trods af vi lå her midt i Caribien i ca. 30 raders varme!

Efter Line vandt mandelgaven og dermed retten til at være den første til at vælge pakke at dele ud, dansede vi om "Juletræ" på dækket. De andre sejler som vi tidligere på dagen skålede glædelig Jul med på stranden, må have troet vi var gale! Men hyggeligt var det, med vores gamle Julestjerne der gjorde det ud for Juletræ, og 'På Loftet Sidder Nissen...' rundt på hele båden.
Der blev delt masser af gaver ud til alle, mens vi proppede os med Julegodter og et lille glas til

| | More
12/25/2011 | Lars og Daneil
Hej allesammen! Håber I nyder en dejlig jul under varme himmelstrøg. Det er også "varmt" i DK og absolut ikke hvid jul! I går ikke glip af meget :-)

Knus og go' vind!

Daniel og Lars
12/28/2011 | Jesper Søberg
Jeres tur lyder virkelig super. God vind i sejlene i det nye år.
Goudaloupe
Per
12/20/2011

Guadeloupe, 19. december
Uden rigtigt at vide hvor vi ville hen, bortset vi ville forbi Sir Ruperts Bay på Dominica på vejen retur (en anden Pirates of the Caribien film lokation), så vi sejlede op til hoved-havne-byen, Pointe-aPitre. Allan sprang i land får at få os indklareret, Line og Mikkel på Turist kontor for at finde ud af hvor vi skulle hen (og hente en flute til frokost).
Den flotte brochure viste Sainte-Anne som et meget flot sted - flot strand, mulighed for snorkling, og en større by inden for gå afstand.
Her ligger vi nu, har fået ankerdram, GT, Line og Mikkel har været på stranden, Allan og jeg et smut i byen, og en afsluttende dukker i det sorte, sorte vand!

Billede: Vi ligger og vugger ganske roligt i sikker læ bag koralrevet små 20 meter længere ude, hvor vi kan høre de store bølgers rullen. Hen over det spejl sorts vand, kan vi fra land høre utallige cikaders brunst-sang, og se lysene fra de spredte huse oppe på klipperne. Lys i alle farver, da der jo er pyntet op til Jul!

Her er flot! Vi planlægger med at bliver her hele dagen i morgen.

| | More
Martinique
Per Horn
12/14/2011

En del sight seeing rundt i de forskellige mulige havne, for at finde ud af hvor svenskerne lå - vi havde ikke fået ordentlig besked af dem - og fandt dem da heller ikke! Endte i La Lazaret, et feriekompleks meget i stil med Øer ved Æbletoft. Der var en del turist butikker og et par restauranter i havnen, men ellers ikke meget at komme der for. Dagen efter så vi, at lige på den anden side af tangen (dvs. efter en gåtur på ca. 40 meter), var der en strand, med mulighed for at kaste anker - og alt her var meget mere som det skulle være ifølge vores Martinique drømme! Der må vi over igen senere.
Den 12. december sejlede vi til Fort de France, for at tage afsked med Niels og Jens Henrik, efter en fantastisk tur sammen over Atlanten.

Det var selvfølgeligt lidt vemodigt at sige farvel.Men dejligt vi har båden for os selv, indtil Line og Mikkel dukker op om et par dage, for at blive her Julen over :O)

På sejladsen gennem Caribien, fik Allan den ide, at han ville vaske vores kapok hynder i en balje. Vi andre havde ikke været så godt til at tage dem ind om natten, og undlade, at sætte os på dem i våde badeshorts, så de var blevet en del tilsaltede, så en rengøring kunne være tiltrængt. Nu her 7 dage senere, og en tur i den lokale tørretumbler, er de måske ved at overveje om de vil blive tørre igen! Og med lidt held får de, måske, deres oprindelige form igen, inden vi er ude af Stillehavet!
Husk! Indlæg til Wipikidia under Kapok: Washing - dont'!

Line og Mikkel ankom den 16. december :O) Vi hentede dem på kajen, og efter en nat i Fort de France, sejlede vi over til La Lazaret igen. Her skulle vi fikse svenskernes anode - da vi har dykker udstyr - og, da vi nu var i gang skiftede vi også vores på Enjoy. Vi blev efterfølgende budt på sukkerkage på Antilla. Lennarts specialitet!
Om aftnen sneg Lennart og Bengt sig væk fra kvinderne ombord, med en falske whisky, og aflagde os et sidste besøg. De deler holdet op i to og fortsætter syd over, hvor vi går mod Dominica - dvs. nord på.

Line og Mikkel var meget begejstrer for stranden ved La Lazaret, men det blev kun til en kort svømmetur, da vi lettede anker den 18. efter vi havde fået vand i havnen.
Turen var Mikkels debut som gast med nattevagt. Det gik nu uden problemer - de to turtelduer var selvfølgelig sammen på dækket hele natten!

| | More
St. Vincent
Per Horn
12/14/2011

St. Vincent
På St. Vincent blev vi igen mødt af en mooring bøje udlejer. Men han ville nu snyde os for meget! Så vi endte med en plads hos SunSails marina, hvor der både er vand, strøm, net og bad :O)
En hel del mere civilisation end Bequia - dvs. mere vestlig og ingen krydstogts skibe, der dagligt ligger til her.
Dejlig havn, som nævnt med masser af faciliteter, bruser med masser af vand, hjælpsomt personale, og en Belgier som fortalte os om et par unge fyre, som var meget billige med reparation af sejl. Lige nu er vores storsejl, genua, spinnaker og Lazy Jack derfor til reparation.

Vi fik en aftale med Harold, en taxa chauffør, som kørte os op til vulkanen til en trekkingtur til toppen. Fantastisk flot vandretur! Vi gik gennem 3 forskellige vækst zoner, først en helt tæt jungle, hvor vi gik på smalle, smalle bjergrygge, og så ned på junglen, derefter en natur der stadig var meget stejl, med høje slanke 'paraply' palmer, og til slut lav krat bevoksning, i en, stadig stejl, slagger lignende jordbund.

Der var meget stejlt, en luftfugtighed en del højre end et Tyrkisk dampbad, og varmt! Og lige så meget som opstigningen var smuk og flot - så var den lige så stejl. Så der blev brustet en del på vej op. Men vi fik til sidst kom alle mand op. Og det til en fantastisk udsigt over hele vulkan krateret, lodrette klipper flere hundrede meter ned til en lille sø i bunden. Der var hele tiden en larm fra krateret, som vi ikke kunne stedfæstne. Men til slut kunne vi se støv skyerne fra et mindre stenskred, som blev ved og ved!

Turen ned igen gik lidt hurtigere, men vi kunne da mærke vores knæ, de næste par dage! Og havde en væske balance, der lige skulle justeres.

Retur i havnen, fik vi hentet og monteret vores sejl, vasket båden og fyldt vant i alle tanke, før vi kastede fortøjningerne lige før solnedgang. En meget rolig tur nordpå mod Martinique, hvor vi sejlede lidt for meget med motor, da vi jo helst skulle frem inden den 12. december.

| | More
Grenadines - Tobago Cays
Allan/Per
12/09/2011

Union Island
Et lille døgn tog det at sejle fra Barbados til Union Island, som er én af øerne i den lille øgruppe Grenadine. Hovedårsagen til, at vi tog til Union Island, er at det er et af de steder, at vi kan indklarere (det dækker vel mest over at de skal holde øje med hvem der kommer til øerne - men vel mest over at der samtidig skal betales et deklareringsgebyr (i dette tilfælde kr. 300). Og forlader du øgruppen, og besøger en anden ø, og derefter kommer igen - Ja - så skal vi igennem hele møllen igen. Men sådan er der.)
Vores egentlige mål for Grenadines, som ligger mellem Grenada og Martinique, er den lille samling af koraløer, Tobago Cays. Hertil ankom vi efter en overnatning i Clifton på Union Island. Et rent paradis. Rent Bounty land!

Tobago Cays
Her lå vi for anker sammen med ca. 40 andre både. Besøgte de omkring liggende småøer. Et rigtig godt sted at snorkle. For at gøre det kort, er her hvad det kunne iagttages i vandet: Stort set alt!

Vi så flere små og store rokker, med korte og lange haler og mange farver. En enkelt havslange på ca. 40 cm. Masser af havskildpadder, enkelt vis eller i små grupper. Selvfølge fisk i mange farver og størrelser, en enkelt blæksprutte og en lille haj!
På land mødte vi et pelikan par, mange flotte, men meget sky, leguaner på mellem 30 cm. og 60 cm. i størrelse, diverse fugle, her iblandt en kolibri, en lille frygtsom, men sulten, landskildpadde og en energisk eremitkrebs.

Petit Tabac

Ved en tur i gummibåd til en af de andre små øer, Petit Tabac, så vi en havareret flydel - eller måske en del fra en raket? Det lokale politi, som ankom til stedet relativt hurtigt, endte med, at tage over...! Vi må undersøge lidt mere omkring teksten på vragdelen, når vi får Internet igen.

Petit Tabac er for øvrigt en af Pirate Of The Caribbean film lokationer, ligesom flere andre steder omkring Grenadines.

Petit Bateau
Onsdag den 7. lettede vi anker, efter at have nydt Niels hjemmebagte morgenbrød, og sejlede ca. 30 minutter, for at kaste anker på den anden side af Petit Bateau. Så vi ligger nu næsten midt i sejlrenden (?) mellem Petit Bateau og Petit Rameau, 4 meter oven over den største rokke vi endnu har mødt, som åbenbart bor her!
Hen under aften kom der dog en franskmand, som placerede sig foran os - og han var midt i sejlrenden!

Dagen dykke på revet, modstrøm så det tog ca. 20 minutter at forsøge at svømmer d over revet, og 2 minutter retur til gummibåden!
Aftensmaden blev nydt på stranden, hvor 'Desperado' havde logget os ind, og Patricia - big fat lady, som 'Desperado' kaldte hende - lavede de lækreste lobsters til os. Namnam! Frisk frugt til dessert og kødelig hvidvin til maden - denne gang til en rimelig pris :O)

Om morgenen, hvor vi gjorde klar til opbrud, med retning mod Bequia, nød vi indkøbe croissanter og bananbrød. Køb af 'Old Man River', og frisk bagt af hans kone - her blev vi godt nok snydt! Igen! Vi må lære, altid at spørge om prisen før vi bestiller!
Midt under morgenmaden, så Per en større fisk der sprang ca. 800 meter fra båden. Råbte op så hele båden kikkede, og ca. 5 sekunder senere sprang den igen. Det kunne ny tydeligt ses at det var en rokke! En kæmpe stor rokke, der sprang ca. 1 meter op over vandet?

Bequia
En kort sejltur, 23 sømil, før vi kastede anker ved Bequia. I brochurer over øen, læste vi at det drejede sig om en hvedebrødsdageferieø! Da vi ankom, syntes vi nærmere det lignede en ø, hvor mange gamle hippier er gået i stå!
De sorte indfødte tog ikke så godt i mod os som ellers, og det var nærmest de hvide sejlere, der var Port Elisabeths trass.

Gasterne gik på en gang shopping i byen, mens Allan og jeg løb en tur. Ikke så varmt som på Barbados, men holdt da op, hvor er her mange stejle, stejle bakker at løbe op ad!

Afgang 9. december, efter morgenmad, med retning mod St. Vincent.

| | More
Barbados
Per
12/05/2011

Jubii - Barbados
Efter vi blev fortrolige med igen, at gå på en "ikke gyngende grund", åbnede der sig en smuk ø! Og en rig ø. Sammenlignet med Kap Verde, er der mange flere penge mellem hænderne på folk her. Men priserne er næsten de samme alligevel. Og med supermarkeder med masser af varer på hylderne - et rent slaraffenland!

En af de første ting, som røg i indkøbsvognen var Aunt Jemima's mix til amerikanske pandekager med tilhørende sirup. Præcis lige som vi gerne ville kunne lave dem selv. De stod ikke længe på lager på båden. Allerede dagen efter blev den tilberedt til morgenmad. Uhmm!

De første par dage på øen, slentrede vi bort, med masser af svømmeture i det meget blå, og meget varme vand. Mange små turer ind i byen, lidt cafe og restaurant besøg - i det hele taget gjorde vi hvad vi kunne, for at falde ind i stemningen her. Utrolig søde og venlige mennesker med overskud over alt. Rigtig god stemning. Ikke underligt, at mange godt kan lide Caribien.
Befolkningen på Barbados er altså overvejende et flot folkefærd. Også selv om at udbuddet af kolonialvarer er eksploderet og nu er kommet nærmere de amerikanske varer med masser af sukker og kalorier i.

Som på Kap Verde blev vi kendt omkring vores strand, og hilste på flere kendte dagligt. De 'handlende' her, kunne tilbyde alle former for fest-remedier! Det kunne jo være...?
De tilbød det hele! Hvidt, grønt, rødt, speed og coke! Men kunne dog også forstå manglende interesse. Og så var det bare "Okay mannnnnn" og så videre.

Fem dejlige dage blev det til på Barbados. Dagen inden afrejse, fik Niels og Jens Henrik provianteret så rigeligt, samtidig med at Allan og Per tjekkede ud hos immigrationsmyndighederne.

Begge opgaver var en lang proces, ca. 2 timer for at tjekke ud, og 3 timer for at købe ind. Dog skal det siges, at både Allan og jeg blev sendt i den toldfrie et par gange for at købe spiritus til et par lokale, som arbejder på havnen! Lovligt? Hmmmnnn. Venligt? Helt sikkert?
Det var i hvert fald svært at sige nej på grund af den store gæstfrihed og venlighed, som vi i dagene var blevet mødt med. Og de blev i hvert fald meget glade for at kunne supplere en flaske eller flere til aftenens festlige lag.

Vi havde egentlig planlagt at sejle fra øen fredag den 3. december, om aftnen. Men pga. vores indkøb og immigration udsatte vi til lørdag. Så fik vi også tid til en guidet tur rundt på Barbados, og Per deltog i 10 km. Barbados Run lørdag eftermiddag - Come for the run, stay for the fun!
Turen rundt på øen forgik i en lille minibus, med en meget flink og venlig chauffør. Slet ikke samme type som da vi kørte op til vaskeriet! Flot minirugbrød og chaufføren havde flere guldudsmykninger på hans fortænder. Jo - det var som at være der selv! ;-)
På turen så vi de flotte rigmands villaer lange vestkysten, den store havn på den nordlige del af øen (fortrinsvist for store - meget store - motorbåde). Luksus hotellet, som Tiger have fuldt booket til sit bryllup. Et lille slot af et hotel, som stod færdig for ca. 5 år siden, men endnu ikke taget i brug (?), og en af de små Country Clubs.
Kørte derefter tværs over øen, for at komme til det højeste punkt, hvor hele vestkysten kan ses. Forinden skulle vi dog lige omkring en meget lokal bar, for at smage Mount Gay Rum. Per skulle 'kun' have øl, da han som sagt skulle løbe senere på dagen. Der blev bestilt 3 rum, men det blev naturligvis serveret i en hel falske til forsamlingen. Samtidig blev der konverseret med de lokale, hvor en var meget interesseret i en tjans på båden!
Sekunder før det højeste punkt, udbrød James, vores chauffør, at vi skulle lukke øjnene. Vupti, så var vi ude af den jungle lignende skov, og havde et pragtfuldt view ud over hele øen! Smukt!
Naturligvis var den også en 'kunstner' der, som solgte lidt af sine 'egne' produktioner af halskæder, armbånd mv.. Flotte varer, hvor ingredienserne var muslinger, hajtænder, perler og meget andet. Der blev indkøbt lidt. Måske var det rommen som gjorde sin virkning? Men det var flotte sager!
Ud over at James også hjalp os med at få vores flaskegas fyldt, gjorde vi gjorde holdt flere steder undervejs. Bl.a. ved en sukkerrørsmark, hvor vi smagte på de friske sukkerrør. På trods af at de ser meget tørre ud, smager de som uparfumeret marshmallows, men med en meget porøs træstruktur. Og meget saftigt!
Under vores Atlanterhavs overfart, havde vi snakket en del om det tang der var i vandet. Ingen af os var klar over, der ville være søgræs her. Vi troede det kun voksede i Sargassohavet, omkring Bermuda. James fortalte, at det tang vi kunne se på stranden var helt nyt. Det var det første år de overhovedet havde set det. Mon der er noget om den globale opvarmning?

Senere på dagen var det meget sjovt at være med i løbet, som var virkeligt flot arrangeret. Fredag var der Run for Fun, lørdag 10 og 3 km, og afslutning søndag med ½ og hel maraton. Flot markeret rute, med alle km. mærker, start til tiden, afskærmet for alt trafik - helt eksemplarisk!
Per kom igennem blandt den første tredjedel, på trods af den manglende træning de sidste 4 måneder, men det var meget varmt! Godt løbet!!

En af de sidste dage, hvor Per ventede få minutter på de andre, smuttede han omkring nabo restauranten til vores stamrestaurant Lobster Alive. Den var en del anderledes! Ville blot tjekke om vi skulle spise der, og blev straks inviteret indenfor, selv om de have lukket! Skulle da lige smage en Mount Gay Rum! Jeg skulle selv hælde op, og tog kun en bundskraber! Det syntes kromutter var pjattet, så hun tog affære og fyldte glasset! Helt! Det ville jo være uhøfligt ikke at drikke det (som om det var en option!), så jeg fik en snak med klientellet, som jeg nu så alle var meget påvirkede - ligeså påvirket som kromutter! Men fik da et par historier med på vejen, omkring sejlads, restaurant og Barbados! Et helt lille eventyr på 6 minutter!
Og så var jeg beruset de næste par timer! Både af rommen og endnu engang af den utroligt gæstfrie tilgang der er til fremmede på øen!

Igen var det en sjov følelse, da vi sagde farvel. En helt ukendt ø for få dage siden, nu en ø, som vi selvfølgelig ikke kender, men dog en ø, hvor vi har fået et meget godt indblik i kulturen og de sorte mennesker der bor der - kun den sorte del af befolkningen! De hvide opholdt sig ikke meget i Bridgetown, ud over de ældre Amerikanere vi så, da vi besøgte den lokale Yacht Klub.

Som en af de taxa chauffører vi kørte med sagde, Barbados er det smukkeste sted i verden!

Union Island
Af sted fra Barbados efter mørkets frembrud, med retning mod Union Island. Ca. 120 SM til de næste trope øer og Tobaco Cays.
En rolig tur, dog med alt for megen motor sejlads, da der ikke var megen vind.

Ankom til Union Island kort tid før sol nedgang, og blev selvfølgelig mødt af en venlig indbygger i bås, dom kunne gelejde os hen til den nærmeste mooring bøje. Samtidig ville han gerne sælge os noget diesel - det skal jo løbe rundt!
Allan smuttede i land, men immigrationen var lukket for i dag, men han kunne jo lige tjekke diesel prisen i land. Der var dog ikke noget der tydede på at bådsmanden ville snyde os!

| | More

Nyere indlæg ]  |  [ Tidligere indlæg ]

 

 
Who: Allan Andersen, Per Horn Rasmussen
Port: Svanemøllen, København
View Complete Profile »
 
 
 
 

 
Powered by SailBlogs