Borta med Bengt

En resa

WORKING HARD PART 1 !!!

I måndags började vi avverka vår arbets-lista.

Punkt ett på listan var att kolla upp motorn. Vi införskaffade oss ett helt nytt förfilter med fyra filterpatroner. Efter installationen luftades systemet med hjälp av den lilla blåsan som jag installerade i Sverige och då såg jag att luftskruven till finfiltret läckte diesel, det var inte mycket kvar av den lilla packningen som satt på skruven. Vi hade ingen lämplig gummipackning i förrådet så det fick bli en kopparpackning istället. Tätt blev det och sedan startade motorn direkt. Nu ska vi bara ut och köra för att testa om motorn vill gå upp i varv. Annars får vi byta matarpumpen, vi har en reserv med oss, som jag egentligen skulle ha installerat redan i Sverige men motorn har gått bra hittills och dessutom måste jag krypa över motorn till andra sida motorrummet och försöka sitta ner någonstans för att komma åt pumpen på motorn. Eftersom Volvo Penta inte har den gamla matarpumpen som reservdel kvar har vi fått köpa en annan, som Volvo Penta rekommenderar, men den har andra anslutningar mot både finfiltret och bränslepumpen så det krävs lite meck även om vi köpte till slangsatsen som Volvo Penta säger att man behöver. Om det inte hjälper är det antagligen fel i högtryckspumpen som sprutar in
diesel i cylindrarna. Möjligen kan det vara smuts (dieselbakterier) eller vatten. Dyrt blir det i alla fall!
Att det är över 30 grader varmt i motorrummet gör inte saken lättare heller. Vi avvaktar!

Punkt två på listan var att fylla på olja i hydraulsystemet och få ut luften ur slangarna. För att lufta ur ledningarna fick vi skruva loss halva 'skrivbordet' för att komma åt pumpen. När den väl var losstagen luftade vi systemet. Det sker på samma sätt som när man luftar bromsarna på bilen, vid styrcylindern i aktern samtidigt som någon vrider på ratten. Man får se till at ha pumpen fyllt med olja. Påfyllningshålet sitter på undersidan pumpen så därför fick vi skruva loss den från inredningen. På Lanzarote kommer vi att ta hjälp av Tony, som hjälpte oss montera den nya autopilotpumpen, för att flytta returledningen till undersidan av pumpen så vi kan ha påfyllnings-hålet på översidan.

Punkt tre på listan: Eftersom det var många månader sedan vi hade tillgång till landström och vatten på slang så fick Elisabeth tvättfnatt och tvättade i princip allt på Bengt som gick att tvätta. Vi kopplade vattenslangen direkt till tvättmaskinen för att spara på vårt goda watermakervatten som vi har i tanken.

Punkt fyra på listan är att hitta ett sätt att förstora vindrodrets roderblad. Vi var i båtaffären på varvet och frågade efter ett ställe som säljer plywood men de visste inte om det fanns att köpa här. På vägen tillbaka till båten gick vi förbi soptunnorna och, vóila, där stod ett par 4 mm plywoodskivor. De kommer vi att använda till att utöka roderbladets yta men för säkerhets skull har vi mailat med konstruktören Thomas och rådfrågat honom om konstruktionen klarar av ett större roderblad. Vi avvaktar hans svar!

Punkt fem på listan är att handla. Priserna här på Guadeloupe ligger markant högre än på Martinique. Vi har varit i två stora mataffärer här och både var dyrare än motsvarande affär på Martinique men vi har handlat ändå. Carrefour här i hamnområdet har samma priser som de stora affärerna längre bort så vi handlar här i hamnen.

Punkt sex på listan är en av länspumparna. Den fungerar inte fast vi har bytt både pump och backventil. Backventilen hade gått sönder så den fick vi byta ut igen. Pumpen funkar bra! Tyvärr hade vi överfyllt dieseltanken så det har runnit ett par liter diesel in i kölsvinet. Som tur är har vi vattenslang med land-vatten så vi har spolat rent kölsvinet med färskt vatten och diskmedel.

Punkt sju på listan är genuan. Snörplinorna skaver igenom segelduken så vi har fått klistra på segeltape och sy fast den. Vi hade redan gjort det i Saint Anne på Martinique men redan nu har linan skavt sig igenom tapen. Det är nog dags för att lämna in seglet hos segelmakaren för översyn på Azorerna eller på Kanarieöarna. I värsta fall måste vi köpa ett nytt segel.

Punkt åtta på listan är storskoten. Den sitter med ett block med skotlås på skotskenan bakom rodret och den är svårt att jobba med för att den sitter på fel ställe, vi sitter nästan aldrig bakom ratten. Skotlåset sitter en aning för högt och det är svårt att låsa skoten när den är belastad, dessutom skaver den på det inrullade kapellet. Vi kollade lite på vad andra båtar har för lösningar och förde tillbaka storskoten via bomen till en vinsch i sittbrunnen. Fungerar väldigt bra så länge man inte glömmer att skoten är flyttat.


Comments