Borta med Bengt

En resa

More work!

BILD: Fest!

Långsamt går vi igenom hela båten, städar, plockar undan, tar bort, förbättrar, slänger o.s.v. Elisabeth gick igenom klädskåpet, där våra finare kläder hänger på plastgalgar, och hittade svarta prickar på översidan av kläderna. Mögel? Fukt? Småkryp? Nej, det visade sig vara plast från galgarna. När Bengt rullar skaver galgarna mot varandra och kläderna blir svarta av plastdammet. Lösningen heter silvertape runt toppen av galgarna.

En annan sak vi har gjort är att städa vår gummijolle. På Martinique kom vi på att kackerlackorna bodde i just gummijollen som då låg i sin väska i sittbrunnen. Därifrån var det bara att promenera in till köket på natten och får sig en god gratis måltid (de älskar brödsmulor). När vi väl kom på detta slängde vi hela jollen i vattnet för att tå kål på djuren. Tyvärr hade vi glömt att stänga jollens luftventiler så vi fick en del saltvatten i kamrarna. Sedan dess har jollen legat på akterdäck. Nu städade vi ut den med såpa och färskt vatten, den var ganska slemmigt inuti, och lät den torka ordentligt i solen innan vi tog ut luften, rullade ihop den och stuvade den snyggt inne i Bengt.

Den nya genuan är beställt hos Resensails i Danmark (www.resensails.eu). Det blev en crosscut i 10.77 ounce (440 gr) Challenge Marblehead duk med en storlek på 54 m2 till ett överkomligt pris.

Dagtanken är monterad i motorrummet. Dieselpumpen är på plats men det saknas en del monteringsdetaljer som vi kommer att ta med oss från Sverige. Bränsleslang, slang-nipplar i rätt storlek, skarvrör och lite annat smått och gott.

Vinterns projekt blir värmaren. När vi kommer tillbaka till Bengt igen i slutet på september har vi även med oss en del grejer till vår Reflex-kamin. Två av radiatorerna har börjat läcka så de måste bytas ut. Handdukstorken i toaletten fungerar inte som den ska och måste modifieras lite, slangdragningen är lite konstig på en del ställen och det behövs bland annat ett vinkelrör här och där. Och ... så ska vi såga ett stort hål i den främre toalettens vägg och bygga in värmaren i en stor låda så vi kan få mer strålningsvärme in i båten och samtidigt behålla en del av toaletten som stuvutrymme.


Comments