Borta med Bengt

En resa

17 januari 2019, Portsmouth, Dominika torsdag

Bild: Emerald pool

Fint och soligt väder med mycket vind så vi får gott om ström från både solpanelerna och vindgeneratorn. Vi rodde iland och lät watermakern jobba i lugn och ro. Den låter en del så det är skönt att kunna åka hemifrån.

Elisabeth hade tagit med mat till den trevliga hunden som följde med oss igår men han syntes inte till. Vi gick promenaden till Fort Shirley i Cabrits National Park som ligger norr om ankarplatsen. På vägen dit träffade vi en farbror som ville åka med oss till Guadeloupe eftersom han hade bott och jobbat där i många år och enligt honom fanns det en del folk där som var skyldiga honom pengar. Han berättade också att det fans guld på ön ’Right here where we are standing’. Enligt Google finns det inget guld på Dominika vilket var en av anledningarna för spanjorerna att inte kolonisera ön. En annan anledning var att Carib-indianerna gjorde mycket hårt motstånd. Vi hade för lite pengar med oss för att betala entréavgiften till Nationalparken (13,35 EC-dollar p/p) så vi gick tillbaka igen och hade en ’grapefruit-moment’ på stranden innan vi tog jollen tillbaka till Bengt.

e

På kvällen var vi bjudna på sundowner hos Pia och Hasse från ’Trud’. Vi tjötade lite göteborgska och hade en mycket trevlig kväll. Pia förärade oss med var sin båttillverkad grytlapp i underbara färger.


Comments