Borta med Bengt

En resa

18 januari 2019, Portsmouth, Dominika fredag

Bild: Skogen blev helt förstörd


Vid tolvtiden skulle vi ha haft ett avslutningsmöte med OCC och Martin, som hade organiserat det hela, men han dök aldrig upp så vi gick därifrån efter en stund. Han kom inte förrän ett par timmar senare. En del andra stannade kvar och åt lunch på beachbaren och drack öl men det kände vi inte för. Vi satte oss vid PAYS-byggnaden, eftersom de har Wifi, och kollade post och sociala media, som mina barn kallar Facebook o.d., och passade på att uppdatera vår egen blogg. Vi hade tänkt logga in på banken och betala räkningarna men batteriet på min gamla Mac-Book, internet här är långsamt, tog slut så det får vi göra en annan dag.
På kvällen kom Pia och Hasse från 'Trud' på besök. Roligt att få främmande!

vate

19 januari 2019, Portsmouth, Dominika lördag
Sent på natten började det regna. När katten hade väckt oss vid sextiden satte vi slangen i vattenfångaren och inom en kort tid hade vi fyllt 4 hinkar (40 liter) så vi kopplade slangen till vattentanken istället och den blev nästan fylld innan det slutade regna. 'Trud' seglade vidare och vi hade tänkt ro in till marknaden för att storhandla frukt och grönsaker men det regnade så mycket och vi fick så mycket fint regnvatten att vi gjorde en stortvätt istället.

lBild: Elisabeth, Mads och Lotta från 'Looma 4'


Vid tolvtiden slutade det regna och solen kom fram så vi hängde tvätten och rodde därefter in till land. Marknaden var lyckligtvis fortfarande i full gång och vi handlade lite hos de olika salustånden. Alla ropade och hejade på en när man passerade deras stånd 'kom och köp'. De flesta talade creole med oss, som vi inte förstår så mycket av, men siffrorna är på engelska. Hos en av damerna handlade vi ganska mycket. Först räknade hon i huvudet och sa summan varje gång hon la till något men sedan blev det för mycket och då skrev hon beloppen på handen. Vi betalade och gick vidare, köpte lite lök, gurka och en fin papaya vid ett annat stånd och gick sedan vägen till PAYS-bryggan. Just när vi hade köpt ett dussin ägg vid ett stånd på vägen tillbaka hörde vi någon ropa bakom oss, det var damen där vi hade handlat mycket. Hon hade räknat fel som hon också visade oss och efter mycket om och men förstod vi att vi var skyldiga henne 5 EC-dollar (16 kronor). Som tur var hade jag en 5 dollar sedel i fickan så vi kunde betala henne. Damen glad, vi glada. Vi fortsatte hemåt.

Bakom oss hade 'Muckle Flugga' från Göteborg tagit en mooring och vi pratades vid en stund. Vi tog upp jollen och gjorde iordning Bengt för avfart.


Comments