Borta med Bengt

En resa

Inventeringsdag!

Bild: Hårt arbete


13 april 2019, Ballast Bay, St. Kitts lördag
Elisabeth har gått igenom våra matförråd för att kolla vad vi har kvar och vad vi behöver handla upp oss på. Vi har ett litet anteckningsblock där vi skriver i vad vi har och hur mycket vi har samt stryker vad vi förbrukar men vi har varit lite slarviga sedan vi kom till Västindien så det behövdes en inventering av Bengts skåp. En del av burkarna vi har kvar köpte vi i Sverige och Holland 2016 men enbart en burk (vita böner i tomatsås från Citygross) hade svällt upp så den fick öppnas på badplattformen. Ett ’pang’ och tomatsås och bönor sprutade ut i vattnet. Burken gjordes rent och lades i återvinningen.
Mycket blåsigt idag, byar på 18 m/s, men enligt väderprognosen ska det bli mindre vind i början av nästa vecka så då tar vi oss till huvudstaden Basseterre och klarerar ut innan vi seglar vidare till St. Maarten.
Såret på min rumpa håller på att läka men det går mycket långsamt så fortfarande badförbud och plåsterbyte en till två gånger om dagen. Som patient är jag väldigt nöjd med ’Syster Elisabeth’ och hennes handlag.

På kvällen middagsgäster från ’Mylady’. En mycket trevlig kväll med Eelco som gav oss insikter om hur det går till på stora fartyg och Mi-sA-le som berättade anekdoter från hennes tid i Afrikas bush. Historien om Zebraränderna var särskilt rolig.

jolle
På väg!Comments