Borta med Bengt

En resa

20 april 2019, Marigot Bay, St. Maarten, lördag, påskafton

Efter frukost och kylskåpsavfrostning åkte vi in till jollebryggan bredvid marinan och gick till Super-U matmarknaden. Vi fick fråga efter vägen en gång och en trevlig man visade oss hur vi skulle gå. Har man varit på Nevis och St. Kitts ett tag får man lite av en kulturchock när man går in i den enorma mataffären. Allt finns här och till hyfsade priser. Färskvaror och kött kommer direkt från Frankrike och utbudet är enormt. Vi hade med en kärra och handlade lite av varje som stod på vår lista, brie och baguette förstås, och kollade priser. På apoteket köpte vi av-maskningstabletter till Obama och sedan gick vi tungt lastade tillbaka till jollen. Vi passerade ett apotek till och där frågade Elisabeth efter ’Sumatriptan’, migränmedicin till skepparen. Apotekaren var snäll och sålde sex paket till henne utan recept från en läkare.

Väl tillbaka på Bengt bokfördes alla inköp och vi tog oss ett dopp. Sedan öppnade vi motorrumsluckan för att rengöra gråvattentanken. Vi har haft en konstig doft i doghouset i ett par dagar och vatten i kölsvinet och det brukar betyda att den aktre gråvattentanken har slutat fungera. Den lilla länspumpen som ska pumpa ut duschvatten o.d. var smutsig och impellern vägrade att snurra. Reserven monterades och den smutsiga gjordes ren genom att ta isär och ta bort både avlagringar och hårstrån runt pumpaxeln. Jag fick ligga över motorn och blev svettig och smutsig så efter att ha monterat allt och provkört pumpen hoppade vi i vattnet igen.

Våra vänner från ’Mylady’ hade ändrat sina planer (de behöver också färg) och seglade hit och ankrade bredvid oss på eftermiddagen.Comments