Borta med Bengt

En resa

21 april 2019, Marigot Bay, St. Maarten, söndag, påskdagen

Redan klockan nio fick vi kaffegäster på Bengt, Eelco och Misale från ’Mylady’, därefter åkte vi in till stan tillsammans. En blöt tur med jollen mot den hårda vinden. Ännu mer handlande på Super-U (bland annat 4 kilo kaffe, 12 liter mjölk, 6 kilo kattmat, 125 påsar Earl Grey te, 3 kilo pasta, baguette och lök till Janssons frestelse). I affären träffade vi Jocke och Cecilia från stockholmsbåten ’Bliss’, också de på väg till Panama.

Efter lunch blev det att ta isär pumpen till septiktanken eftersom den inte ville fungera när vi försökte tömma tanken igår. Alltid ett äckligt jobb men den här gången kändes det inte så farligt: vi börjar vänja oss vid geggan och doften! Insugsröret var igensatt med både det ena och det andra så rengöring i havet för att slippa få ’skiten’ i båten. Efter det montering och provkörning för att se att allt fungerade och att det inte läckte någonstans. Tummen upp!

Det blir tyvärr ingen Finsulate anti-fouling wrap på Bengt. Vi fick offert på blästring (3000 USD) och tillsammans med wrapen (2500 USD), upptagningen (1000 USD) och en massa epoxiprimer (2500 USD) skulle det kosta oss närmare 85 000 kronor och där har vi inte råd med just nu. Nu blir det upptagning, skrapning, slipning och sedan målning med JOTUN Non-stop bottenfärg (vi gör jobbet själv förutom högtrycksrengörning) för drygt 25 000 kronor. Färg och tillbehör köper vi här på St. Maarten och på så sätt sparar vi ett par tusenlappar. Det är verkligen andra priser här jämfört mer Sverige.


Comments