Borta med Bengt

En resa

3 maj 2019, Marigot Bay, St. Maarten, fredag


Åter en solig och varm dag med mycket vind. Jag åkte jollen till ’Il Marine’ och hämtade gasflaskan. Efter det kunde jag lägga mina kläder i tvätten eftersom jag blev dränkt på hemvägen. Marigot Bay är en fin vik men inte särskilt lugn när det blåser och det gör det i princip varje dag.

Sedan tog vi oss till jollebryggan i stan och gick upp till ’Fort Louis’. Vi gick genom bostadsområdet nära fortet där husen hade stora skador efter ’Irma’ med förstörda trädgårdar och tyvärr mycket skräp som ligger överallt. Vi gick på lite olika gator och tar man av till vänster kan man komma in i ett område som ser ut som att ha varit med om ett krig. Svänger man däremot till höger möts man av blommande buskar och hus som bara har ringa skador. På vissa gator är det till och med stora skillnader mellan höger och vänster sida. Ena sidan total förstörelse och andra sidan bara mindre skador. Lite längre bort, nära Super-U, hade husen också klarat sig betydligt bättre än i stan. Även trädgårdarna där såg väldigt fina ut med blommande Bouganville och Hibiskus, palmträden hade också klarat sig bra. I övrigt är det ganska skräpigt här med framförallt plast, glasflaskor och styrenförpackningar som blåser omkring.

Efter en del letande hittade vi bankomaten som man kan ta ut US-dollar på. Våra vänner från ’Luna Mare’ hade tipsat oss om det men det var ändå inte lätt att hitta just den bland alla andra i stan.

l1

l2

l4

l6

l8

l10

l11

l12Comments