Borta med Bengt

En resa

8 maj 2019, Karaibiska havet, onsdag Första dygnet, klockan 12: 119 DTW (Distance Trough Water), 130 DOG (Distance Over Ground)

På natten sov vi inte så värst bra. Vi kör tretimmarsvakter och det tar ett par dagar innan man har vant sig vid båtens rörelser och havets ljud, dessutom är det varmt inne i Bengt eftersom luckorna måste hållas stängda. Katten brukar vara aktiv på natten men nu sov han för det mesta. Ett par gånger gick han ut i sittbrunnen men där var det nog för blåsigt och för blött så han höll sig inne. Lunch var spagetti med köttfärssås.

Vinden håller sig till 10–15 m/s och vi gör bra fart. Vi seglar nästan halvvind och var och varannan våg bryter över Bengt och in i sittbrunnen. Vi rör oss ordentligt. På eftermiddagen avtar vinden till under 10 m/s och får vi några regnstänk. Ett skepp passerar på femmils avstånd. Fortfarande enorma mängder Sargassotång så efter ytterligare ett försök med släploggen tog vi in den för den här gången. Vindrodret verkar fungera bra men kontravikten behöver justeras mera noggrant och för det behöver vi en lugn dag.

d2

d21


Comments