Borta med Bengt

En resa

19 maj 2019, Kralendijk, Bonaire, söndag. Last day on Bonaire

Lördagen ägnades åt snorkling runt båten och i det grundare vatten nära stranden. Varje gång vi snorklar ser vi nya arter. I morse såg vi bland annat en stor barracuda simma runt i det grunda vattnet. Elisabeth simmar helst runt i mera grunt vatten men jag dyker gärna ner vid revkanten där det är 7-10 meter djup. Elisabeth har sett bland annat muränor, 'Spotted Spiny Puffer', 'Spiny Puffer', olika 'Filefish' arter och många fler. 'Spotted Drum' är också en av våra favoriter. Jag blev väldigt förtjust i ett par 'French Angelfish' som håller hus dryga 8 meter under båten. När man dyker ner till de kommer de nyfiket och ta en titt. Helt orädda!

Min handled är som den är, det går inte att göra något åt mer än att vänta tills det blir bättre. Det är viktigt att röra den så mycket det går.

Idag, söndag, promenerade vi till tullen och immigration för att klarera ut. Eftersom det var stängd tog vi en lång promenad genom Kralendijk och sedan tillbaka till tullkontoret som nu var öppet och vi kunde klarera ut för Curacao. Tillbaka på båten snorklade vi runt. Det är fullmåne så vi hade tänkt oss att åka i natt för att segla i månljuset.

Nästa inlägg kommer från varvet!

b1

b2

b3
Spotted Drum


b4
French Angelfish

b5
Cowfish


Comments