Borta med Bengt

En resa

Tuamotus 28 november 2020

På bild: En black tipp revhaj kommer lite för nära. Till höger repet till jollen.

Lördag den 28 november 2020, Ohotu, Fakarava Vi är kvar på mooringen. Fint här!
Igår, fredag, tog vi åter en tur till Pufana rev för att snorkla. Otroligt vackert undervattenslandskap med mängder med fiskar. Tyvärr klarar inte vår enkla kamera av färgerna så det blev mest blått. Ett par black tipp revhajar cirklade runt oss men kom aldrig allt för nära. I vanliga fall är de inte farliga men man vet aldrig med rovdjur så vi höll koll på dem. Vi snorklade antagligen i deras revir. Tyvärr molnigt väder med regnskurar så bilderna blev inte så bra. Sedan tog vi och Andreas och Cissi en fika på 'Bengt' innan de tog upp ankaret och åkte till byn för att handla. Nu är det bara en annan båt kvar här.

Vinden ska gå runt till öst igen och då kan vi inte ligga kvar här och ska flytta oss till södra passet. En del jobb blev det också. Sittbrunnen blev spacklad och slipad så nu väntar vi på en solig dag för att måla den. Vi har även gjort en beställning tillsammans med Neill och Heidi från 'Artemis'. På så sätt kan vi dela på agent, frakt och andra kostnader. Dessutom slipper vi allt pappersarbete. Vi beställer från 'Ocean Chandlery' i England. Bland annat har vi beställt en ny spis, kyl, vattenpump, VHF-antenn och lite annat smått och gott. Kommer någonstans i december. På så sätt slipper vi åka runt i det super varma Papeete på Tahiti. I slutändan hittar man aldrig just det man behöver så det här sättet är enklare och lite billigare dessutom.

Vi försöker också få tag i en mekaniker så vi kan ha motorn fixat. Det är tur att vi inte behöver åka till jobbet. Vi har helt enkelt inte tid med det ;-).

Idag, lördag, vaknade vi till en kolsvart himmel men det drog snabbt förbi och solen kom fram. Jag tog fram färg och 'white sprit' och började måla sittbrunnen. Det blev bra, jag städade upp burken och penseln. Sedan tog vi en fika på fördäck. Mörka moln uppstod ur ingenting och det började regna. Inte mycket men tillräckligt för att det skulle skvätta på min nymålade sittbrunn. Som tur var är det mycket varmt nu och färgen hade redan börjat torka. Vi får se hur det ser ut sedan. Det är annars en vidrig varm dag med ingen vind, hög luftfuktighet och av och till en regnskur.


Comments