Borta med Bengt

En resa

Tahiti 7 april 2021

Onsdag den 7 april 2021, Port Pheaton, Tahiti Vår förlovningsdag, det var nio år sedan.

Ryggskottet vill inte ge med sig men så länge man rör på sig går det bra. Det är värre att resa sig efter en vilostund. Då går det inte att röra sig ett tag. Igår, måndag, vaknade jag till en strålande sol och en varm morgon så efter en tidig frukost började jag måla den skrovsidan som var kvar. Det tog en stund att få med ryggen men det kändes skönt att få det gjort. Perfekt väder, sol, inga moln, ingen dagg och vindstilla. Jollen täcktes med gamla trasor för att förhindra allt för många svarta prickar och så målades allting klart. Den 2,5 literburken som vi hade köpt på Fakarava räckte precis. Svart färg är väldigt fin när den är nymålad. Det blänker toppenfint men det brukar tyvärr inte vara särskilt länge i tropikerna innan färgen mattas av solen. Men vackert är det.

Nu är det en del småarbeten kvar och så omlackning av durken inne. Det sista är ett arbete som jag inte ser framemot till men ändå gick jag idag redan innan halv åtta iland för att promenera till järnaffären ACE för att leta efter lackfärg. Först långsamt och böjd som en gammal man men sedan, när musklerna värmdes upp, gick det att gå rakt igen. På ACE inhandlade jag några burkar vit färg, en liten burk solgul och en burk halvblank polyuretanlack till durken. Sedan gick jag förbi Super-U för att handla. Tillbaka på 'Bengt' gick jag och la mig en stund efter yoghurten. Det borde jag nog inte ha gjort. När Charles kom förbi med tvättpåsen kunde jag knappt röra mig så nu blir det några lugna dagar innan jag tar tag i durklackningen, kättingrengörning och bottenskrapning. Jag vill gärna segla till Moorea efter den kommande helgen. Egentligen ville jag ha en vanlig lack i lämplig kulör på durken men det vill inte Elisabeth så jag ska skrapa, slipa, svetta, svära, tejpa och lacka någon gång innan hon kommer hem. Vad man inte gör 'för kärlekens skull' (låt från Eldkvarn).

Idag var åter en strålande solig och varm dag. Ryggen känns bättre men inte bra än så det blev 'vila' även om jag gjorde lite småjobb såsom att sätta fast den lossnade solpanelen på sprayhooden och täta skorstenen till vedkaminen. Jag fick också städad undan alla färgburkar och tillbehör. För det fick jag öppna facket under vår säng och flytta på den tunga madrassen och det klarade inte ryggen igår. Idag gick det bättre så nu är 'Bengt' redo för durkmålning om ett par dagar.

På eftermiddagen kom 'Artemis' med Neill och Heidi in. Kaffe, sällskap och middag!

Comments