Borta med Bengt

En resa

Tahiti 10 april 2021

Lördag den 10 april 2021, Port Pheaton, Tahiti I torsdags bestämde jag mig för att göra klart all måleriarbete inne i båten innan jag seglar till Moorea. Det ska ändå bli sämre väder med mycket regn efter helgen så det är lättare att måla klart och sedan segla i väg och njuta av en ny ö. Jag började måla några provbitar på durken. Det visade sig inte vara så lätt eftersom alla småbitar färg, smuts och annat som hade fastnad i den mjuka lacken genom åren var svåra att få bort utan att skrapa eller slipa ner allt. Provbitarna blev ganska fina och efter en andra omgång fernissa (’satin finish’ enligt burken) blev det mycket fint. De kommande dagarna kommer Obama inte vara så glad i mig eftersom jag kommer att vara tvungen att låsa ut honom den här gången i minst två dagar så durken kan torka. Han ska fa låda, mat och vatten i sittbrunnen. Eftersom jag själv också måste kunna röra mig i båten lackar jag bit för bit med köket sist.

Durklackningen blev klart idag, lördag, och jag ska inte göra något mer på ett tag. Eftersom durken i köket är lackat kan jag inte laga mat idag så jag har blivit bjuden på middag hos Neill och Heidi. Imorgon har allting förhoppningsvis torkat så jag kan plocka undan alla målerigrejer. Det räcker med att måla ett tag. Vädret kommer att bli regnig så jag hoppas kunna lämna Port Pheaton i slutet på nästa vecka för lite lugn segling.

Katten har varit inlåst i toaletten en dag och natt och klarat sig bra. Jag hade låst ut honom en natt innan men det tyckte inte Obama om så han tömde kattlådan i hela den nymålade sittbrunnen. Inte så kul. Det hade dessutom regnat så jag fick städa upplöst kattsand i ösregnet.

Här i Polynesien hävs reserestriktionerna från och med 1 maj och det betyder att Elisabeth inte behöver gå i karantän när hon kommer tillbaka till Tahiti. Skönt!

durk


Comments