Borta med Bengt

En resa

Tahiti 13 april 2021

På bild: Lackning. Här ser man förr och efter.

Tisdag den 13 april 2021, Port Pheaton, Tahiti

Söndag skulle blivit en vilodag men jag kunde inte motstå att göra i ordning hela Bengts interiör. Det enda som jag hade kvar på listan var att olja in allt teak. När jag lackade golven la jag märke till att träet var slitet på många ställen så jag letade upp flaskan med ’Old English’ Lemon oil och oljade in allt trä med det. Det tog sin lilla stund, det blev många pauser och fikastunder men på eftermiddagen var allt klart. Just då kom Neill och Heidi tillbaka från segelturen men Annika och Manu. ’Du kommer väl över på en kopp kaffe, vi har massor med sockerkakor’. Klart man inte säger nej till det.

Annika är en tysk sjuksköterska som jobbar på Covid-mottagningen på sjukhuset här i Taravoa. Eftersom hon talar tyska, engelska och franska var hon till stor hjälp för oss icke fransktalande seglare när vi skulle vaccineras. Neill och Heidi blev bekanta med henne (Heidi är också sjuksköterska) och bjöd in henne och Manu, hennes man, på en segeltur. Det blev en trevlig och lång fikastund på ’Artemis’.

Måndag regnade det mycket så jag var glad att jag inte behövde göra något på båten. På eftermiddagen kom Heidi förbi och vi åkte till Carrefour för att handla. I övrigt tog jag vara på uppmaningarna från bland annat Elisabeth och Lawrence och hade en mycket lugn dag där jag inte gjorde så mycket så jag hoppas att min fru är nöjd med mig nu. Jag har däremot skissat på en ny biminitop där vi också kan montera ett antal solpaneler på. Eftersom motorrenoveringen har kostat mycket pengar måste det här projektet bli låg budget eller inte alls. Här på Tahiti finns många järnaffärer och byggmarknader som säljer aluminium profiler som metervara till ett rymligt pris. Tanken är att använda sådana profiler för att bygga en stadig ram som håller för en kuling eller två. Eftersom jag har målat däcket har jag ingen lust att borra hål och få rost på den nymålade ytan. Jag vill använda de befintliga hålen så det lär bli en utmaning att få till det men vi har massor med tid att lösa det här. Även om stora delar av världen håller på med vaccinering håller många länder fortfarande stängd för oss segelbåtar så vi lär inte kunna lämna Polynesien på ett tag.

Tisdag blev som väderprognosen hade förutspått en regnig och blåsig dag där jag samlade mycket vatten i hinkarna. En lugn dag!


Comments