Borta med Bengt

En resa

Moorea 27 april 2021

På bild: Besök!

Onsdag den 27 april 2021, Cooks Bay, Moorea
En varm dag så mycket bad i det klara vattnet. Vid tiotiden åkte jag iland för en promenad till slutet på Cooks Bay. Det ser inte ut såsom jag minns det från 1985, inte så konstigt kanske. Hus överallt och mycket trafik. Halvvägs mötte jag Neill och Heidi så vi gjorde sällskap. Svetten rann men tillbaka på Bengt var det bara hoppa i vattnet. Ljuvligt! Linssoppan som jag hade till lunch kom inte överens med min mage eller så var det magen som inte kom överens med soppan, den bubblade i alla fall oroväckande så det blev vila. Det var totalt vindstilla hela dagen, satans varmt, så det blev några hopp i havet på eftermiddagen med. Lite lagningar blev det också, ett gångjärn som hade lossnat blev limmat med epoxi liksom positionslampan i fören.

Jag kommer förmodligen segla tillbaka till Port Pheaton på torsdag 29 april. Det var bra att jag kollade Elisabeths biljett eftersom jag hade fått för mig att hon kommer hem 2 maj. Hon lämnar Paris 1 maj 10:10 och flygresan tar visserligen 22 timmar men hon kommer fram här i Papeete 1 maj 20:15. Hon 'vinner' en halv dag på den här resan. En lång födelsedag!

Tisdagsmorgon åkte jag iland för en promenad och ett besök i mataffären för att köpa baguette och ägg. Åter en otrolig varm dag så svetten rann av mig. Jollen har haft vatten i sig ett tag och varje gång jag sätter mig i den hör jag vattnet rinna i det dubbla skalet. När man hissar upp den är den i obalans och den är ju också tyngre. Jag åkte tillbaka till den lilla stranden där det finns en öppning i revet så man kan komma iland med jollen. Allt togs av och jollen drogs iland. Proppen i fören skruvades loss och jollen lades upp och ner. Det rann ut mängder med vatten. Smakprov visade att det var färskvatten. Förmodligen läcker det på proppen eller på en av skruvarna som håller sitsarna på plats. Jollen sjösattes igen, motorn monterades och tillbaka på 'Bengt' gjordes den rent på insidan och proppen fick en ny packning. Sedan hoppade jag i vattnet för att svalka mig, både en och två gånger.

På eftermiddagen rodde jag över till 'Artemis' för kaffe och kaka. Våra beställda saker från Ocean Chandlery kommer att skickas nästa vecka så vi bestämde oss för hur vi ska ha det med betalning, vart paketet ska skickas och lite annan logistiska problem. Vid åttatiden åkte jag hem till 'Bengt' igen. Månen hade just kommit över bergen och lyste upp botten. Man kan tydlig se fiskar, koraller och sand i det 5 meter djupa kristallklara vattnet. En underbar känsla!

Idag, onsdag, delfinbesök. Alltid svårt att få bra kort när solen reflekteras på vattnet men det var en stor flock med många små som lekte hela tiden. De kom väldigt nära båten.

d5

d1

d2Comments