Borta med Bengt

En resa

Huahine 21 september 2021

Måndag den 20 september 2021, Faahia, Huahine
Då var vi tillbaka i stan igen, liksom de andra båtarna. ’Artemis’ kom in i söndags, Neills födelsedag, så det blev en del umgänge båtarna emellan och ett födelsedagsfirande på ’Artemis’. Idag är lock-downen över, åtminstone på veckodagarna. På helgerna är det fortfarande lock-down och då får vi inte heller segla mellan öarna.

De flesta båtarna passade på att lämna Huahine, det gjorde ’Baloo’, ’Zook’ och den franska katamaranen med det långa namnet. ’Yes’ går imorgon mot Bora-Bora och ’Artemis’ lämnar Polynesien för Australien efter helgen. Vi stannar förmodligen kvar tills vårt paket har kommit för att sedan tar oss västerut.

När vi köpte ’Bengt’ fanns det ett 15 kilos Bruceankare ombord som har legat under vår säng sedan dess. Eftersom vi har fyra ankare till vile vi bli av med den här som vi inte har användning för. Vi har frågat alla mindre båtar som vi träffat om de vill ha ett ankare men har, tills idag, inte kunnat bli av med det. Bilou och Annie på ’Zook’ förlorade sitt andra ankare på Hiva Oa och ville gärna ha vårt. Idag åkte de tidigt på morgonen till Moorea och sedan vidare till Tahiti eftersom Annie ska ta flyget till Frankrike för att hälsa på barnen. Vi sjösatte jollen vid sextiden i morse, åkte med ankaret till ’Zook’, drack kaffe, åkte tillbaka till ’Bengt’ och vinkade adjö till ’Zook’. Klockan var halv åtta. Efter frukost blev det storstädning i facket där ankaret förvarades bland tiotals färgburkar, polyester, epoxi, målarmaterial, och så vidare. När vi åkte iland hade vi med oss två stora kassar med sortering och skräp. Skönt att bli av med allt.

På eftermiddagen kom Neill och Heidi förbi på kaffe, det blev sent.


Tisdag den 21 september 2021, Faahia, Huahine
En underbar dag med massor med sol så vi vädrade linneskåpet. Lakan, täcken och örngott lades i solen ett par timmar. Facket städades och jag passade även på att få plats inne för en av våra utombordare. På eftermiddagen en lång snorkeltur ut till revet.

Chile kommer att öppna gränserna från och med första oktober så vi kommer att segla dit om möjligt. Det krävs en del pappersarbete men det sker på nätet så det är inga problem. Paketet är på väg från Los Angeles, kommer nästa vecka. Vi hoppas kunna lämna Polynesien i början av november.