Borta med Bengt

En resa

Huahine 26 september 2021

Torsdag den 23 september 2021, Faahia, Huahine
Igår blev det en lång promenad, vi plockade lite basilika och letade efter mogna mangos men det är fortfarande för tidigt för plockning.

Vinden har gått till väst, resultatet av ett ganska djupt lågtryck söder om oss. Det varar tills på lördag sedan blir det passadvinden igen, då åker 'Artemis' mot Brisbane i Australien. Det är guppigt här på ankarplatsen. På kvällen rodde vi och Daniel över till 'Artemis' för ett glas vin.

Idag var jag över på 'Artemis' för att assistera med bytte av tätningsringen i motorns vattenpump och för att dricka kaffe.

Det händer inte så mycket mer i paradiset för tillfället, vi väntar på paket från England, mejl från Chile och planerar det vi har att göra innan vi lämnar Polynesien.


Söndag den 26 september 2021, Faahia, Huahine
Vi har haft lock-down i helgen men i natt vid tolvtiden är den slut för den här gången. Vårt paket är nu i Papeete och agenten, Gondrand, skickar den med supplyskeppet 'Taporo 8' till Huahine. Förhoppningsvis kommer det på tisdag eller onsdag. Då får vi att göra med bytte av membran, montering av en ny Windex i masttoppen, montering av fläktar och lite annat smått och gott. Delarna till vindrodret kommer att ge en del arbete eftersom lager måste bytas och det massivt rostfria förbindningsröret mellan axeln och rodret måste anpassas så att det passar i både axeln och rodret. Det sista ska ske med en vinkelslip som vi i och för sig har ombord men vår inverter klarar inte av 2500 Watt. Vi får se, det finns ju fil och sliprondel i värsta fall.

Vi har haft varmt och fuktig väder så livet har begränsat sig till morgonpromenader, simning och snorkling. Det har varit vindstilla på morgonen så vi kunde se mängder med fiskar under båten, även botten, 10 meter under oss, kunde man se tydlig. En morgon simmade två stora barracudor under oss, fram och tillbaka under kölen. Den ena var säkert 1,5 meter lång medans den andra var hälften så stor.

nh

Neill och Heidi lämnar Huahine imorgon för att segla till Brisbane i Australien och vi, och Daniel, har umgåtts ganska mycket med dem de senaste dagarna. Middagar, kaffe, ett glas vin och så vidare. Vi köpte deras överblivna VINI-kort och ett par flaskor vin som de inte kan ta med sig till Australien. Det blev också en halv bananstock eftersom Neill fick två stora stockar när han beställde bananer från en av fruktförsäljarna i stan.