Borta med Bengt

En resa

Huahine 7 oktober

på bild: Varje dag bjuds det på solnedgången

Måndag 4 oktober 2021, Faahia, Huahine
En tidig tur i land för att beställa tid hos tandläkaren till Elisabeth. Hon har en liten spricka i en av tänderna som ömmar och behöver lagas. Tur för oss hade någon lämnat återbud så Elisabeth fick en tid på torsdag halv åtta, annars hade det blivit någon dag nästa vecka.

Vi passade på att ta en lång promenad förbi Faahia-ån upp i berget tills vägen tog slut. Det var tänkt att vi också skulle försöka betala in solpanelsräkningen med kontanter på en bank (det finns två här) eller på posten men måndagsmorgon är ingen bra tid att göra sådant, varken här eller i Sverige. Alldeles för mycket folk i kön, dessutom tillåts bara en kund åt gången in i lokalen. Kanske imorgon.

Tisdag den 5 oktober 2021, Faahia, Huahine Då fick vi besked från Oliver på ACE att betalningen äntligen har gått igenom så nu kommer panelerna på 'Taporo 7' på fredagsmorgon. Skönt! Montering sker på helgen och sedan kan vi segla iväg på tisdag när vinden vrider mot nordost.
Elisabeth fortsätter med att klippa till segelduksremsor som vi ska sy fast som förstärkning på storseglets underlik. För det måste seglet tas ner och in i ruffen. Jag har börjat måla sittbrunnen eftersom det är en strålande fin dag idag med sol och vind men ingen regn.
Från Neill och Heidi fick vi veta att en bult på Artemis vindroder (en Monitor) hade gått av och att de fick tillstånd att ankra vid Palmerstone Reef (Cook Islands) för att reparera. Det gjordes så nu är de på väg igen.


Onsdag den 6 oktober 2021, Faahia, Huahine

Åter en strålande dag med sol och lite vind. Sittbrunnen målades klart och även några rostbitar på däck tog jag hand om. Vinden är nu sydost och det betyder strömt vatten här bakom revet. Dryga knop har vi så badandet sker bakom båten utan att tappa greppet om badstegen annars försvinner man ut till havs. Elisabeth sydde ihop alla segelduksremsor till en fem meter lång och tio centimeter bred band som ska sys fast på storseglets underlik imorgon. Jag började förbereda inför solpanelsmonteringen på helgen. Åtta små L-bitar sågades ut ur en aluminium L-skena som vi ska sätta fast panelerna med. Eftersom det var en särskilt varm dag tog vi en lång siesta.

Mer blev det inte.

segel

Torsdag den 7 oktober 2021, Faahia, Huahine
Elisabeth var mycket nöjd med tandläkarbesöket i morse. En fyllning lagades till ett skapligt pris. Eftersom det var en vindstilla dag tog vi ner storseglet in i ruffen för lite underhåll och förstärkning. Vår Singer Heavy-Duty klarar av mycket så även stora delar av seglet men inte de allra tjockaste bitarna. Seglet fick en förstärkningsremsa i underliket och några sömmar lagades.