Borta med Bengt

En resa

Huahine 10 oktober

På bild: Obama hittade ett svalt ställe att sova på

Lördag den 9 oktober 2021, Faahia, Huahine Iris födelsedag

En regnig morgon så vi fick vänta med att göra klart solpanelsprojektet tills det hade torkat upp. Medans jag skruvade bort en av solpanelerna på sprayhooden för att komma åt hålet till kablarna skruvade Elisabeth bort delar av ingången för att kunna gömma kablarna bakom inredningen. Hon tog också bort några centimeter av en balk som förhindrade att kablarna fick plats.

Kablarna drogs igenom sprayhooden, hålet tätades med sikaflex, den gamla panelen skruvades på plats igen, kablarna fästes i rännan som löper från sprayhoodstaket till hålet bakom luckan, och målades vita. Elisabeth hade förberett inne så det var bara att dra kablarna hela vägen till regulatorn. Sedan behövdes lite justering av stolparna bredvid ingången som täcker kablarna. Det fixades Elisabeth medans jag kopplade in panelerna i regulatorn. Klart!


Söndag den 10 oktober 2021, Faahia, Huahine
Idag blev tvättdag så vi åkte in till det lilla torget där den allmänna kranarna finns för att göra stortvätt. Handdukar, lakan, örngott, överdrag och en och annan klädesplagg tvättades under rinnande vatten. För oss är det lyx!

Vi hann nätt och jämnt tillbaka innan det började regna. Efter skuren hade dragits bort hängde vi ut tvätten. Resten av dagen ägnades åt att fundera på framtiden och kolla upp Covid-situationen i Chile och Argentina som är länderna vi, förhoppningsvis, kommer att vistas i 2022 om allt blir som vi vill. Det är inte helt säkert än att Chile tar emot segelbåtar eftersom den maritima gränsen fortfarande är stängt. Vi har en månad till här innan vi måste ta ett beslut. Seglatsen till Chile är på 4200 sjömil från Tahiti och det tar mellan 30 och 45 dagar, beroende på vädret. Vi tar också en tur till Port Pheaton på Tahiti i november för att hälsa på Charles och Mary som åter igen ska vara båtvakter på ’Bubbles’ i ett par månader.Comments