Borta med Bengt

En resa

Tahiti 5 november 2021


Torsdag den 4 november 2021, Port Pheaton, Tahiti
På morgonen gick vi till tandläkaren som ligger tre kilometer bort, nära Super-U. Elisabeth fick en rotfyllning i den onda tanden så vi hoppas att det är bra med den nu. Det tog bara en halv timme och hon behöver inte komma tillbaka. Även här hade tandläkaren de allra nyaste prylar och apparater.

Efter att ha handlat på Carrefour åkte vi tillbaka till ’Bengt’. Det blev också en tur till marinan där vi sköljde tvätt och fyllde hinkar med vatten (vattnet i marinan kommer från floden och är icke drickbart) som vi använder för att blötlägga tvätt i. Elisabeth vilade och jag genomförde ett litet projekt med Delta-ankaret. Det har legat på akterdäck, redo för användning. Eftersom jag är optimist och är säkert på att vi kommer att segla till Chile snart ville jag stuva undan ankaret, så småningom är det fler saker som kommer att tas bort från däck. Dessutom ville jag ta fram vårt 20 kilo Bruce-ankaret som vi kommer att använda som vikt på vår Series Drogue om så behövs. Ankaret är också användbart som vikt på en av våra 110 meter långa släplinor. Bruce-ankaret har bra aquadynamiska egenskaper som det heter så det passar bra som vikt på släplinan. Det blev också omstuvning av en del långa linor. Bruce-ankaret fick en annan plats och är lätt tillgängligt i fall vi behöver det men ändå ur vägen.

Från Chile inga nyheter.


Fredag den 5 november 2021, Port Pheaton, Tahiti
En solig morgon som snabbt blev till en grå och regnig dag. Inga nyheter från vare sig Chile eller Notarien i Holland angående min mammas testamente. Det är nu ett år sedan hon dog och fortfarande är arbetet med testamentet inte färdigt.