Borta med Bengt

En resa

Moorea 27 november 2021

Lördag den 27 november 2021, Cooks Bay, Moorea
Igår, fredag, lämnade vi Port Pheaton. För gott trodde vi men den nya Covid mutationen som nu börjar sprida sig i världen, OMIKRON, verkar vara ännu elakare än Delta mutationen så vi säger inte ’aldrig’ mer. Om den sprider sig fort genom Sydamerika kommer Chile kanske att stänga gränserna igen och då lär vi vara kvar här i Polynesien ett år till.

Seglingen till Moorea var tuff. Mycket dyning och ingen vind i början gjorde att ’Bengt’ rullade och rullade. Vatten på däck. Sedan kom vinden och kunde vi segla i ett antal timmar innan vi passerade Taina varefter vinden och dyningen kom från andra hållet. Motvind och enorma sjöar men allt gick bra. Vi kunde runda Mooreas nordspets och segla de sista milen på läns med enbart genuan ute. Vinden var 25 knop med byar av 30. Vi ankrade på revet utanför Cooks Bay i 3 meter vatten, Akvarium Anchorage som vi kallar den. Äntligen rent vatten, simning och . . . inga andra båtar i sikte.

Idag blev det bottenrengöring redan strax efter åtta på morgonen. Mycket grönt slem och ’gräs’ men vi kunde få bort de mesta. Tyvärr börjar färgen släppa på en del ställen. Inget fel på färgen, nu 7 månader gammal, men vi tog inte bort all korall när vi hade ’Bengt’ på land i maj. Vi slipade ner allt men det ska tas bort helt och hållet. Färg håller inte på det. Nästa gång alltså!