Borta med Bengt

En resa

Tahiti 14 januari 2022

Fredag den 14 januari 2022, Marina Papeete, Tahiti

Vi väntade med spänning på natten igår kväll. Vid femtiden tog vi en promenad till den andra bryggan där ’Burasari’ och ’Fleur’ ligger. Vi fikade hos Tim och Van och den stunden vi var på ’Burasari’ rullade det in rejäla dyningar. Ösregn. Tillbaka på ’Bengt’ började det lugna sig. Ösregn, men dyningen gick ner så vi gick och la oss i fall att vi skulle behöva jobba på natten då det skulle bli som värst. Det blev det inte förutom ösregn. Ett av portholes i akterruffen läckte rejält så vi fick skruva bort teakramen och ta bort isoleringen för att kunna lägga handdukar under fönstret. Vatten kan ju rinna hur som helst och var som helst ifrån men det visade sig vara själva fönsterramen som läcker och inte glaset. Vi får ta bort hela fönstret och bädda om det med sikaflex. Något som inte blir gjort förrän långt i nästa vecka eftersom det ska regna till minst tisdagseftermiddag.

Det är nu ’röd varning’ för enorma mängder med regn och översvämningar. Nu är det inte Covid som gör att evenemang och dylikt ställs in men vädret. Vinden är obefintlig här i marinan men prognosen är för 25–35 knop från nord som är bra för oss eftersom passet är öppet mot nordväst och vind från den riktningen hade varit värre för oss här i marinan eftersom vågorna då har fritt fram in i hamnen.

Efter frukost tog vi bort stormluckan från det läckande fönstret och tejpade ramen med silvertejp. Förhoppningsvis läcker det inte så mycket tills solen kommer fram på onsdag och vi kan ta ut fönstret. Prognosen ändras hela tiden så nu ska det bli lite uppehåll på lördag.Comments