Borta med Bengt

En resa

Tahiti 27 januari 2022

På bild: Looking good

Torsdag den 27 januari 2022, Marina Papeete, Tahiti
Tidigt på morgonen gick vi en promenad i stan. Alla affärer, kaféer och dylikt öppnar tidigt och stänger vid fyratiden på eftermiddagen då stan ligger öde igen tills nästa morgon. Papeete är en stor stad med ett enormt utbud av affärer. Här går det att hitta vad som helst. Vi hittade en bra tygaffär där Elisabeth skaffade sig sex meter vit lakansväv som vi brukar använda till allt möjligt som behöver skyddas från solen. Vi gick en sväng förbi ’Fleur’ för att fråga hur det har gått med Nicks besök hos hudläkaren. Hon hade tagit bort en del hudförändringar på honom och skrivit ut kräm som han ska smörja på framförallt huvudet (han har inget hår där).

Elisabeth har också några hudförändringar så efter siestan gick vi till samma läkarhus som Nick hade varit för att beställa tid till en undersökning. ’Du kan komma in med en gång’, så medans jag satt i det svala väntrummet blev Elisabeth av med en del hudförändringar, framförallt på händerna och i ansiktet, med frysmetoden. Hon fick även utskrivit en solskyddskräm speciell för att förebygga hudcancer. Den köpte vi på apoteket bredvid. Dyrt! På kvällen bildades ett antal små blåsor på hennes händer.

Vi tog även en vända till ’Champion’ för att handla lök, lök och mera lök inför den kommande seglatsen.


Fredag den 28 januari 2022, Marina Papeete, Tahiti
På morgonen kom besättningen från ’Bella’ förbi med den släpgenerator som vi har köpt av dem så jag ägnade morgonen åt montering av den och byte av kablar och kontakter. Elisabeth hoppade i vattnet med skrapa och borste för att raka av Bengts skägg i form av grönt gräs som hade vuxit sig till minst 30 centimeter. Det tog henne två timmar. Jag gick runt med dammsugaren inne istället.

Det är åter igen ostadigt väder med kvav fuktig luft och en och annan åskby. Dessutom ligger det tre stora kryssningsfartyg framför oss vars avgaser påverkar eftersom vinden är fel.