Borta med Bengt

En resa

Huahine 28 juni 2022

Tisdag den 28 juni 2022, Fare, Huahine
På morgonen åkte vi in till bensinstationen och lämnade tillbaka gasflaskan som vi hade fått av 'DueSouth' (pant 275 kronor). Vi promenerade till 'Huahine Import', järnaffären, där vi hittade en fin list som ska bli hyllan bakom soffan samt småpenslar, en strömbrytare, gasrefill för våra tändare, små vinkeljärn och små kabelklämmor. Jag tog allt tillbaka till 'Bengt' medans Elisabeth gick till Super-U för att handla.

Fortsättning av måleriprojektet. Sista målningarna på 'ratt' sidan. Elisabeth skruvade tillbaka alla lister på 'soffa' sidan medans jag monterade lampan, barometer och elementet. Vi ändrade lite på mugghållarens placering samt monterade två små tavlor. Detta tog nästan hela dagen.

Våra paket verkar ha kommit till DHL i Tahiti och har nu ändrat status till 'Clearance by broker' som i vårt fall är James Li på Gondrand. Efter inklareringen skickas paketen med Taporo 6, supplyskeppet, hit till Huahine. Förmodligen någon gång i början av nästa vecka. Perfekt timing eftersom vi då är klara med måleriprojektet och kan börja med watermakerprojektet. Efter det är det dags att åka till Carenage på Raiatea för upptagning av 'Bengt' då ett annat måleriprojekt börjar som inte är så roligt som att måla om Bengts interiör.

Vid femtiden åkte vi in till 'Yacht klubben' tillsammans med Britta och Michael från 'Vera' för en Happy Hour öl.