Borta med Bengt

21 May 2019 | Curacao
19 May 2019 | Bonaire
14 May 2019 | Bonaire

Bengt is on Curacao

21 May 2019 | Curacao
Wim van Blaricum
manen
We had a nice but windy sail from Bonaire!


wm3

wim
The famous 'pontonbrug'

Nyfiken

19 May 2019 | Bonaire
Wim van Blaricum

19 maj 2019, Kralendijk, Bonaire, söndag. Last day on Bonaire

19 May 2019 | Bonaire
Wim van Blaricum
Lördagen ägnades åt snorkling runt båten och i det grundare vatten nära stranden. Varje gång vi snorklar ser vi nya arter. I morse såg vi bland annat en stor barracuda simma runt i det grunda vattnet. Elisabeth simmar helst runt i mera grunt vatten men jag dyker gärna ner vid revkanten där det är 7-10 meter djup. Elisabeth har sett bland annat muränor, 'Spotted Spiny Puffer', 'Spiny Puffer', olika 'Filefish' arter och många fler. 'Spotted Drum' är också en av våra favoriter. Jag blev väldigt förtjust i ett par 'French Angelfish' som håller hus dryga 8 meter under båten. När man dyker ner till de kommer de nyfiket och ta en titt. Helt orädda!

Min handled är som den är, det går inte att göra något åt mer än att vänta tills det blir bättre. Det är viktigt att röra den så mycket det går.

Idag, söndag, promenerade vi till tullen och immigration för att klarera ut. Eftersom det var stängd tog vi en lång promenad genom Kralendijk och sedan tillbaka till tullkontoret som nu var öppet och vi kunde klarera ut för Curacao. Tillbaka på båten snorklade vi runt. Det är fullmåne så vi hade tänkt oss att åka i natt för att segla i månljuset.

Nästa inlägg kommer från varvet!

b1

b2

b3
Spotted Drum


b4
French Angelfish

b5
Cowfish
Vessel Name: Bengt
Vessel Make/Model: Bruce Roberts 44 offshore
Hailing Port: Wallhamn, Sweden
Crew: Elisabeth and Wim
About:
Vi är Wim och Elisabeth, båda i 50-års ålder som träffades vintern 2011. Tillsammans har vi sex barn. Segling, havet och öar är det som lockar oss. Hamnar undviker vi så mycket som möjligt. Vi ligger helst på svaj. [...]
Extra:
Vem är Bengt? Bengt är en Bruce Roberts 44 Offshore som byggdes av Bengt Matzén i Stockholm mellan 1987 och 2001. Bengts dröm var att segla jorden runt men det blev aldrig av. Vi köpte båten av hans dödsbo och gav den namnet som en hommage till honom. Bengt är byggd i stål och [...]
Social:
Bengt 's Photos - Bilder
Photo 5 of 12 | Back To Album
Prev   Next
new rudder
new rudder
Added 22 December 2015

Om oss

Who: Elisabeth and Wim
Port: Wallhamn, Sweden

Här är vi idag