Borta med Bengt

15 April 2019 | St. Kitts
15 April 2019 | St. Kitts
15 April 2019 | St. Kitts
15 April 2019 | St. Kitts
15 April 2019 | St. Kitts
09 April 2019 | Nevis
03 April 2019 | Nevis
02 April 2019 | Nevis
27 March 2019 | Nevis
27 March 2019 | Nevis
17 March 2019 | Nevis
17 March 2019 | Nevis
14 March 2019 | Nevis
14 March 2019 | Nevis

Bengt

15 April 2019 | St. Kitts
Wim van Blaricum
s
Bengt i slussen Stellendam Holland

1
Mot St. Kitts

2

3

6

Utflykt!

15 April 2019 | St. Kitts
Wim van Blaricum
14 och 15 april 2019, Ballast Bay, St. Kitts måndag

Igår morse besök igen av Eelco och Mi-sA-le för en pratstund och en espresso. Både 'Mylady' och 'Bengt' ska till Basseterre och handla och klarera ut. 'Bengt' för St. Maarten och 'Mylady' för Puerto Rico.

Fortfarande mycket vind så vi passade på att ta ut bensingeneratorn (Biltema 2000 W, mycket bra) på däck och köra tre tvättar i tvättmaskinen eftersom det torkar fort i den hårda vinden. Först lägger vi tvätten i Kerstins svarta 'tvättsäck' med lite vatten och tvättmedel i solen på akterdäck så att vattnet blir varmt. Sedan trampar vi på säcken ett par gånger för att 'tvätta'. Efter någon timme kör vi tvättmaskinen bara på sköljning och centrifugering. På så sätt sparar vi både vatten och bensin.

Idag tog vi jollen in i lagunen för att ta en promenad upp till toppen av berget men väl inne i lagunen fastnade vi i leran så vi tog oss ut igen och la jollen på stenstranden på havssidan istället, där hade vi dessutom lä för den hårda vinden som blåser ut ur lagunen. De ska bygga en småbåtshamn därinne och det ska bli intressant att se båtarna lägga till där i framtiden. Vi gick upp för backen så länge vi orkade i värmen och så länge vi klarade att undvika de mycket vassa taggiga buskarna som växer överallt här. När vi hade en liten bit kvar surrade det vid sidan om stigen: black bees som svärmade!

bee

Försiktigt vände vi om och gick tillbaka nerför backen. Halvvägs fick vi en regnskur över oss men sedan kom solen fram igen och tog vi jollen tillbaka till Bengt. Det här var första gången jag rörde på mig ordentligt sedan jag fick såret i rumpan för drygt tre veckor sedan. Det är nu nästan hopläkt så imorgon kommer vi att ta oss till Basseterre och klarerar ut för St. Maarten. Syster Elisabeth är nöjd med hur såret ser ut!

8
Dit skulle vi!

6

7
Lagunen är en gammal saltvinning!


2
The Superyacht Marina but no yachts yet!

3
Taggiga buskar!


5
Varmt och torrt!


1

Inventeringsdag!

15 April 2019 | St. Kitts
Wim van Blaricum
Bild: Hårt arbete


13 april 2019, Ballast Bay, St. Kitts lördag
Elisabeth har gått igenom våra matförråd för att kolla vad vi har kvar och vad vi behöver handla upp oss på. Vi har ett litet anteckningsblock där vi skriver i vad vi har och hur mycket vi har samt stryker vad vi förbrukar men vi har varit lite slarviga sedan vi kom till Västindien så det behövdes en inventering av Bengts skåp. En del av burkarna vi har kvar köpte vi i Sverige och Holland 2016 men enbart en burk (vita böner i tomatsås från Citygross) hade svällt upp så den fick öppnas på badplattformen. Ett ’pang’ och tomatsås och bönor sprutade ut i vattnet. Burken gjordes rent och lades i återvinningen.
Mycket blåsigt idag, byar på 18 m/s, men enligt väderprognosen ska det bli mindre vind i början av nästa vecka så då tar vi oss till huvudstaden Basseterre och klarerar ut innan vi seglar vidare till St. Maarten.
Såret på min rumpa håller på att läka men det går mycket långsamt så fortfarande badförbud och plåsterbyte en till två gånger om dagen. Som patient är jag väldigt nöjd med ’Syster Elisabeth’ och hennes handlag.

På kvällen middagsgäster från ’Mylady’. En mycket trevlig kväll med Eelco som gav oss insikter om hur det går till på stora fartyg och Mi-sA-le som berättade anekdoter från hennes tid i Afrikas bush. Historien om Zebraränderna var särskilt rolig.

jolle
På väg!

Vessel Name: Bengt
Vessel Make/Model: Bruce Roberts 44 offshore
Hailing Port: Wallhamn, Sweden
Crew: Elisabeth and Wim
About:
Vi är Wim och Elisabeth, båda i 50-års ålder som träffades vintern 2011. Tillsammans har vi sex barn. Segling, havet och öar är det som lockar oss. Hamnar undviker vi så mycket som möjligt. Vi ligger helst på svaj. [...]
Extra:
Vem är Bengt? Bengt är en Bruce Roberts 44 Offshore som byggdes av Bengt Matzén i Stockholm mellan 1987 och 2001. Bengts dröm var att segla jorden runt men det blev aldrig av. Vi köpte båten av hans dödsbo och gav den namnet som en hommage till honom. Bengt är byggd i stål och [...]
Social:
Bengt 's Photos - Kanarieöarna
Photos 1 to 80 of 80 | Bilder (Main)
1
playa Papagayo
Playa papagayo
mot teneriffa
solen kommer upp över Gran Canaria
playa Papagayo
fullt!
det blir en lampa
mariakex på spanskt vis
pumpen hade läckt ut en massa olja
nya insynsskydd
nya insynsskydd
tvättmaskinen borttagen
Wim gör vatten
Tony monterar den nya pumpen
This is called French hiking!
Billigt rör blev fin stång.
mer att hålla i
mugghållare
Graciosa
caletta de sebo
Graciosa
playa franseca
playa francesa
mot Graciosa
 
1

Om oss

Who: Elisabeth and Wim
Port: Wallhamn, Sweden

Här är vi idag