Cel Na Mara

02 May 2013
10 July 2008
02 July 2008
27 June 2008
13 June 2008
08 June 2008
02 March 2008
25 February 2008
30 January 2008 | Nieuwpoort

Vijf jaar later

02 May 2013
Vijf jaar later is het moment gekomen om het plan toch af te werken. Ik vertrek opnieuw voor een rondje Groot-Brittannië.
Je kunt me volgen op www.ossian.be

droom en realiteit

10 July 2008
Snelle update vanuit Belgi: We lagen nog in Falmouth te wachten op beter weer toen ik bericht kreeg dat mijn moeder in het ziekenhuis opgenomen was. Ernstig genoeg om het vliegtuig naar huis te nemen en de Schotse plannen op te bergen.
Roel en Jan gaan de boot overvaren naar Bretagne. Ik hoop hem daar later te kunnen gaan oppikken en nog een stuk vakantie te nemen met Tru en Silke. We zien wel.
Voorlopig is dit het einde van deze blog, I'm afraid. Een warme groet aan allen die mij via deze weg in de gaten hebben gehouden.

Johan

Falmouth

02 July 2008
Een volgende -mouth, Falmouth, traditioneel de laatste haven voor een grote oversteek. En inderdaad, zoals altijd liggen hier boten van diverse nationaliteiten, te wachten op gunstige wind, of bezig aan die eindeloze lijst klussen die elke boot wel heeft. Naast mij een andere Rival 34, die wil naar Spanje, achter mij een Amerikaan uit San Francisco die al een jaar of zes onderweg is, verderop twee jongens op een oude boot die ze van binnen helemaal aan het verbouwen zijn...
Ik heb hier ook al bezoek uit Belgie gehad, nu ja, uit Belgie, mijn collega Geertje Bal is met haar vriend Pieter in Cornwall op vakantie en zij zijn dag komen zeggen. Een gezellige middag, weinig gemerkt van de regen buiten, meteen heel wat gehoord over zat er na mijn vertrek allemaal op de redactie is gebeurd. Ik heb hier wel depressies zien overkomen, maar in vergelijking met de redactie heb ik echt wel in een windstilte geleefd. Ik zal het mij nu niet aantrekken, er kan nog van alles gebeuren tegen 15 september, ik zie het wel als ik terugkom.
Sinds Dartmouth heb ik de River Yealm en Fowey bezocht. De Yealm is prachtig, bijna te pittoresk, een kronkelende rivier die zich tussen beboste hellingen het land in slingert. Ze ligt wel boordevol jachten aan meerboeien, en de dorpjes zijn zowat volledig overgenomen door rijkelui uit Londen en omgeving, ofwel gepensioneerd en naar de kust gaan wonen, ofwel voor het weekend in hun very desirabke tweede verblijf. Maar het blijft wel prachtig. Ook daar weer leuke contacten met andere zeilers, van de buren zomaar een pilotbook cadeau gekregen, een oudere editie weliswaar, maar toch heel nuttig. Ook bij hen aan boord gaan eten en kletsen.
Fowey, een twintigtal mijl verderop, weer zo'n mooie rivier. Heel leuk gezeild, leek eerst net bezeild, maar natuurlijk draait halfweg de wind, zodat het toch nog een flink eind opkruisen is geworden. Van Fowey naar Falmouth was een heerlijke zeildag, blauwe lucht, zonnig, vol tuig scherp aan de wind op een vlakke zee, uren waar ik met volle teugen van geniet.
Nu is het weer even wachten tot de wind niet te hard of te verkeerd wil waaien, en dan rond de Lizard, de meest zuidelijke punt van Engeland, naar Penzance. Daar komen Roel en Jan aan boord, twee zeer ervaren zeilers, om de oversteek naar Ierland te doen. Hopelijk steekt een diepe depressie die eraan zit te komen geen al te grote stokken in de wielen. Eind van de week zou ik ook de pc weer aan boord krijgen, en ben ik hopelijk niet meer aangewezen op bibliotheken of internetcafe's met hun qwerty-klavieren.
Vessel Name: Ceòl Na Mara
Vessel Make/Model: Rival 34
Hailing Port: Nieuwpoort, Belgium
Gallery Error: Unknown Album [1:]:4005
Ceòl Na Mara's Photos -