Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Stille vejr

21 April 2010 | Stillehavet
Mandag aften døde vinde helt igen, og vi har bare det lille forsejl og mesanen oppe for at dæmpe lidt for dønningen, som heldigvis næsten er ved at forsvinde. Vi har parkeret Dana for natten, vi driver bare omkring og nyder den flotte himmel fra solnedgangen. Vi har tiltagende måne, som iver lidt lys og en herlig stjernehimmel. Om natten kommer der nogle havdyr forbi os, vi kan høre deres snøften, det er sikkert mest delfiner, dem ser vi jo om dagen, når de jager fisk op.

Hele natten har været dødstille og vi vågnede op til en dejlig solopgang med et hav rundt om os, vi ikke har set længe. Her er død dam stille og vandet er så blåt så blåt. Når vi engang imellem spørger os selv, hvorfor vi er herude, hvis vi har rigtig dårligt vejr, er det fordi, vi ind imellem får en oplevelse som den, vi lige nu nyder hundrede procent. Det kan kun opleves, når man er herude på havet.

Det er tirsdag formiddag og vi venter stadig på den lovede vind fra nord. Der er svage tendenser, vi kan se der begynder at komme små ripler på den ellers helt glatte overflade, så måske vi om nogle timer kan være heldige at sætte genakkeren og komme lidt sydover.

Det er lidt mærkelig, som vi er skruet sammen, for i starten af turen var vi meget fokuseret på vinden og retningen, og det er selvfølgelig meget normalt. Men når så det ikke lige går efter bogen, begynder frustrationerne at melde sig; når vi at komme derned inden orkan sæsonen starter og hvorfor er her slet ingen vind i miles omkreds, hvad er der galt! Indtil man får total vindstille i et par dage, så går det op for en at man lige så godt kan slappe af, der er alligevel intet vi kan stille op, så hvorfor ikke bare nyde det, for her er virkelig dejligt. Vi har faktisk nydt at sejle ganske stille afsted, bare man flytter sig i den rigtige retning, ikke noget med at lukke lugerne, vi har haft en dejlig frisk brise ned om læ, og har om natten mellem 22 til 25 grader og det har vi det fint med, efter de meget varme nætter i La Paz. Vi glemmer helt hvordan det er, når vinden frisker meget op og søen rejser sig og vi får den ene sø efter den anden ind over os og alle luger skal lukkes og varmen stiger nede om læ. Så derfor har vi for en tid slået koldt vand i blodet og nyder det, for inden længe så kommer vinden nok forbi os igen.

Det er onsdag middag og vi har fået en mere stabil vind lige til at vi kan sejle 3 til 5 knob med spilet forsejl, storsejl og mesan. Det er ikke de mest fantastiske eetmål, men vi sejler stadig i den rigtige retning og vi har det fint. Vi har fået mail fra Karsten og der skulle komme mere stabil vind de kommende dage. Det var alt for nu, hvis I skal nå at se vores position i dag, er det tid at få skudt den af nu.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter