Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Havskildpadder og tunneler

25 May 2010 | Puerto Villamil, Isla Isabela, Galapagos
Siden vi skrev sidst, har vi været på to turer, en ud til "tunnelerne" og en op til det største vulkankrater på Galapagos, som er det næststørste vulkankrater i verden.

Vi tog på tur ud til tunnelerne med en panga, stor jolle, sammen med svejtserne fra Suleika og englænderne fra Yvonne. Vi blev afhentet klokken 08.30, og så gik det i fuld fart ud over de store dønninger.

Vi så mange store mantaer, vel omkring 15 til 20 stykker, det vrimlede med dem. De er ca. 4 meter tværs over. Vi sejlede ud til den store klippe, Roca Union, hvor der sad en del blåfodet suler. Der var en kolossal surf rundt om klippen og store bølger slog ind over. Det var meget flot at se den 14 meter høje klippe stikke op midt i havet.

Vi fortsatte ned langs kysten, til vi kom til et stort rev, som vi for fuld fart sejlede gennem sammen med de enorme dønninger, som blev større og større, når de løb ind over revet. Vi fræsede ind mellem masser af rev, som ikke var mange meter fra os. Utroligt at de turde, men vi kunne mærke, at det var de vandt til. Den er den største surf vi nogensinde har sejlet gennem. Da vi endelig var kommet gennem brændingen, blev der helt stille inde mellem de mange lavaøer. Det var et helt specielt landskab, vi sejlede gennem smalle kanaler og rundt om mange øer, hvor der stor suler og pingviner, og de virkede helt tamme. Pingvinerne var ved at skifte fjerdragt, de så spøjse ud, nærmest lidt mølædte, når de stod og svingede med lufferne. Vandet blev lavere og lavere og helt klart, sten og skær var kun få centimer under os. Vi så mange farvestrålende fisk og mange store havskildpadder og hvidtippede hajer.

Vi lagde til i en lille lagune og gik en tur i det mærkelige lava landskab, hvor naturen har skabt viadukter, huler og søjler, det var meget specielt, og så var der kun vores båd derude, vi havde det hele for os selv, herligt!

Vi sejlede derfra ud gennem brændingen igen til et andet sted, hvor vi også skulle ind gennem en række rev for at kom helt ind til en lille bugt, hvor vi sprang i vandet og snorklede rundt mellem revene. Vandet var lidt uklart og der er ikke farvestrålende koraller men en masse mindre fisk og enkelte store. Men det mest spændende var at se de mange store havskildpadder og så selvfølgelig hajerne, som ofte ligger gemt inde i de store huler.

Efter det første dyk spiste vi frokost, og derefter tog vi en tur til for endnu engang at se skildpadderne. Efter det sidste dyk sejlede vi ud gennem revet og satte kurs hjemover for fuld fart. Vi blev sat af på Dana og havde haft en super tur.

Det var far og søn som førte båden, og det var knægten, som var skipper, det klarede han flot, ingen grundstødninger.

Resten af eftermiddagen stod på rengøring af grej, knap så morsomt :)

Vulkanturen kommer i næste indlæg.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter