Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Farvel til Bahia de Caraquez, Ecuador.

21 December 2010 | Las Perlas, Panama
Efter en god måneds tid i Bahia var det for os tid at komme videre. Vi har haft en dejlig tid i Bahia, været sammen med Lone og Lars og deres venner og mødt søde mennesker i Puerto Amistad. Men vi trængte til at se blåt vand og ligge på ankerpladser, kort og godt se noget andet.

Fredag morgen den 10. december slap vi de to bøjer, vi havde ligget for i Chone floden og sejlede ud sammen med Pyewacket II, vores australske venner Jackie og Noel. De havde lodsen ombord, som vi deltes om. Dana fulgte efter lige i deres kølvand ud over den lave barre. Det var en dejlig stille morgen, heldigvis. Der blev vinket farvel til Lone og Lars, som stod oppe på altanen og tog billeder, vi kunne se det blitzede. Lene havde travlt med at styre og holde en passende afstand til Pyewacket, så hun så ikke så meget, før vi var komme helt ud og igen havde god dybde under kølen.

Vi fortsatte for motor op langs kysten, da der ingen vind var. Efter nogle timers sejlads bemærkede vi, at motoren blev varmere end normalt, og det blev værre. Vi havde nu kørt ca. 6 timer. Vi stoppede motoren og satte sejl, og man har lov at være heldig engang imellem. Der kom en lille brise, vi kunne sejle for. Motoren var glohed. Henrik gik ned og åbnede dørerne til motorrummet, og en hed luft kom op i cockpittet.

Stakkels Henrik måtte stå dernede og forsøge at finde lækagen. Alt vandet var gået fra motoren. Den første time kunne han kun kigge for eventuelt at finde ud af, hvorfra vandet kom ud, han kunne slet ikke røre ved noget, så varmt det var. Endelig fandt han et brækket spændebånd på en køleslange. Slangen sat stadig på studsen, men når motoren kørte blev der selvfølgelig presset vand ud, når spændebåndet var knækket. Vi fik fundet to nye spændebånd frem og satte dem på. Henrik fyldte varmt vand på, og da motoren var kølet ned, startede vi op for at se om det virkede. Heldigvis fungerede alt normalt igen, og vi åndede lettet op.

Der kom mere vind og vi fortsatte for sejl og havde god sejlads natten over og næste dag. Om eftermiddagen mens Lene havde vagt spottede hun ud af øjenkrogen en gul bøje om styrbord. UPS! endnu en ret for. Til al held sejlede vi for en halv vind så kursen blev hurtig ændret til bidevind. Vi sejlede nu op langs med et fiskenet. Et stykke fremme så vi en panga fræse rundt. Da vi kom op til dem, så vi tre columbianere i færd med at rode med deres net. Vi signalerede, at de skulle gå agten om os, da vi ikke kunne gå højere på denne bov. Så skulle vi til at vende med preventere på, og det havde vi ikke lyst til. De pegede nu længere nordover, og længere fremme så vi et sort flag og endnu en gul bøje. Der var ikke tid til så meget snak, så vi gjorde tegn til, at vi havde forstået og vinkede farvel. Vi måtte lidt tættere til vinden og kom endelig udenom deres grej. Ingen net i skruen denne gang, heldigvis.

Vi havde fin sejlads de næste par dage. Mandag eftermiddag kom vi gennem doldrum rene og nyvaskede. Vi havde fået godt med regn og fået vasket alt skidtet af fra Bahia. Vi var ikke mere end lige kommet fri af skyerne, før nye sorte skyer kom over os, det kunne vi se lige inden det blev mørkt.

En kraftigt koldfront var passeret over Panama fra Caribien og den kom nu for fuld udblæsning ned over os. Først troede vi det bare var en byge og startede motoren for at give lidt extra fart. Det gav næsten ingen fart, og vi troede, at vi havde et net i skruen, indtil vi fandt ud af, at vi havde en rivende strøm imod os. Det var tid at finde en løsning på det her mess, vi havde alt for meget sejl oppe og bølgerne voksede vanvittig hurtigt.

Vi måtte have storsejlet ned og en mindre fok op. Bedst som vi løb for vinden, bemærkede vi, at den ende som holder skødbarmen på storen ned til bommen var ved at knække. Vi knoklede begge to for at få sat en ny ende i og bundet sejlet ned til bommen, så sejlet ikke slap fri og blive blæst i stykker.

Da vi endelig efter en rum tid havde fået styr på vores sejlføring, lagde vi os underdrejet. Det var en hel lise bare at ligge med kun 1 til 2 knobs fart. Der var stadig masser af plads til læ at drive for, selv om vi havde en stærk strøm, som pressede os mod Columbias kyst. Men det første par døgn skulle der være plads nok.

Hele natten, næste dag og natten til onsdag blæste det som bare pokker, og vi lå og kørte op ned i de dybe bølger. Onsdag morgen skulle der sker noget, for vi var kommet meget tæt på Columbias kyst. De højere magter måtte have hørt os, for efter morgenkaffen gik vinden ned til omkring 16 knob og langsomt op ad formiddagen aftog søen. Det var nu muligt med små sejl og motoren kørende for lave omdrejninger at stævne den, heldigvis, aftagende strøm og gøre en passende fart. Langsomt arbejdede vi os i nordlig retning. Vi lavede korte kryds. Bagbord halse, den var ikke behagelig, vi gik næsten ret op i søerne, som var korte og stejle, styrbord halse var bedre.

Vi havde på hele turen kontakt med Karsten i Panama, som dagligt gav os en vejrudsigt, Selv om vejret omkring doldrum ikke er til at forudsige, kunne Karsten fortælle, hvordan vejret ville blive nord og syd derfor. En stor hjælp.

Torsdag eftermiddag nåede vi endelig op til Isla del Rey, den største af Perleøerne. Vi styrede op til ankerpladsen ved Rio Cacique i den store bugt San Telmo. Her lå en båd fra Oregon, som vi ikke fik hilst på, de smuttede tidligt næste morgen. Vi havde håbet at Jackie og Noel var her, vi havde aftalt at mødes her, men vi lå nu mutters alene.

Vi var godt møre. Vi fik ordnet vores sejl og grej og lagt presenninger på, og så var den dag gået. Næste morgen fik vi besøg af en sød fyr i en kano, som ville sælge frugt til os. Desværre havde vi stadig en masse bananer fra Ecuador. Dem skulle vi først have ædt os igennem. Men vi fik en lille snak og vi sagde pænt farvel til hinanden og så padlede han videre. Her, som i Ecuador, er folk ikke så pågående, siger man pænt nej tak til det de tilbyder at sælge, smiler de og siger pænt farvel.

Søndag morgen havde vi besluttet at tage ind og gå en tur på stranden, og ved højvande kunne vi tage en tur op ad Rio Cacique. Vi nåede lige at få morgenkaffen, så fik vi store dønninger ind i bugten fra syd. Der blev særdeles ubehageligt at ligge, så vi fik hurtig ankeret op og satte kursen nordover. Et par timers sejlads længere nordpå ligger øen Cañas, og mellem den og Isla del Ray ligger øens bedst beskyttet ankerplads.

Her ligger vi nu på en fin og sikker ankerplads. Næste dag hørte vi over radioen, at Jackie og Noel var kommet til den ankerplads, vi lige havde forladt. Så vi kaldte dem op, og fortalte hvor vi var, og der gik ikke mange timer, før de kom sejlende ind i bugten. Vi ligger nu her sammen og nyder hinandens selskab, Vi bliver her julen over og måske lidt længere, vi får se!

Idag har vi gået en lang tur langs stranden, svømmet lidt og Lene har været den halve bugt rundt i kajakken. I morgen er det store vaskedag. Vi har fundet et lille vandløb med ferskvand. Så imorgen tager vi alle fire ind for at vaske og skylle tøj og medbringer selvfølgelig lidt proviant til ganen, det skal være en hyggelig udflugt. I dag har vi fejret Noels fødselsdag og Jackie fylder 40 år den 26 december, endnu et party.

Vi ønsker jer alle en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår og de bedste ønsker for år 2011.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter