Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Klar igen

14 July 2011 | Papeete, Tahiti, Fransk Polynesien
Efter næsten tre uger i Papeete er vi nu klar til at sejle videre. Motoren er repareret og køleskabet er fyldt op.

Afsejlingen fra Fakarava uden motor gik godt. Ankeret kom op uden problemer, vi havde bundet to fendere på kæden, til at holdt den fri af koralblokkene. Problemet er, når man anker mellem korelblokke, at kæden snor sig rundt om blokkene og gør det svært at få ankeret op. Vi havde sat messanen og den lille fok og da ankeret var oppe, sejlede vi forsigtigt ud mellem de andre både.

Da nogle af de andre både hørte, at vi skulle afsted uden motor, tilbød de at hjælpe, så to gummibåde var klar til at skubbe os rundt, hvis det skulle blive nødvendigt. Vi havde selvfølgeligt lagt os inderst inde, tæt på revet, noget vi ellers aldrig gør. Men det var for fristende, så skulle vi ikke sejle så langt med jollen hver gang, vi skulle i land og hente baquette om morgenen. Der var friskbagt brød hos bageren klokken 6. Så vi susede lige ind på stranden og gik de få minutter hen til bageren.

Fri af de andre både fik vi sat resten af sejlene og styrede mod passet, der lå en times sejlads fra ankerpladsen. En byge gjorde, at vi havde rigelig vind, da vi skulle ud gennem passet og ganske som vi havde forventet, blev der stille på bagsiden af bygen, da vi lå lige midt i passet. Men vi havde heldigvis beregnet tiden rigtigt, så der var næsten ingen strøm. Vi klarede det uden problemer og holdt godt til styrbord tæt under kysten, hvor strøm og bølger var mindst. Fri af kysten kunne vi sætte kurs mod Tahiti, 250 sømil mod sydvest.

Det gik strygende der ud af. Vi glædede os, endelig en fin sejlads til Tahiti. Men det varede ikke mange timer, så kom den ene byge efter den anden og så var vi tilbage i det kendte mønster igen med skiftende vinde og regn.

Da vi to dage efter kom til Tahiti, ankrede vi op bag Pointe Venus 5 sømil fra indsejlingen til Papeete havn. Bugten bag Pointe Venus er stor og godt beskyttet mod de vind retninger der er på denne årstid. Perfekt til ankring uden motor. Vi fik kontakt med vores franske venner over radioen og aftalte, at vi ville sejle ind i havnen næste morgen. Deres ven havde en mooring vi kunne bruge de næste 3 uger, medens han var på ferie.

Planen var at sejle hen til havneindløbet og der starte motoren og håbe, at den ville holde i den time det ville tage at sejle ned gennem kanalen til ankerpladsen. Så tidligt næste morgen lettede vi anker og sejlede mod havnen. Men der var selvfølgelig næsten ingen vind, så vi sejlede / drev langs revet med 1-2 knobs fart de næste timer. Et par sømil fra havnen gav vi op og startede motoren.

Så skulle der gang i radioen; først skulle vi have tilladelse til at sejle ind i havnen, og da kanalen vi skulle gennem gik tæt forbi lufthavnen, skulle vi have tilladelse til at sejle forbi i hver ende af startbanen. Francois kom os i møde i sin gummibåd og ledte os hen til bøjen, vi skulle ligge ved. Vi åndede lettede op, da vi lå sikker for bøjen. Motoren havde klaret turen, selv om epoxyen var begyndt at revne og lidt udstødning sivede ud.

De næste uger i Papeete blev en blanding af at arbejde og være turist. Vi fik set byen og den nærmeste omegn og fik ordnet motoren. Bowman'en kom fra England over New Zealand, men uden de slanger og pakninger vi havde bedt om; meget dårlig service. Den blev monteret og efter flere turer med bus ind til byen, fik vi de fleste ting vi manglede. Vi har også fået vasket, købt ind og fyldt op med diesel og benzin. Vi er klar til at tage videre til naboøen Moorea.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter