Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Ankommet til Ha´apai ø-gruppen.

06 October 2011 | Ha´apai, Tonga
Vi ankom her til Ofolanga Island i går morges efter en meget langsom sejlads herned. Det var med vilje, vi havde kun et halvt forsejl ude for at holde farten omkring 4 knob, ellers kom vi for tidligt. Vi ville ikke sejle om dagen, da vi skulle være 100 procent sikre på at nå herned, inden det blev for mørkt, da her er et stort rev omkring hele øen. Vi ligger for anker på 10 meter vand med fin sandbund, det er det eneste sted på øerne her omkring, hvor der er så meget sandbund, og ankeret satte sig med det samme. Vi ligger fint i læ for øen med nordlige og østlige vinde, som vi vil have et par dage, og revet rundt om os danner en hesteskoform, så det tager af for dønningerne.

Da vi forlod Vavau ø-gruppen, var vi så heldige at se mange hvaler tæt på, da vi kom fri af øerne. En hun med sin lille unge var ikke langt fra os og en gruppe på 8 til 10 hvaler passerede os. Så der var blåst, rygge og haler at kigge på. Vi så også den nordligste af vulkanerne, vulkanen Late, 519 meter høj, flot i solnedgangen.

Kort efter vi var ankommet til Ofolanga, og var ved at rydde op efter ankringen hørte vi en øredøvende larm, lige som lyden af en hylende jetjager. Hvad pokker kunne det være! Vi kiggede os omkring, men vi så ikke noget. Så pludselig kom en gigantisk hval drønende op fra havet med en hylen, hele kroppen var ude af vandet og den tippede over med et øredøvende plask. Whau!! Og vi fik oplevelsen een gang til og så forsvandt den, mens vi måbende stod og gloede, det var fantastisk.

Selv om vi var flade efter natsejladsen, satte vi jollen i vandet for at prøve og sejle ind bag revet. Der er en åbning i revet, hvor dønningerne ikke bryder så meget. Der kunne vi snige os ind og sejle langs med øen for at komme ud til nogle klipper, som ligger tæt ved revkanten; 1 lille sømil fra hvor vi ligger, så det var en lang tur.

Vi havde ikke forberedt os godt nok, for da vi kom fri af øen, var der mere sø, end vi havde forventet, og vi havde ikke taget vores dragter på, da vi startede, og der var stadig en god bid ud til klipperne. Klipperne virker lidt spændende at snorkle på, da de står tæt ved revet og vi har læst, at der skulle være nogle huller, som skulle give varme udslip fra bunden; varme kilder tænker vi det må være. Det skulle give så meget varme, at vi skulle mærke det og livet omkring stedet skulle være anderledes end på resten af revet, vi får se!

Vi havde egentlig tænkt, at gå i land først, så vi vendte om og besluttede at vente med at snorkle til næste dag, da skulle vinden gå lidt ned. I stedet gik vi en tur hele øen rundt, det tog en god times tid, da vi for det meste gik i sand. Det var en fin tur og god motion. Der var et par camps fra fiskerne fra nabo øen, men der var ingen lige nu. Der bor ingen mennesker her og der er ingen plantager. Fiskerne kommer her for at hente træ til brænde og kokosnødder.

Her til morgen startede det med fint vejr, men så kom der mørke skyer op fra syd, og hurtigt fik vi dårligt vejr med regn og vinden gik i vest, ikke den bedste vindretning, hvis det skulle blæse meget op. Dog tog revet af for den værste sø. Nu oplevede vi noget, som overraskede os. Da det dårlige vejr trak væk fra os og klarede op i vest, kom to vulkaner, som ligger 30 sømil herfra, til syne, faktisk så vi dem helt klart. Hvorfor havde vi ikke set dem dagen før, vi havde da haft fint vejr og gået og gloet hele horisonten rundt? Men alligevel havde det ikke været klart nok til at se disse to vulkaner, meget mærkeligt. Det gav lidt stof til eftertanke. Vi skal være opmærksom på dårlig sigt, vejret snyder, så vi ikke misser mindre øer og rev.

Den ene vulkan, Tofua, er en stor flad nedsunket vulkan, med et stort krater, hvor der er en sø, og den er stadig aktiv. Set herfra ligner den en stor flad grøn ø. Den anden vulkan Kao er 1046 meter høj, og Tongas højeste punkt, den er ikke aktiv. Vi ser den med lidt skyer omkring toppen nu.

I maj 2006 var der et undersøisk udbrud målt til 8.0 centreret ca. 20 sømil øst for ø-gruppen Nomuka. Der er jo lige her, hvor vi er, afstandene er små, det er et lille område. Jordskælvet forårsagede, at øerne i området sank mellem 23 til 46 centimeter, og det gør, at revene ikke længere giver den samme beskyttelse som før udbruddet. Det er et særdeles aktivt område vi besejler.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter