Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Tilbage i vandet

23 April 2012 | Opua, New Zealand
Dana er nu tilbage i vandet, efter næsten 4 måneder på land. Vi har skrabet bunden helt ned og den har nu fået ny primer og bundmaling. Friboret er repareret og malet. Styresystemet er gået igennem, noget er udskiftet og noget er sandblæst og malet. Søventiler er udskiftet med nye i plast. Derudover er mange andre små ting ordnet.

Vi kom i vandet den 10. april og var super heldige med vejret, helt stille og en flot solskinsdag. Vi tøffede ned ad floden til den sidste bugt inden man stikker næsen ud i det åbne hav. De næste dage skiftede vejret og vi fik mere vind, så vi blev liggende også for at vænne os til livet på vandet igen. Den 14.april på Lene´s fødselsdag fik vi fint vejr og vind fra den rigtige retning. Vi havde en dejlig sejlads op langs kysten og prøvede en ny ankerplads. Næste dag sejlede vi videre til et rigtig flot sted. Her kunne vi komme i land og gå lange turer i bjergene og vi havde fine udsigter, når vi kom fri af skoven. Men som så ofte før, når man endelig har fundet stedet, skiftede vinden og vi fik en grov dønning ind gennem hullet. Næste morgen dampede vi af og sejlede rundt Cape Brett stadig i flot vejr og fandt en anden god ankerplads lige på den anden side af bjergene.

Her lykkedes det os at finde en sti, som førte op til det stisystem, vi havde gået på på den anden ankerplads. Så tidligt næste morgen, det var lavvande, måtte vi trækken jollen efter os det sidste stykke ind til stranden og bære den langt op på det tørre, da det ville blive højvande mens vi var væk. Det blev en herlig dag, hvor vi travede op og ned ad bjerget i hele 6 timer, fed motion.

Næste dag til endnu en ny ankerplads, hvor vi lå et par dage inden vi sejlede ned til Opua Marina. Vi har flottet os med en plads i marinaen, da her den næste uge skal foregå en masse i anledning af, at alle tager afsted til Tonga, Fiji og Australien omkring den 1. maj. Det er nemmere end at fise rundt i jollen, især når der er flere arrangmenter på een dag. Vi har mødt mange af dem vi sejlede ned sammen med og flere skal til Fiji som os, så det er hyggeligt at opfriske bekendtskaberne igen.

Vi har været en tur til Whangarei med bussen for at hente vores bil og samtidig fik vi så købt en masse proviant, da det er billigere end her i Opua. Men det er en dyr fornøjelse at købe ind her i NZ.

Vi kan næsten ikke tro det, men siden den 10. april har vi haft et flot vejr kun med en enkelt lille byge. Det er det vejr vi skulle have haft hele sommeren, hvor vi bare havde så meget regn og blæst. Så vi nyder den blå himmel og sol.

Vi bliver her indtil den 1. maj. Så sejler vi nordpå til Savusavu på Fiji. Vi glæder os meget til at komme videre og få nye oplevelser.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter