Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Katherine Bay,

07 June 2012 | Katherine Bay, Fiji
Fra Albert Cove sejlede vi ned langs øen Rambi på ydersiden af revet. Vi var heldige med vinden for en gang skyld. Da vi kom til sydkysten, er der et langt rev, vi skulle uden om for at komme ind til Katherine Bay og her fik vi 20 knobs vind lige i snuden og godt med røgvand. Katherine Bay er en dejlig stor dyb bugt omkranset af bjerge og bakker og langs vandkanten mangrove. Og her er ikke så slemt med myg som frygtet. Vi kan rigtig godt lide stedet og så er her beskyttet fra næsten alle vinde, selv om vinden kan slå ned, er her ingen sø.

Oppe på bakken ved indsejlingen ligger en mega stor kirke. Desværre har de besvær med at holde den ved lige, men på afstand ser den meget flot ud. Vi mødte præsten og hans kone på vores tur ud langs revet, de skulle ud og fiske. Blev budt velkomne og vi fik forklaret, hvor en af stierne startede for at kunne gå op i bakkerne bag byen. Her bruger de ikke sevusevu, det med at give en pakke med kavarødder, så det slap vi for.

Her er kun en klynge huse, som ligger langs en jordvej og to små butikker med næsten ingenting på hylderne, her er ingenting at købe. Men vi fik dog tusket os til fire drikke kokosnødder, som den ene af pigerne gjorde klar til os. Dem gik vi og drak, mens vi spadserede gennem byen og hilste på. Også her er alle meget flinke og vil gerne snakke. Vi havde en fin tur op i bakkerne og kom forbi et par huse, hvor vi blev inviteret indenfor og blev præsenteret for hele familien. Så sad vi udenfor på måtter og snakkede om lidt af hvert. Hvor er det dog dejligt, at de taler engelsk, og vi kan spørge om en masse ting og forstå hvad de siger. Det hele bliver lidt mere interessant for os.

Vi kom forbi et hus, hvor der lå en masse kava til tørre. Foran alle husene ligger der kava til tørre, men her var det meget mere og ikke kun rødderne, men stykker af grene skåret ud i forskellige størrelser fordelt på blikplader. En ældre mand kom ud og hilste på og inviterede os ind for at se deres lille kavafabrik. En stor del af haven var fyldt op af stativer, hvor kavaen lå sorteret. I baghaven sad der omkring 10 mennesker og rensede og snittede kavarødderne. En mand sad og vaskede rødderne, som vi normalt ser dem på markedet. Det er også sådan de ser ud dem vi har købt til at give til sevusevu. Flere af kvinderne snittede og hakkede grenene fra kavaplanten i passende stykker med machete.

Vi fik fortalt at der er rigtig mange penge i denne industri. Her eksporterer de deres kava til det meste af verdenen i forskellige udgaver. Det bruges også i medicinal industrien. Det, der giver dem flest penge, forstod vi, er rødderne, som bliver stødt pulver til at lave drikken kava. De drikker alle kava her på Fiji. Vi blev inviteret til kava senere på aftenen, når de havde afsluttet deres arbejde. Vi takkede pænt nej til invitationen, ikke fordi det er så slemt at drikke kava, men vi var rimelig sikre på, at her med den meget kava, ville vi blive budt på mere end godt er, og det havde vi ikke lyst til.

Efter tre dage i Katherine Bay lød vejrmeldingen endelig til, at vi kunne komme videre nordover. Let vind og mere sol.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter