Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Ankommet til Noumea - New Calidonien

25 May 2013 | Noumea, New Calidonien
Siden vi forlod NZ har vi bare haft det ene problem efter det andet. Starten var ellers fin, frisk vind fra en tålelig retning. Men det ændrede sig hurtigt til mere hård og vestlig vind, især fik vi meget vind i de mange byger. Herude var alt gråt og der bliver samlet tonsvis af vand op fra Tasmanhavet, som ikke altid nå ind over land og så fik vi det i hovedet.

Som sædvanligt har vejret været atypisk. Sydøst passaten er en måned forsinket og der har været en tæt kæde af lavtryk langt mod nord, som har givet vestlig vind, altså lige i snuden og til sidst forsvandt vinden helt og havet lå spejlblankt.

Vi stoppede ved Norfolk Island, da vi fik motorproblemer. Der lå vi for anker i to dage og rullede. Det er en meget flot grøn ø, som tiltrækker alle de tunge skyer rundt om, regn og regn.

Endelig fik vi motoren til at virke, så vi kunne fortsætte for lave omdrejninger. Efter den første dag begyndte vi at få næsten 2 knobs modstrøm og da besluttede vi at ændre kurs mod Noumea, som lå 330 sømil mod nord. Vi havde diesel nok til at nå dertil, men slet ikke til Bundaberg, som lå 750 sømil mod vest.

Så fik vi en fin oplevelse, en stor hval passerede bare tyve meter fra os med kurs mod lagunen og da vi sejlede ind gennem revet, kom en flok delfiner med deres små unger. De var bare godt en lille meter lange og fes rundt for at holde trit med deres mor, det var fint at se de små.

Det viste sig at de fleste af vores medsejlere fra NZ også havde taget den samme beslutning, for vi ligger nu her alle sammen med hver vores problemer og venter på den rigtige vind til Australien.

Vi havde regnet med, at vi havde løst vores motorproblemer, mens vi lå for anker i bugten. Men nej, det er blevet meget værre, så vi besluttede at gå ind til marinaen, da vi skulle skille motoren ad. Så er det ikke rart at ligge for anker og ikke kunne flytte.

I fredags tog vi bussen til den anden ende af byen for at få testet vores vandkølesystem. Det skulle sættes under tryk for at se om det var utæt. Heldigvis var det OK, og alligevel havde det måske været bedre, hvis det var der fejlen var, for det kunne de fikse der. Nu er vi tilbage ved start, og ved ikke hvad der er galt. Så vi må fortsætte med at skille motoren og se hvad der er gået i stykker. Vores franske venner har anbefalet et firma, hvor vi håber at få fat i en marine mekaniker i morgen, som har det rigtige værktøj.

Slappe af kan vi ikke rigtigt, tiden løber og vi kommer længere og længere bagud med vores tidsplan og tankerne løber rundt i hovedet, hvad gør vi nu, hvis vi bliver nød til at blive her i længere tid, for uden motoren kommer vi ingen steder. Vi prøver at slå koldt vand i blodet og håber vi snart er på farten igen. Dog nyder vi NC, som vi jo forlod for et halvt år siden og sejlede ned til NZ. Ja, frem og tilbage er dobbelt så langt. Her er varmere og vejret er fint og så er alting nemmere, når man har været her før.

Vi har mødt hollandske La Luna, som vi stod ved siden af hos Norsand i NZ og Etienne har været en stor hjælp og givet gode råd. Han kommer forbi næsten hver dag for hjælpe og naboerne giver også deres besyv med. Men det er en mand med det rigtige værktøj vi mangler for at komme videre.

Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter