Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Endelig kører vores motor igen!

11 June 2013 | Noumea, New Calidonien
I fredags kom den lille reservedel fra NZ, som vi har ventet på i over en uge. Nu kunne motoren blive samlet og den fik lov at køre en time for at køre olie rundt og få luftet systemet igennem.

Toppakningen var gået, så der blæste luft ud i kølevæsken. Når vi åbnede varmeveksleren skummede det ud med kølevæske. Foruden en ny toppakning, blev topstykket rettet af, ventilerne ordnet og vi fik nye indsprøjtningsdyser.

Lørdag kom vores gode mekanikker for at tjekke og justere det sidste og alle bolte blev strammet efter. Motoren blev prøvekørt, så vi kan være helt sikre på, at alt virker. Så er der bare oprydning. Vi har haft alle dører fjernet, for at vi kunne komme til motoren fra alle sider.

Selvfølgelig fandt vi et par enkelte steder, som ikke er helt tætte, efter vi havde kørt frem og bak og en lille mislys var der stadig, når vi satte motoren i gear. Det må vi se nærmere på i weekenden og have en reservedel fremskaffet i løbet af mandagen. Det er ikke de store ting, men det skal ordnes.

Vi må ud på en ankerplads og tjekke skruen og rengøre bunden, den sidste uge har det gået stærkt med begroning i det stille varme vand. Vi havde ellers en super bund, som vi med god samvittighed kunne komme til Australien med.

Vi håber på at komme videre i midten af uge 24. Der skal provianteres, fyldes disel på og laves mad til nogle dage før vi slipper trodserne. Vejrudsigten skal tjekkes. Der har selvfølgelig været en fin stabil vind, måske lidt for meget, den sidste uge og nu ser det ud til, at vi skal have mere ustabilt vejr med mindre vind.

Men vi har nu bestemt os for hvor i Australien vi vil tjekke ind. Det bliver Cairns, som ligger ret så langt nordpå. Vi håber så at indhente lidt af det forsømte. Vi sparer ca. to tredjedele af turen op langs kysten, og med de informationer vi har fået, lyder det til at være rigtig spændende oppe nordpå.

Her fra Noumea kommer vi til at sejle mellem mange rev og når vi skal ind til Cairns, skal vi gennem det Store Barrier Rev.

Mens vi har ligget her, er mange både kommet hertil fra NZ og AUS, også flere vi kender, og alle har de haft en skrap tur hertil. Mange har havarier og de er helt udkørte. Det er lige fra flænsede sejl, bukkede søgelander og smadrede solpaneler, sågar en hollænder, vi kender, mistede deres anker, det var bare væk da de kom ind. Vores australske venner mistede deres gummibåd med motor og det hele.

I dag tirsdag har vi klirret ud og er klar til at tage disel på i morgen og så er det ud over bakkerne til Australien.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter