Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Klar til at sejle nordover

01 May 2015 | Culebra, Puerto Rico

Vi havde en fin sejlads natten over fra St. Maarten og næste formiddag passerede vi forbi St. Thomas og syd for os lå St. Croix. Begge øer, sammen med St. Jan er gamle danske øer, som vi besøgte for 18 år siden, så med alle de cruisingskibe vi så sejle ind til St. Thomas, var vi glade for, at vi ikke skulle dertil en gang til, faktisk havde vi fået nok af alle turisterne i Phillipsburg.

Vi havde set skildpadder men ingen hvaler, selv om der er mange i området lige nu. Men så pludselig lige på vores kurs et stykke fremme kom en stor sort hvalryg til syne med hvidt skum omkring sig. Det lignede faktisk en ubåd bare uden periskop, som dykkede ud af vandet. Den kom buldrende lige imod os, der var ikke tid til andet end at starte motoren og lade den gå for høje omdrejninger i frigear. Det virkede, hvalen trak med det samme ud til bagbord og dykkede og vi passerede i god afstand, det var en af giganterne, men vi nåede ikke at se hvad type det var. Det var tæt på!

Vi ankom først på eftermiddagen til øen Culebra og så de flotte rev ved indsejlingen til Ensenada Honda, som er en stor dyb bugt med mange fine ankerpladser.

Vi har haft det rigtig godt her på Culebra og hygget os med mange sejlervenner, som vi har mødt på turen rundt jorden samt både danskere, nordmænd og canadiere, som sejler rundt her i Karibien.

Temperaturen har passet os fint, så vi har kunne rengøre de mere utilgængelige steder ombord og har selvfølgelig fået et par overraskelser, som vi straks er gået igang med at udbedre. Henrik har været hele vores el system igennem og sat nye el tavler op, så nu er der kun lys ved den knap man trykker på og ikke som på det gamle system, det var et helt discoshow, når man trykkede på en eller to af knapperne og det sidste år begyndte radioen at spille, når vi tændte dækslysene, så vi kunne se at rebe sejl om natten. Musik til arbejdet men det var irriterende, det var vel også bare til en dag hvor det hele brød sammen. Men nu funker det.

Her i slutningen af april, er vi så småt ved at forberede os på at komme nordover. Men en samtale over radioen med Karsten i Panama, som meddelte om to storme langs USAs østkyst og en storm i nordatlanten, har sat det lidt i bero og vi begynder heller ikke at panikke før hen i begyndelsen af maj, men så skal vi også afsted, for at nå bare lidt af det vi har på ønskesedlen.

Nu er det første maj og i går fik vores pakke fra USA med ting og sager til vores fyr, som vi håber, at få til at virke inden vi tager herfra. Vi har bare lige det problem, at vi måske ikke kan starte fyret, da her er 36 graders varme og termostaten til fyret går til 30 grader. Det kom vi lige i tanke om i går, det er jo helt komisk. Men vi finder en løsning. Ellers må vi vente til det bliver koldt nok. Men det ville jo være rart at få det tjekket, inden fingrene fryser til is.

Vi tjekker ud herfra Puerto Rico en af de nærmeste dage, da vi nu har besluttet at sejle direkte til Canada måske via Bermuda, hvis vejret driller. Får vi muligheden, sejler vi direkte til Nova Scotia formentlig til Shelburne.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter