Danas Rejse

Bloggen er tænkt som et supplement til vores hjemmeside, når vi ikke har mulighed for at holde den up to date. Vi vil, når vi sejler, skrive lidt om hvad vi laver og I kan se hvor vi er.

28 September 2015 | Sundkrogen, København
21 September 2015 | Helsingborg, Sverige
09 September 2015 | Mandal, Norge
22 August 2015 | Wells, Shetlands Øerne
25 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
24 July 2015 | Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
01 July 2015 | St. Lewis, Fox Harbour, Labrador
25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
23 June 2015 | Ingonish Harbour, Cape Breton
13 June 2015 | Head of St. Margarets Bay, Nova Scotia
12 June 2015 | Shelburne, Nova Scotia

Fra Ingonish til Cow Head Harbour, Newfoundland

25 June 2015 | Cow Head Harbour, Newfoundland
Vi kom fint ud gennem det smalle løb i Ingonish og fik sejlene op og havde en god sejlads op langs Cape Breton. Op ad dagen flovede vinden en del og motoren måtte igen køre for at få os over trafik separationen i Cabot Strait. Tirsdagen skulle være med lidt svage vinde, men så skulle vi natten til onsdag få et spark bagi og komme op langs Newfoundslands kyst. Det lod vente på sig og først tidligt onsdag morgen kom et ordentlig pust fra 6 knob op til 26 knob, som sluppet ud af en pose. Det varede bare ti minutter, med fik os op på den spidse ende, halet ind og trimmet og så fes vinden bare af. Motoren på igen og nu var vi ved at være lidt trætte af ingen vind og pludselig meget vind, vores autopilot som kører på tracken, kunne ikke lide de hårde pust med sejlene sat og vindroret skal hele tiden justeres, så den mest behagelige løsning er motoren på med små sejl til at trække og støtte. Men vores dyrebare diesel forsvinder ud i den grå luft og det er lidt af et koldt job at hente diesel i dunke med jollen.

Vi havde planlagt at sejle til Wood Island i Bay of Islands også for at møde Nancy og Tom. Men vinden havde jo drillet os, og vi havde virkelig prøvet at sejle så meget som muligt for sejl, så vi var ikke nået helt så langt, som vi skulle for at anduve bugten ved dagslys, vi kom faktisk dertil ved 23 tiden. Det havde vi selvfølgelig forudset et stykke tid før og allerede bestemt os for at fortsætte længere nordpå, faktisk forbi en mulig ankerplads for at komme helt op til Cow Head Harbour. Herfra skulle det være muligt at sejle det sidste stykke af Newfoundlands kyst fra ankerplads til ankerplads vel og mærke kun om dagen. På grund af isbjerge og mindre stykker is sejler vi ikke om natten mere. Hertil var faktisk lige over grænsen efter iskortet.

Og hvad har vi så set af dyr! Flere store fiskeørne har vi set dykke efter fisk og mange andre nordlige havfugle og til vores glæde sejlede vi forbi en ø, hvor det vrimlede med puffins. At se dem tage flugten hen over havoverfladen med fisk i deres farverige næb er en fryd. Vi har set to store hvaler og en flok pilothvaler kom op langs med os, men for sydgående.

Så er vi nået op til de høje bjerge, hvor der ligger sne, og vi kan godt mærke, at vi er kommet til køleskabstemperaturen 8 til 10 grader. Kommer solen frem, sniger den sig måske 10 ekstra grader op. Men vinden sørger for, at vi nok skal finde det vindtætte tøj frem. Så jo, her er sk... koldt! Og det bliver koldere, som i en kummefryser når vi kommer op mellem isbjergene.

I dag er det den 25 juni. Vi prøver at sende dette brev, der har været nogle problemer med at sende.
Comments
Vessel Name: Dana
Vessel Make/Model: Fijian 47
Hailing Port: København, Danmark
Crew: Lene & Henrik
Dana's Photos - Main
No items in this gallery.
Site Meter