Båtliv i nord

Avslutningstur 2015

18 September 2015 | Hankøsundet til Nøtterøskjærgården
Dette blir årets siste tur bortsett fra turen til opplagsplassen.
Vanligvis seiler vi til i siste halvdel av oktober, men i år vil et sykehusopphold og etterfølgende rekonvalesens-tid føre til at det ikke blir flere seilturer.
Dro fra Sandbukta i brukbart vær etter en uke der regnet har bøttet ned nesten konstant. VSV-lig vind mellom 10 og 12 m/s så det ble en litt masete tur over Lera, forbi Strømtangen og inn i Hankøsundet der vi også fikk fylt diseltanken for vinteren. Vi la oss i bøyen til Oslofjordens friluftsråd. Etter hvert kom regnet igjen.
Fint vær og svak vind på lørdag morgen. Dro fra Hankøsundet med kurs for skjærgården utenfor Nøtterø.
Kunne seile fra Nordkapp på Hankø i lett VNV-lig vind som stort sett lå under 3 m/s. Gikk nord av Missingene og like syd av Hollenderbåen. Like etter Hollenderbåen slo vinden over til SØ og frisket på noe til ca 7 m/s. Vi fikk oss plass i bøye ved S. Årøy. Litt plaskete i den påfriskende S-lige vinden, men på kvelden løyet vinden av og det ble en fin høstkveld ut av det hele.
Etter en regnfull og vindfull natt (nordavind som meldt)kunne vi stå opp til en vakker morgen og fin seilvind. Turen fra S. Årøy og hjem over fjorden ga en flott seiltur i vind fra N og NØ, ca 7 m/s. Nesten flatt vann og passe trykk i båten og med fart som så lenge vinden holdt, lå på mellom 7 og 8 knop.
Vel hjemme i havna klarte vi også å få pakket seilene mens de var tørre så nå bærer det av gårde til seilmakeren for noen finjusteringer før neste sesong. Super avslutning på en grei seilsommer uten det helt store sommerværet men med mye fin seiling allikevel.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015