Båtliv i nord

Årets første tur

23 March 2016 | Norskebukta ved Havstensund
Onsdag før Skjærtorsdag ble dagen for årets første tur. Riktig nok ble det en tur på tirsdag også, fra opplagsplassen til Sandbukta. Nå er det imidlertid skikkelig tur. Seiling ble det litt dårlig med da vinden uteble etter hvert. Den første halvtimen var grei med nordøstlig vind ut Løperen men etter hvert ble det så svakt at jerngenoaen nok en gang måtte i gang. Fin tur i det flotte været sydover i Kosterfjorden til "Norskebukta" nord for Havstensund.
Det er ikke veldig varmt (ca 5 grader i vannet) men under dekk går det an å ha litt dårlig stuetemperatur. Bortsett fra litt trøbbel med ferskvannsystemet ser det ut som om det meste har klart seg greit gjennom vinteren.
På kvelden ble kulda litt for påtrengende så vi valgte å flytte oss noen meter sydover til bryggene i Havstensund der vi kunne koble på landstrøm og få litt bedre hjelp til å få opp varmen i båten. (Det tar lang tid å få den varm når det er første gangen etter en relativt kald vinter hvor skrog innredning har vært godt nedkjølt.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015