Båtliv i nord

Dag 92 - Til Kuøya

28 July 2016
Vi startet før noen andre hadde tenkt tanken på å krype ut av køya. Det var trangt og tett i havna, men heldigvis ikke noe særlig vind så vi fikk lirket oss ut uten bråk og spetakkel så alle sov fortsatt da vi vel var ute.
Det blåste mer utpå så havnen var særdeles lun og fin. Årsaken til tidlig start var dels med tanke på å få være med østavinden et stykke før den skulle snu, og samtidig rekke verkstedet slik at de kunne lete etter feil i dag og om nødvendig rekke å bestille deler fra Oslo slik at vi ikke måtte vente så veldig mange dagene før reparasjonen var gjennomført.
Det ble en våt tur!
Vi fikk være med østavinden en stund, men så snudde vinden og sammen med vindkantringen kom regnet. Det var en ganske lang tur ned til Hitra der Kuøya ligger litt nord for Hitra og vest for Fjellværøya.
Nå er vi tilbake i området der veg-planleggerne ikke er glade i seilbåter så alle broer er maks seksten meter høye. Det er broer rundt oss på alle kanter unntatt der vi kom inn. Det betyr at vi må tilbake samme vei og det er et skår i gleden, men kanskje vi kan gå ut igjen med en baugpropell som virker?
De sto nesten klar på brygga i det vi kom og en reparatør fikk klemt den store kroppen halveis ned under køya i forpiggen, der skipperen for et par dager siden øvde seg på den delen av ordforrådet som ikke læres bort på søndagsskolen..(Reparatøren sa ikke noe...) Etter en del måling og feilsøking var han rimelig sikker på at selve motoren til baugpropellen var slutt.
Ny motor ble bestilt og er lovet å være her på Hitra i morgen tidlig!!
Så fort delen er her skrur de ut den gamle og setter inn den nye. Skulle det da ikke være liv i baugpropellen, så må båten på land og da får vi vente til vinteren.
Morgendagen vil vise om vi er heldige....
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015