Båtliv i nord

Dag 104 - Florø

09 August 2016
En jomfru (som ikke er i nød men som var forgjengeren for strekkfisken som brukes til å stramme vaier og tau)

Vi ligger her ennå. Vinden har snudd så nå er det ikke lenger le her i havna. Det har blåst over 18 m/s i gjestehavna nå på formiddagen, og det pøsregner.
Det er jammen godt at vi har båt for det er varslet flom i kategori to (eller gul) i Sogn og Fjordane.
På Stadt blåser det rundt 24 m/s (som er storm) og det samme gjør det syd for oss helt ned til Lindesnes.
Vi er nødt til å ha på varme om bord for ute er det bare 10 grader. Diesel-varmeren fungerer ikke i den harde vinden. Den blåser rett og slett ut! Vi måtte derfor grave frem igjen den elektriske varmeovnen som var en del i bruk i starten av turen.
Værmeldingene lover at vinden skal spakne noe og at regnet skal gi seg etter hvert men værutsiktene fremover ser ikke veldig lovende ut så det ligger vel an til at vi får sette i gang med noen lengre strekk for å komme oss nærmere hjemlige trakter. Slik været er nå er det i hvert fall ikke direkte behagelig eller koselig å være på sjøen.
Stemningen i havna er imidlertid god. Folk er ute titt og ofte for å sjekke fortøyninger og for å se på været og da blir det gjerne litt fleiping og morsomheter knyttet til vestlandsværet. Et par båteiere er ikke like blide. De ligger veldig utsatt til med båtene sine og har hatt noen mindre hyggelige bryggekjenninger. Et eller annet verksted som kan noe om plastreparasjoner får en jobb å gjøre etter ferien.
Det har ikke vært direkte påtrengende trafikk i havna. Alle ligger stille og venter. Noen begynner å få dårlig tid fordi ferien er i ferd med å ta slutt og noen ser med bekymring på været rundt Stadt fordi de skal den veien og forsøker å finne ut hvor lang tid det vil ta før sjøen legger seg såpass at de kan komme rundt.
Nok en gang er vi veldig godt fornøyd med ikke å være på nordsiden av dette beryktede neset. Fra her vi ligger er det mulig å få til mye seilas innaskjærs ned til Sletta nord for Haugesund, men derifra og sydover er vi avhengige av at stormen holder seg unna. I mellomtiden får vi fortsette ventingen og ta en sjekk på tau og fendring med jevne mellomrom.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015