Båtliv i nord

Dag 21 - 2018 - Til Porsholmen

13 May 2018 | Porsholmen
Det blir litt kjedelig å gjenta det, men det er et praktfullt vær i dag også!
Vi dro som vanlig etter frokost og også i dag uten noen ferdig plan. Før vi dro fikk skipperen en prat med et ektepar fra stedet på brygga og dermed lærte vi noe nytt i dag også. Paret snakket om at de hadde vært ute og fisket i går kveld og hadde fått en mengde strømming. Gubben kunne da fortelle at det går et skille akkurat ved Ölands søndre odde. Syd for "Långe Jan" heter fisken sild og nord for fyret heter den samme fisken strømming.
Like etter Klintemåla forlot vi leia og begynte å lete på egen hånd etter veier i gjennom myriaden av øyer og for å finne en plass vi kunne finne le for en litt sterk nordøst vind som er meldt.
Skjærgården er som nevnt før, enorm. Hjemme er det en ganske smalt belte av øyer og holmer mellom fastlandet og "havet". Her er det lag på lag av øyer og inn i fastlandet går det en rekke smale fjordarmer så her kunne vi holde på i mange uker innenfor et ganske lite område og hele tiden finne nye plasser.
Vi tok oss gjennom et trangt sund (og her er sundene slik de skal være, og buktene er små viker, ikke slike havstykker som vi har vært over tidligere.) Vel gjennom det smale sundet kom vi inn i et stort, nesten innsjøaktig område. Skipperen fikk litt opplevelsen av å være på Vannsjø, og her kunne vi egentlig velge og vrake i fine plasser. Vi så en plass på kartet som kunne se lovende ut og det holdt stikk. Her fant vi plass langs med fjellet i le av en øy som tar av for vind som har en østlig retning i seg.
Det er helt stille her. Bare fuglene lager litt lyd. Vest for oss holder en gjøk på ganske så energisk (da heter vel den vestergjøk) og ved siden av fuglelyden er det bare et og annet insekt som fyker forbi som lager lyd. Alt sammen typiske sommerlyder i en stekende sol.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015