Båtliv i nord

Dag 23 - 2018 - I Vestervik

15 May 2018 | Vestervik
Vi er her ennå.
Vi fikk ikke sett så mye av stedet i går og forsøker å bli flinkere til å bruke litt tid på de stedene vi kommer til. Det blir litt for dumt å bare se gjestehavnene for så å dra videre. Gjestehavner er jo egentlig ganske like. Har du sett en så har du i grunnen sett de fleste. Det er jo bare noen brygger og gjerne noen hus på land og thats it.
Vestervik var en positiv opplevelse.
Vi startet med å gå Kulbakken rundt, og det er ingen lang tur, men pen. Vi måtte jo sjekke tårnet med samme navn som skipperen men det ble jo en ned-tur. Vi håpet det skulle ligge en spennende historie bak, men den gang ei. Det hele var så enkelt at det var en tannlege som for 20 år siden ga bort en del penger for å få satt opp et slikt utsiktstårn. Tannlegen het Uno og derfor ble tårnet hetende Uno´s tårn.
Like ved tårnet ligger Vesterviks museum og Naturum. På syd-Koster er det et tilsvarende Naturum. Hele anlegget var vakkert i det stadig pågående fin-været.
Over i sentrum forsøkte vi å tråle bakgater og sidegater for å finne mest mulig av det gamle Vestervik. Det er egentlig litt rart at en hele tiden skal være på let etter det gamle og når vi finner det så synes vi det er ganske idyllisk og pent. De stakkarene som bodde i disse gamle og trekkfulle husene syntes kanskje ikke det var bare stas.
Vi fant bl.a. noen små, lave stuer som kaltes for båtsmanns-stuene. Vestervik skulle visstnok i sin tid sørge for et visst antall båtmenn til skutene i området og disse skulle ha husvære når de ikke var på sjøen. Ellers fant vi store trehus-områder med relativt gamle hus. De eldste fra 1700.
Vestervik har vært ganske hardt belastet med arbeidsledighet men det ser ut som om det gror i byen. Flere steder anlegges det nye gangveier og by-parken som syntes å være ganske ny hadde både en generasjonspark (der gamle og unge kunne leke sammen) og et sinnerikt system for rensing av overflatevann fra gater og hager i området.
På vei hjem til båten fant vi ny kortbukse til skipperen og det var vel egentlig et dumt kjøp. Vi skulle mye heller kjøpt en rå-dyr regnjakke. Med den nye kortbuksen er det ganske så sikkert at det kommer til å bli regn og kaldt igjen slik at den ikke får anvendelse. Det hadde tross alt vært bedre om regnjakken ikke trengtes.
Bildet viser en av de små idyllene i trehusbebyggelsen i nærheten av en av de to ganske store kirkene i byen.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015