Båtliv i nord

Dag 24 - 2018 - Til Häfsö

16 May 2018 | Häfsö
Det går an å høre stillhet, og her er det så stille at det høres. Vi har sittet i lang tid og bare hørt på stillheten. Langt borte kan en innimellom høre en gubbe eller kanskje en gumma som kjører en motorsag, men det er ikke lenge det står på. Det er nok for varmt. Rundt oss er det fuglekvitter og for en stund siden kom en gjøk. Den begynte med sin vanlige lyd men her vi ligger er det et ganske tydelig ekko så det hørtes ut som en hel flokk gjøker (gjøker flyr ikke i flokk, vi vet det) Den stakkars gjøken ble nok også forskrekket så den kom ut av takten og ble helt stille.
Co-skipperen mente at skipperen snorket, men det var en sel som dukket opp helt inne ved båten og laget lyd akkurat som ungene i svømmebassenget lager når de skal lære å ha munnen under vann gjennom å "koke poteter".
Häfsö ligger i den nordre delen av Tjusts skjærgård. Hele skjærgården her er inndelt i områder. Lengst syd er Misterhults skjærgård. Den har vi lagt bak oss og vi er nesten ferdig med Tjusts skjærgård. Nord for her begynner Gryts skjærgård før St. Annas skjærgård og Arkösunds skjærgård som går nesten helt inn til Stockholm.
Hele denne kysten kalles for den blå kysten. Hvorfor akkurat blå vet vi ikke. Det kunne kanskje heller hete den grønne kysten, for det er skogkledte øyer så fort en kommer inn fra de aller ytterste øyene.
Vi ligger nå i bøye igjen forhåpentligvis nærme nok Häfsö som vi har på nordsiden av oss slik at den kan gi le for en varslet norda-kuling. Nå har værprofetene spådd mye vind flere ganger men den er det ikke blitt så mye av og det kan jo hende de bommer i dag også, men vi er nesten nødt til å ta hensyn til værmeldingene.
Vi har ikke flyttet oss langt i dag heller så vi er blitt brukbart flinke til å nyte mest mulig av denne fantastiske skjærgården.
Bildet i dag er ikke tatt akkurat her men på Öland. Imidlertid er det bl.a. disse som gir det fine lydbildet her vi befinner oss.
Comments
Vessel Name: Ubliks
Vessel Make/Model: Bavaria E40 Sedan
Hailing Port: Fredrikstad, Norge
Crew: Uno B. Larsen og Inger Kalmoe
Ubliks's Photos - Main
21 Photos
Created 14 August 2015
3 Photos
Created 3 August 2015